En matbild

Guider

Matbloggat

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Meddelanden - agnetasch

Sidor: [1] 2 3 ... 247
1
Maträtter, recept, tillagning / SV: Matambre a la pizza
« skrivet: Idag kl. 07:49 »
Instämmer ;D

2
Det blir billigare att reda med mjöl än med grädde. Någon bismak behöver man inte få av mjölet om man kokar redningen länge.

3
Lägg ett gäng i en snygg skål o låt dom gro. Groddarna är jättegoda.

4
Jag använder bakplåtspapper istället.

Men ibland funkar inte bakplåtspapper. Inte om man ska rulla in ett dillknippe i vått papper, då suger inte bakplåtspapperet åt sig vatten på samma sätt som smörgåspapper. Samma gäller om man vill hålla en smörgåstårta fuktig. Vad använder du bakplåtspapper/smörgåspapper till Hasse?

5
Jag vill också ha smörgåspapper på rulle. Vad är det här för trams att sluta med det! >:(
Jag såg att Harald Nyborg har, jag får åka till Alingsås o bunkra upp.

6
Har du tålamod så kör klubborna i 10 timmar i 75 grader. Nu snackar vi mört o saftigt ;D

7
Ugnen 225 grader. Vänd klubborna två gånger. Tiden=15+15+10 min

8
Må så vara att Tjusiga Bageriet skummar grädden o tar ut ett kilopris för bröden som är 10 ggr råvarans pris. Men folk som inte har råd/tid/lust/fallenhet för att baka själva är ju ändå tvingade att köpa hutlöst dyra butiksbröd (om dom inte går till Lidl) ;)

Det konstiga är att när Brödinstitutet (på 70-talet) gömde sig bakom Socialstyrelsen o rekommenderade oss att äta 6-8 skivor bröd/dag sänktes inte priset på bröd. Här snackar man bara piska, ingen morot. Och svenska folket protesterade så klart inte utan bara lydde o tuggade i sig det fortfarande dyra brödet.

9
Äh, jag tror inte ett ögonblick på att bagerierna "måste" ta ut så ohemult mycket för sina limpor. Men det är en nördstämpel ;) på typ surdegsbröd som gör att man kan höja priserna.

Hur kan det vara så billigt med bröd i andra länder? Redan på Lidl här i Sverige kostar ju bröden nästan ingenting ???

10
Om man gillar hembakat eller ej kan ju kanske vara en vana. Min man är uppvuxen på hembakat o mumsar glatt i sig mina alster; mycket godare än köpebröd tycker han. Själv bryr jag mig inte så mycket eftersom jag alltid äter knäckebröd o DET vägrar jag att baka själv.


11
Jag tycker inte att man ska underskatta den ekonomiska sidan; en påse mjöl kostar 10:- o ett butiksbröd 25:- Sanslöst! Som sovel gör man "lättsmör"=halva priset av Bregott. Man lagrar en 39 kronors-ost ett år o vips blir den värd en hundralapp. Julskinkor för 29:-/kg varmröks o blir prisvärt både som pålägg o middagsmat osv, osv Sätter man det här i system blir det en bra slant till slut.
Sen är det inte fel att få känna sig duktig. Jag är inte världens vackraste o jag är inte världens intelligentaste men jag är en hejare på att trolla i köket  ;D

12
Jag tycker jag nästan drunknar i matlagning "från grunden" Allt ska bakas hemma, matbröd som kaffebröd. Halva grisar ska saltas, torkas eller rökas. Olika sorters vilt ska också saltas, torkas eller rökas. Laxar o andra fiskar ska rökas eller gravas. "Lättsmör" ska tillverkas. Ostar ska lagras. Men några drycker tillverkas inte i detta hushåll längre, det gör dom så bra i Tyskland  ;D

13
Grillad gräddsås lät ju bara för äckligt ;D men det var kul att du verkligen gjorde den o att den smakade gott. Mat slutar aldrig att överaska en.

14
Maträtter, recept, tillagning / SV: Examensarbete KTH
« skrivet: 2018-03-25 08:44 »
Färska grönsaker var det ja, inte mat som äter färska grönsaker.

PS Inte mycket mat på en hamster väl?

15
Företagsavdelning / SV: Presentation av Minegenkokbok.se
« skrivet: 2018-02-13 09:07 »
Eller har ni, precis som Mat-Janne, redan har en bra lösning för hur ni hanterar era recept?
Som medlem av Matforum måste jag erkänna att jag redan har en enkel lösning på hur jag hanterar mina recept :-[ Jag har dom i huvudet.

16
" Observera! detta är alltså i den trubbiga delen och inte i tjockänden som Agneta skriver om i #13!
Vad är det för skillnad mellan tjockändan o den trubbiga delen av ägget? Båda är väl motsatsen till den spetsiga delen av ägget? ???

17
Allt om sous vide / SV: Julskinka sous vide
« skrivet: 2017-12-25 08:33 »
Vi körde med "fattigmans-sous-vide" i år.
Av misstag köpte vi en rå julskinka. Stånk o stön, ska man behöva tillaga den där klunsen? Vi gjorde på enklast möjliga sätt; in med skinkan i orginalförpackningen i ugnen, stack termometern genom en liten bit fönsterisolering o in i skinkan. Satte ugnen på 75* o termometern på 72* Väntade 11 timmar. Lät svalna lite, skalade, skivade upp o åt en god skinka :)

18
Det räcker att köpa en billig ost, det är inte priset utan typen av ost som bestämmer resultatet. Hushåll, edamer o julost blir bäst. Greve o grynpipiga ostar ska man undvika.

Varför virar han in osten i en plastkasse? Bättre att lägga den i en plastlåda med rejält lock (så inte mössen kan bryta sig in)

19
Norsk svele kanske kan likna dina Lappar?

3 st ägg
4,5 dl Kefir
1,5 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
0,5 tsk hjorthornssalt
2 tsk bikarbonat
4,5 dl vetemjöl

Steks som plättar eller pannkakor

20
Restauranger / SV: Kul ställen i Småland och Blekinge?
« skrivet: 2017-09-28 06:55 »
Egengjorda isterband? Mmmmm :D

Sidor: [1] 2 3 ... 247
- Annonser -