En matbild

Guider

Matbloggat

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Meddelanden - agnetasch

Sidor: [1] 2 3 ... 247
1
Konsumentfrågor / SV: Surgubben reagerar
« skrivet: 2018-11-07 06:57 »
Hahahah, heja surgubbe!

2
Jag köpte nog för nåt år sedan, så länge har dom nog inte rea :)
Men ring o snacka med dom. Jag såg att det var Supersale på gång i alla fall här i Göteborg nu i slutet av veckan. Där kanske du kan hitta något

3
Det var en Patinakastrull jag köpte på Martin&Servera. På Rea. Strax över 200:- om jag minns rätt. Kanonbra! Även en blind höna.... ;D

4
Detta känner jag igen; letade som en galning efter en 3 litare med bara ett handtag. Till slut hittade jag på Martin&Serveras cash.
Du har en cash i Bromma om du har vägarna åt det hållet. Nu är det lättare att handla där, bara att gå med i deras kundklubb.
Cervera verkar att ha 3 literskastruller också o då har du ju två affärer i Västerås.

5
Råvaror, halvfabrikat / SV: Frysa in morötter?
« skrivet: 2018-10-15 07:43 »
Klart ponnyn ska ha en morot ;D

6
Råvaror, halvfabrikat / SV: Frysa in morötter?
« skrivet: 2018-10-12 08:19 »
Frågan är om det är ekonomiskt försvarbart att fylla frysen eller kylen med morötter. Morötter kostar ju nästan "ingenting" Även att vakumförpacka kostar en slant.
Gör en stuka i trädgården eller på balkongen istället ;)

7
Jag skalar aldrig äpplen innan jag gör mos, jag tycker att smaken sitter där. Dessutom är jag lat ;D

8
Grattis till succén! Visst är det roligt att laga mat, tur att man får göra det varje dag ;D

9
Vi åt Lidls kinesiska jumbokräftor i helgen, dom som är 20 st/pkt o kostar 119:- Vi har haft såna i flera år, men jag upplever att dom blir mindre o mindre för varje år. Smaken är god men det är svårt att få något ur klorna; köttet klamrar sig liksom fast vid skalet.
Men vad är alternativet? Kräftorna som kostar 109:- o är 25 st/pkt är väl inte större än räkor?

10
Jag har provat alla möjliga sätt att tillaga revbensspjäll; koka/grilla, ugnssteka/grilla, grilla/ugnssteka. Men det som blir bäst (tycker jag) är att koka/ugnssteka. Så det gör inget att grillningsförbudet håller i sig. Till det tillagningssättet behövs ingen saltlake innan, koka bara i en rejält salt buljong.

Jag tycker socker ger en rundare smak när man röker lax/öring, så jag använder 2 delar salt o 1 del socker: https://www.smartfritid.se/kallrokt-havsoring-med-potatiskaka


11
https://www.arla.se/recept/rostad-potatissallad/ Då passar det med en krämig coleslaw till: https://www.arla.se/recept/coleslaw-med-selleri-och-apple/

Jag skulle satat på 7 kg färskpotatis o 3 kg vitkål

12
Kall rotsakssallad med majonnäs låter som coleslaw. Det vore väl inte fel? Helst med äpple som var vanligt på vikingatiden. Ugnsrostade hela oskalade småpotatisar till är gott o sköter sig själva.

13
Maträtter, recept, tillagning / SV: Matambre a la pizza
« skrivet: 2018-07-19 07:49 »
Instämmer ;D

14
Det blir billigare att reda med mjöl än med grädde. Någon bismak behöver man inte få av mjölet om man kokar redningen länge.

15
Lägg ett gäng i en snygg skål o låt dom gro. Groddarna är jättegoda.

16
Jag använder bakplåtspapper istället.

Men ibland funkar inte bakplåtspapper. Inte om man ska rulla in ett dillknippe i vått papper, då suger inte bakplåtspapperet åt sig vatten på samma sätt som smörgåspapper. Samma gäller om man vill hålla en smörgåstårta fuktig. Vad använder du bakplåtspapper/smörgåspapper till Hasse?

17
Jag vill också ha smörgåspapper på rulle. Vad är det här för trams att sluta med det! >:(
Jag såg att Harald Nyborg har, jag får åka till Alingsås o bunkra upp.

18
Har du tålamod så kör klubborna i 10 timmar i 75 grader. Nu snackar vi mört o saftigt ;D

19
Ugnen 225 grader. Vänd klubborna två gånger. Tiden=15+15+10 min

20
Må så vara att Tjusiga Bageriet skummar grädden o tar ut ett kilopris för bröden som är 10 ggr råvarans pris. Men folk som inte har råd/tid/lust/fallenhet för att baka själva är ju ändå tvingade att köpa hutlöst dyra butiksbröd (om dom inte går till Lidl) ;)

Det konstiga är att när Brödinstitutet (på 70-talet) gömde sig bakom Socialstyrelsen o rekommenderade oss att äta 6-8 skivor bröd/dag sänktes inte priset på bröd. Här snackar man bara piska, ingen morot. Och svenska folket protesterade så klart inte utan bara lydde o tuggade i sig det fortfarande dyra brödet.

Sidor: [1] 2 3 ... 247
- Annonser -