En matbild

Guider

Matbloggat


Skriv svar

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator. Om du blir medlem hos Matforum visas det du skriver direkt.

Använd ditt riktiga namn eller smeknamn. Inlägg där namn är företags-, produkt-, hemside-, eller bloggnamn kommer inte att godkännas. Reklam är ej tillåtet. Formulera dig vänligt.

Namn:
E-post:
Ämne:
Meddelandeikon:

Verifiering:
Stockholm i mitt hjärta, en blandning av sött och?:
Allting har en ände, men vad har två?:

kortkommandon: tryck alt+s för att skicka/posta eller alt+p för att förhandsgranska


Ämnessammanfattning

Skrivet av: Fredrik Goldhahn
« skrivet: 2007-08-29 10:09 »

Bra tips Roffe! Och gjutjärn rockar fett...hoho =)
Skrivet av: roffekock
« skrivet: 2007-08-29 09:40 »

Blästringen kan max kosta några tiotals kronor. Vad gäller gjutjärnspannor av olika slag så bör man bränna in dom med någon slags fett därför att dom är helt torra som nya el blästrade.Därför brukat jag ta 1dl olja till normalstor gryta el stekpanna 1-2 msk salt (fint) sen ställer jag detta på värme så hög att oljan ryker en bra stund ca 1 tim ju längre desto bättre. Häll av oljan , saltet som då blir kvar i pannan fungerar nu som slipmedel, du får gnugga ordentligt med grov trasa och tar bort en del ojämnheter på ytan av botten och du får en blank och fin yta. Lät det knepigt? Men jag tycker att det skall man göra då och då med sin gjujärnspanna det håller den fräsch. Gjutjärn är för övrigt ett Material som är otroligt bra i köket.
Skrivet av: Andreas
« skrivet: 2007-08-29 08:38 »

(Tips: Du kan klicka den lilla knappen "Ändra" för att ändra ett inlägg när du missat nåt istället för att skiva ytterligare ett.)

Att få tag i en gammal sprucken järngryta billigt låter inte så svårt. Men vad kostar blästringen, blir inte det dyrt? Och att "bränna in" - hur gör man det?
Skrivet av: roffekock
« skrivet: 2007-08-28 22:53 »

Jag glömmde i hastigheten att säga. Inte grytan i sej får vara sprucken utan bara emaljen.
Skrivet av: roffekock
« skrivet: 2007-08-28 22:50 »

Om man hittar en gammal emaljerad gryta som är sprucken här och där så få den blästrad hos någon (tex. stenhuggeri) och bränn in den och du har världens bästa gryta som inte kostar många kronor så håll utkik efter sådana nästa gång ni är på loppis. Kockums grytor är suveräna. ;)
- Annonser -