En matbild

Guider

Matbloggat


Skriv svar

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator. Om du blir medlem hos Matforum visas det du skriver direkt.

Använd ditt riktiga namn eller smeknamn. Inlägg där namn är företags-, produkt-, hemside-, eller bloggnamn kommer inte att godkännas. Reklam är ej tillåtet. Formulera dig vänligt.

Namn:
E-post:
Ämne:
Meddelandeikon:

Verifiering:
Stockholm i mitt hjärta, en blandning av sött och?:
Bra vad reder sig själv:

kortkommandon: tryck alt+s för att skicka/posta eller alt+p för att förhandsgranska


Ämnessammanfattning

Skrivet av: Andreas
« skrivet: 2013-10-25 17:36 »

Mat-Niklas slutar.

"Han vill inte synas i tv längre. Tror dessutom att tv-kocken spelat ut sin roll. -Det är ju bara att titta. Det är inte tv-kockarna som driver de mest framgångsrika krogarna. ... Dessutom gillar han inte svensk mat-tv anno 2013. - Generellt är mat i svensk tv dålig. Det är så smalt. Bara brittiska tv-kockar. När det skulle kunna vara så mycket bredare. "

http://www.expressen.se/kvp/noje/mat-niklas-slutar-det-blir-inte-mer-nu/
Skrivet av: agnetasch
« skrivet: 2011-10-25 11:46 »

Nu först har jag hittat fram till `Niklas mat´Jag råkade zappa in på programmet o blev intresserad. Så nu har jag fullt upp med att kolla 7 program på raken på SVTPlay
Det här tycker jag är en programform som passar Niklas perfekt; han ska inte laga mat, han ska titta på! Stor o lunsig står han ivägen för alla o fäller lakoniska kommentarer. Som på Geranium: "Fem blad ängssyra o tio blad dill. Det gäller att vara bra på matte här" ;D
Roligt också att det inte bara är vanliga restaurangkök för hela slanten. Indiskt, smörrebröd o fr.a hans framgångsrika (?) debut som servitör på Operakällaren. Obetalbart när han blir påkommen med att ha häftat upp byxfållen eller när han, mitt framför gästen, slänger smör i flamberingspannan med näven.
Jag har sett tre hela program o har fyra + det sista kvar. Heja Niklas, det här tycker jag du gör bra; man får både en seriös inblick i olika kända kök OCH Niklas underfundiga personliga intryck.
Skrivet av: djohansson
« skrivet: 2011-10-06 11:54 »

Även om jag fortfarande föredrar det traditionella konceptet som etablerades av Nordström/Tengby (d.v.s. med en osynlig journalist som ställer dumma frågor) så är det här ett roligt programkoncept. Det blir inte så mycket fokus på själva matlagningen, men skildringen av de olika köksmiljöerna borde vara tillräckligt intressant för de flesta nördar.

Jämfört med den tidigare säsongen, när Niklas åkte omkring i Skåne i en gammal lastbil eller vad det var, är det här mycket bättre. Det är mer rakt på sak, utan pretentiös produktion med överdriven musik och alltför insmickrande voiceovers.
Skrivet av: Andreas
« skrivet: 2011-09-13 17:18 »

OK, nu har jag också tittat. Måste säga att det faktiskt var riktigt underhållande. Fast svårt säga om det är nyhetens behag och om man kommer att ledsna efter insyn i x antal restaurankök.

Jo 30 kockar på 40 gäster. Men då serverar de också. Samt att många av dem (hur stor andel egentligen?) är kockar som arbetar gratis bara för att få praktik just där. Tänkvärt också med souschef Viktor 28 år som jobbar 15 timmar om dagen och vaknar med lite ångest varje dag.

Bör förresten kockar dra handen genom håret (07:30) och sen hantera mat?
Skrivet av: webguide
« skrivet: 2011-09-12 19:39 »

Jag gillade det, fine dining är ju min grej.

Försöker ilsket få bord på Noma men det är helt (varenda dag både lunch och middag)  är fullbokade ända fram till den 6 mars, längre fram går itne att boka än.
Skrivet av: Hasse
« skrivet: 2011-09-12 14:02 »

Jag förstår vad du syftar på, Gilius.    ;)

Jo, jag tycker nog också att programmet var sevärt, men inte på topp. Personligen känns det som om de inte riktigt bestämt sig för vad programmet ska fokusera på.

Det var imponerande att man på Noma har nästan lika många kockar som gäster. Trettio kockar till fyrtio gäster, om jag minns rätt.
Skrivet av: Gilius
« skrivet: 2011-09-12 13:41 »

Jag såg programmet och tyckte det var klart sevärt. Har ju ätit en del av de rätter som han fick jobba med, kul att se dessa prepareras för servering. Dessutom lagade Niklas en rätt inspirerad av veckan på Noma till René, skall kanske inte avslöja hur det gick, ett bra incitament för dig, Andreas, att se programmet kanske.

/gilius
Skrivet av: Andreas
« skrivet: 2011-09-11 12:37 »

Lite intressant alltså... hmm jag väntar nog tills någon har något aningen mer positivt att säga innan jag tittar.  :)
Skrivet av: Hasse
« skrivet: 2011-09-11 11:18 »

Jag tittade, och det verkar som om Niklas ska "prya" på förstklassiga restauranger världen över. I detta avsnitt var han på restaurang Noma i Köpenhamn, och det var lite intressant att få kika in bakom kulisserna.
Skrivet av: Andreas
« skrivet: 2011-09-10 13:26 »

Någon som såg veckans avsnitt av Niklas mat? Sevärt? Läste om det i tvtablån och det här nya konceptet låter ju roligare än det han höll på med förr. Får se om jag rent av tar mig tid att se det på svtplay.
Skrivet av: Ia
« skrivet: 2009-12-01 21:27 »

BTW ngn som testat att baka den?
Skrivet av: Ia
« skrivet: 2009-12-01 21:27 »

Ah tack!
/Ia
Skrivet av: janders
« skrivet: 2009-12-01 06:26 »

Recepten hittar man genom att klicka på "Recept & Sök":
http://svt.se/2.108452/recept_och_sok

Choklad- och rödbetskaka:
http://svt.se/2.108619/1.1768678/choklad-_och_rodbetskaka

Skrivet av: Ia
« skrivet: 2009-11-30 19:54 »

Någon som har receptet på Niklas kladdkaka med rödbetor???? Jag har letat febrilt, men hittar det inte. Hittar det bara i videoformat och det orkar jag inte kolla igenom och samtidigt skriva ner. Så har ngn det så blir jag tacksam!! :)
Skrivet av: agnetasch
« skrivet: 2009-10-31 11:29 »

 ;D
- Annonser -