En matbild

Guider

Matbloggat

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Meddelanden - agnetasch

Sidor: [1] 2 3 ... 248
2
Hur går det? ???

3
Just den här veckan har Lidl extrapris på sidfläsk; 49.90 kilot. Bäst o hamstra lite ;D

4
Skulle kanske kunna dela karrén till mer baconliknande form och salta och röka den sen.
Vore nog en god idé.
Man kan även göra så att man svalröker, det är något med kallrökt fläskkött som jag inte kan med. https://www.smartfritid.se/hemrokt-bacon-med-aggroyal

5
Vi har aldrig kallrökt karré men vi försökte oss på fläskfilé en gång. Kallrökte den 24 tim o hängde den sen för att torka. Men den blev så äcklig att den blev skatmat innan den ens hängt färdigt.
Kan du inte ta okokt julskinka o kallröka/svalröka? Då får du ju en fläskrand som nästan liknar bacon.
 
Håller med om att sidfläsk är fruktansvärt dyrt. Vi köper halva grisar o då får man mycket fläsk till bra pris :)

6
Bättre att stämma bäcken än i ån; drick Hirkum Pirkum = johannesörtssnaps ;D

7
Hos oss växer den vid grusvägar o banvallar. Torra ställen alltså.

8
Råvaror, halvfabrikat / SV: Vattenhalt nötkött
« skrivet: 2019-01-10 07:13 »
På 50-talet var inte köttet segt det var godare smaka kött och inte marinad.
Hurdå inte segt? Åt du någonsin biff med lök (vanligast på fredagar)? Skosula för det mesta, men potatis o lök var gott ;) Söndagssteken var inte heller att leka med. Tur nog hade vi en vass köttkniv, sen fick var o en slåss med sin köttskiva. Men såsen var god.

Gasningen ger köttet en bismak det börjades med på 70 talet.
Detta kommer jag absolut inte ihåg. Är det fel på mitt minne eller på mina smaklökar? Är det någon speciell köttdetalj du menar?

Hälsningar framför rena produkter allt annat blir man sjuk av på lång sikt det märks inte i nuet
Är det några speciella sjukdomar du menar att vi ska drabbas av eller är det bara en domedagspredikan i allmänhet?



9
Maträtter, recept, tillagning / SV: Julsill 2018
« skrivet: 2018-12-25 07:05 »
God Jul till dig också! Vilken innovation! Måste jag prova, jag älskar fiskbullar :)

10
Äggsås med rökta ägg är inte alls äckligt! Vi provsmakade igår ihop med kokt fisk. Ingen jättelik smaksensationen men klart intressant. Kommer att göra om det vid nästa kallrökning. Det är ju lätt att slänga med några ägg i röken :)

11
Allt om sous vide / SV: Julskinka sous vide
« skrivet: 2018-12-14 07:00 »
Det finns speciel tejp att köpa så att man kan sticka in en termometer i skinkan och mäta kärntemperaturen utan att det läcken in vatten,
Fönsterisolering funkar bra.

12
Råvaror, halvfabrikat / SV: Bayonneskinka
« skrivet: 2018-12-12 06:48 »
Stackare, jag riktigt ser dig smyga fram till delikatessdisken när det är folktomt där. Jag ser tjejen i kassans hånfulla blick när du radar upp dina ekologiska varor på bandet. Livet är grymt sa grisen ;)

13
Ska nog göra ett försök med att kallröka gula ärtor till vegetarisk ärtsoppa.
Det tillagas lite då och då men det är svårt att få samma runda smak som när det slinker med en bit rökat fläsk, rökta ärtor är kanske lösningen.
Om du ska ha lök i ärtsoppan kanske det är enklare att röka den än ärtorna? Rödlök så får man en illusion av fläsk ;D

14
Jag har aldrig testat hur länge rökta ägg håller sig. Tills man blir magsjuk eller...? Dom går åt på ett par dagar. Mannen som i vanliga fall äter ägg- o kaviarmacka till frukost tycker det är kul att bara ha rökt ägg som pålägg. Annars kan man ha dom i en sallad i stället för kött (en köttfri måndag t.ex)
Eller i äggsås kanske? Till kokt torsk eller lutfisk. I Norge har man ju stekt fläsk/bacon till kokt torsk, då borde rökt ägg ge samma smaksensation. Det ska jag prova, vi ska kallröka innan jul :)

15
Det skulle kanske gå att grava några kallrökta bitar lax
Där har du helt klart en intressant variant, lite av tjälknultänket. Låt oss få veta resultatet!

Jag brukar köra äggen 6 timmar, dom är rätt svårrökta eftersom dom är så blöta. Vänd dom efter 3 timmar så dom blir bruna runt om.

Tips om man vill göra något ovanligt i röken: Min man gör snus i den. Han får inte vara i köket (jmfr att röka i köket) >:( o ugnen i snickeboa är för liten för snuslådorna. Röken är rymligare o varken det rökta eller snuset tar smak av varandra. Win-win ;D

16
Du gör väl Najadlax (gravad o kallrökt) av någon av laxsidorna? Det är ett måste till julbordet :)

Något som är syndigt gott är kallrökt färskost; https://www.smartfritid.se/roka-ost-farskost

Rök INTE inomhus, då blir hela julen förstörd!

17
Råvaror, halvfabrikat / SV: Bayonneskinka
« skrivet: 2018-12-06 07:10 »
Det är bara att konstatera att jag har defekta smaklökar :'(

18
Råvaror, halvfabrikat / SV: Bayonneskinka
« skrivet: 2018-12-05 07:29 »
Men nu handlade det ju om att det var godare med en dyrare
Men är det så? Det verkar vi ju inte vara överens om. Du (och den italienska lobbyn) har bestämt att ju dyrare en skinka är desto godare är den. Vi andra dödliga är öppna för andra förslag och en dag hittar även en blind höna ett korn ;)

19
Råvaror, halvfabrikat / SV: Bayonneskinka
« skrivet: 2018-12-04 07:31 »
Jag tycker inte min frukostmacka är äcklig bara för att jag köper skinkan hos von Lidl ;D

20
Råvaror, halvfabrikat / SV: Bayonneskinka
« skrivet: 2018-12-03 09:01 »
Hur mycket man är villig att betala beror väl också på vad man ska ha skinkan till. Tapas till matnördiga vänner kräver väl en dyrare variant än vad man har på frukostmackan.

Sidor: [1] 2 3 ... 248
- Annonser -