En matbild

Guider

Matbloggat


Skriv svar

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator. Om du blir medlem hos Matforum visas det du skriver direkt.

Använd ditt riktiga namn eller smeknamn. Inlägg där namn är företags-, produkt-, hemside-, eller bloggnamn kommer inte att godkännas. Reklam är ej tillåtet. Formulera dig vänligt.

Namn:
E-post:
Ämne:
Meddelandeikon:

Verifiering:
Segt som?:
Bra vad reder sig själv:

kortkommandon: tryck alt+s för att skicka/posta eller alt+p för att förhandsgranska


Ämnessammanfattning

Skrivet av: webguide
« skrivet: 2019-07-11 10:24 »

Flambering handlar mest om ett skådespel, att spriten brinner tifför ingen smak. Men det är effektfullt och roligt. Det går att flambera vad som helst. Hur du gör med havskräftor beror lite på hur du tänker tillaga dem. Men låt oss säga att du har råa havskräftor (inte kokta eller tillagade på annat sätt, utan helt råa, antingen levande eller frysta) som du tänker steka. Du steker dem som vanligt och det sista momentet är att du tillför spriten du skall flambera dem i, t.ex. Cognac, tillsätt den och antänd sedan med en tändare/tändsticka om du inte har gasspis. Ta först bort pannan från spisen så att du inte står under fläkten. Du kan ju testa först genom att fräsa smör i en panna och hälla i lite Cognac som antänder för att få en kännsla för det.

Hur har du tänkt tillaga dem?
Skrivet av: Jon_wachter
« skrivet: 2019-07-10 21:15 »

Hejsan jag tänkte flamera kräftskjärtar, jag vet att det är möjligt för Leif Mannerström har gjort det. Tyvärr förklarar han inte hur. Jag vet att man behöver en stekpanna som inte är teflon och alkohol som är minst 40% men ingen aning hur mycket alkohol man ska ha i och hur man enklast får eld på den.

Tacksam för svar och tips på övrigt att tänka på!
- Annonser -