En matbild

Guider

Matbloggat


Skriv svar

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator. Om du blir medlem hos Matforum visas det du skriver direkt.

Använd ditt riktiga namn eller smeknamn. Inlägg där namn är företags-, produkt-, hemside-, eller bloggnamn kommer inte att godkännas. Reklam är ej tillåtet. Formulera dig vänligt.

Namn:
E-post:
Ämne:
Meddelandeikon:

Verifiering:
Skriv ordet klöjm baklänges!:
Stava ordet kjaffägredde rätt!:

kortkommandon: tryck alt+s för att skicka/posta eller alt+p för att förhandsgranska


Ämnessammanfattning

Skrivet av: webguide
« skrivet: 2018-07-03 09:44 »

Hej
Jag tror jag har hittat vit tryffel på min tomt.
Vart vänder jag mig för att få den kontrollerad?
den är vit på utsidan och svart inuti
mvh
irene Söderman

Det kan nog vara en tryffel, men inte "vit tryffel" (som Albatryffel, den växer nog inte här och den är inte svart inuti), lukta på den så känenr du ju om den är bra.
Skrivet av: irene söderman
« skrivet: 2018-07-02 11:33 »

Hej
Jag tror jag har hittat vit tryffel på min tomt.
Vart vänder jag mig för att få den kontrollerad?
den är vit på utsidan och svart inuti
mvh
irene Söderman
Skrivet av: Martina
« skrivet: 2014-08-06 10:40 »

Här kan du köpa ekologiska tryffel produkter:
http://www.ekoitalia.se/store/category/tryffel-195911
Skrivet av: marisan
« skrivet: 2010-09-21 21:42 »

Kom precis hem från Italien med en burk svart tryffel (Tuber aestivum), hyvlad i olivolja och salt. Funderar på att om smakämnena inte är fettlösliga så är kanske oljan bara till för att konservera? Har inte smakat än, håller fortfarande på att land, men jag återkommer...
Skrivet av: Mickan
« skrivet: 2010-09-05 11:30 »

Jag köpte min i Jönköping på Matvarufabriken.
Skrivet av: johanbe
« skrivet: 2010-09-05 00:22 »

Östermalmshallen i Stockholm är alltid ett bra ställe att kolla på. Annars kan du beställa den online - http://www.gotlandstryffel.se/
Skrivet av: Robert021
« skrivet: 2010-09-04 23:38 »

Får man fråga var du köpte tryffeln?

Dagens inköp av gotlandstryffel gjorde ingen av oss besviken. Ca 40 kronor per knöl och då fick vi rejält med lövtunna skivor på vår risotto. Jag föredrar att använda den på enklast möjliga sätt.
Skrivet av: Mickan
« skrivet: 2010-09-04 17:16 »

Dagens inköp av gotlandstryffel gjorde ingen av oss besviken. Ca 40 kronor per knöl och då fick vi rejält med lövtunna skivor på vår risotto. Jag föredrar att använda den på enklast möjliga sätt.
Skrivet av: petere
« skrivet: 2010-06-06 21:53 »

Blev lite mycket den kvällen, men nu är mitt inlägg om tryffeln uppe:

http://mycketsmak.wordpress.com/2010/06/06/tagiatelle-med-tryffel-och-salsiccia/

Skrivet av: petere
« skrivet: 2010-06-05 15:17 »

Ja, precis. Smakämnena i sparris löses upp i vatten vilket gör dem smaklösa och vattniga, en skymf mot sparrisen som kämpat sig upp ur jorden. För tvärtomprblem kan man prova köka broccoli i olja, eftersom de smakämnen som finns i broccoli löses upp i olja och inte vatten.

Idag blir det tryffel här hemma, kommer lite bilder och tillagning på min blogg senare.
Skrivet av: David
« skrivet: 2010-06-04 18:54 »

petere:

varför inte koka sparris i vatten? igår hade vi matlagningskurs på Basement och där hade kocken inga problem med att koka sparrisen, dock skalade vi den innan. däremot fick jag lära mig att man _inte_ ska skala rabarber. dock oklart varför..

Skalar alltid vit, grön skalas aldrig. Jag kokar i 30sec och sen steker i olja för att ge lite bränd yta och grillkaraktär, sen vanligt salt.

On topic: Jag har bara ätit tryffel i pastejer och patéer, skulle vara kul att testa någon gång.
Skrivet av: Helge
« skrivet: 2010-06-04 11:12 »

Angående sparriskokning: Smakämnena är lösliga i vatten och därför är smör mycket bättre. Smakar mer sparris - definitivt - enligt mina smaklökar!
Skrivet av: crlhrv
« skrivet: 2010-06-04 09:32 »

petere:

varför inte koka sparris i vatten? igår hade vi matlagningskurs på Basement och där hade kocken inga problem med att koka sparrisen, dock skalade vi den innan. däremot fick jag lära mig att man _inte_ ska skala rabarber. dock oklart varför..
Skrivet av: petere
« skrivet: 2010-06-04 01:02 »

I hötorgshallen i Stockholm finns en butik i ett av hörnen som är italienska delikatesser. De har alla typer av tryffel. Från billig sommartryffel i glasburk till färsk vit tryffel för 70:-/g. Ägaren är dessutom väldigt kunnig och hjälper gärna till med tips för att njuta av tryffel.

Dagens tryffeltips:

Köp färsk sparris i grönsaksdisken i samma hall. De får tydligen leveranser dagligen så den är så färsk man kan få den i princip i Stockholm. Sen köper du en burk sommartryffel. Sen steker du sparrisen i olja och smör i 10 minuter. På slutet garnerar du med riven sommartryffel och sen blir du kungen av din parmiddag. Det är riktigt riktigt gott.

Koka _inte_ sparris i vatten. 
Skrivet av: jelvis
« skrivet: 2009-05-26 19:00 »

kanske inte tryffeloljan passade "infused" i puren utan kanske skulle passa bättre som Ripplat över? (utförandet kan ju faktiskt påverka råvaor och upplevelser rejält)

Kombon är inte så pjåkig tycker jag iaf...

Kan mycket väl vara så. Jag ska prova någon gång, jag tycker fortfarande att det borde vara en bra kombination. :-)
- Annonser -