En matbild

Guider

Matbloggat

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Meddelanden - Skogis

Sidor: [1] 2 3 ... 26
1
Med tanke på att jag inte skrivit i tråden på snart 5 år, (fasen vad tiden går fort!) så skulle man kunna tro att det inte bränts på någon sen dess, men visst har det de.
Köpte en pelletsgrill 2017, vilket har gjort livet så mycket enklare vad det gäller grillade tårtor.
Nu räcker det med att bygga tårtan på ett galler och det går utmärkt att avsluta grillningen med ost. Grillen ger bra yta på köttet avsett om man vänder det eller ej.

Lite sugen på att göra ljushållare i stål som kan sitta i tårtan när den grillas, då kan det bli en födelsedagsfläsktårta  :)

2
Nja, blev inte lika bra ekonomiskt som jag trodde.
Lyckades att få ut 0,5liter till så jag slutade att reducera när det var 1,5-1,7 liter kvar i grytan. Då visade det sig att ca hälften av volymen är salt. Får väl ut motsvarande som innan, men det är jag värd  :)

3
Den här gången räntade svampen bättre, 2,5liter spad som ska kokas till hälften ikväll.
Rena klippet, nu är jag nere i 120:-/litern :)

4
Min sojasås har tagit slut :(

Nu efteråt vill jag nog påstå att den har varit värd varenda krona, en skvätt har höjt en vanlig sås till höjderna så jag måste göra mer.
Kör dubbel sats den här gången så 4kg champinjoner har inköpts, hackats och bemängts med salt.

5
Nja, vet inte om jag fick till det som det var tänkt, det krävdes ytterligare någon timme för att det skulle bli gott.
Gick på första bästa recept men det var kanske en miss.
Det receptet hade rätt mycket socker och sirap vilket jag inte följde, resultatet blev därför lite tråkiga kuber utan någon speciell färg och smak.
Bättrade glatt på med både bbq-sås och Tabasco buffalo hot style sauce (som inköptes för jag var nyfiken, men som är rätt klen för att vara en Tabasco)
Så nu lär dom ta slut :)

Idag röks det honey butter glaced salmon.

6
Inget nytt men för mig är burnt ends något jag inte provat.
Receptet är som följer
tärna svålfritt sidfläsk i 3x3cm bitar, rubba med valfri grillrub. Rök/grilla på 90-100° i 3 timmar på galler, lägg i en aluform och fyll på med lönnsirap, råsocker och smör. Täck med folie och in i grillen ytterligare 1 timme.
Låt svalna, öppna en öl och njut.
 
Låter lite väl sött med både lönnsirap och råsocker så det håller jag nog nere på.
Hade varit gott om man kunde behålla svålen och få den krispig, men det är väl mer eller mindre omöjligt.

Återkommer med resultatet vad det lider.

7
Allt om grillning & BBQ / SV: Atomic Buffalo Turds
« skrivet: 2019-03-26 17:28 »
Det blir nog lite svårt för jag bara körde på känsla den här gången.

Bäst är nog om man söker på "ABT BBQ" Då hittar man mängder av recept, det verkar vara vanligt att man har en kryddig korvstump under baconen också.
Har även hittat att man hackar räckor och blandar i, sen hittade jag en som hackade ner alla fröna från jalapenon i oströran. Men han skrev att det blev lite väl starkt då, han kunde bara äta 3-4st innan det gjorde för ont.

8
Allt om grillning & BBQ / Atomic Buffalo Turds
« skrivet: 2019-03-24 16:30 »
Grillsäsongen har startat i Skåne  :)
Idag blir det ABT eftersom jag hittat jalapeno till rimligt pris.
89:90/kg på Coop gjorde att det blev ett tiotal i en påse.
Blanda riven ost, bbq rub och cream cheese, halvera och ta ur jalapenos och fyll med ostblandningen. Rulla in i bacon och grilla på indirekt värma tills baconen har fått fin färg.
Pepparn är lite ojämn i smaken så det är lite rysk roulett om det ska svida i munnen eller ej när man tar en :)

9
Du missade den glada gubben.

Gissar att kött som har fått fotogen på sig gör sig bäst i soporna.
Avfettning låter inte heller så gott.

10
Nu är det provstekt.
Gott skit, smakar fotogen  :)

Röksmaken har en bitter ton men det lär nog både fördela sig och lägga sig med tiden.

11
Dom blev bleka, nog mest pga att jag inte fick upp tempen i röken mer än till 10-12°.
Men rejält med röklukt så jag bestämde mig för att det inte hjälpte med mer rök utan slog in dom i smörgåspapper och la dom på ett galler i kylen för att mogna några dagar. Har en kyl som jag kan behäfta med diverse lukter, allt från inlagda vitlökar till nyrökt fläsk/karré.

Återkommer med bildbevis när det är uppskivat.

12
Idag ska det rökas, det är lite kallt så jag får nog ha värmen igång i röken. Det får ju vara någon måtta på hur kallt det är när man kallröker.
Har vattnat ur karrébitarna över natten och dom hänger nu över vasken för att torka. Siktar på 10-12 timmars rök, får se hur bitarna ser ut. Blir dom bleka får jag fortsätta imorgon.

13
Maträtter, recept, tillagning / SV: Chorizo kryddblandning
« skrivet: 2019-01-30 13:28 »
Chorizo är väl mer ett samlingsnamn för kryddig korv från Iberiska halvön?
Stoppar en del korv men har inte hittat en unik chorizokrydda, inte mer än paprika som ger den röda färgen.
Favoritkorvsajten salsus.se är inte så aktiv längre men det finns fortfarande gott om recept.

Här är iaf ett tjugotal recept att få inspiration av
http://www.salsus.se/recept/spanien

14
Har inga större problem med kallrökt fläsk, riktig bacon är dock inte lätt att hitta. Det man köper är smaklöst och släpper mer vatten än fett när man steker det, har därför svårt att få till en knaperstekt bacon om jag inte använder hemgjord.

Fick lite varmrökt bacon i julas men det är inte samma sak.
Bacon ska vara kallrökt, basta!

2 bitar svensk karré inhandlades idag och laken är nu kokt, så snart börjar äventyret med karrébacon.
Lär återkomma med resultatet vad det lider.

Något är fel när svensk karré kostar 39:90/kg och sidfläsk kostar 75:-/kg  ???
Är verkligen fläsk så fin styckningsdetalj?

15
Det var inte roligt att höra.
Svårigheten är väl tjockleken på köttbiten. Skulle kanske kunna dela karrén till mer baconliknande form och salta och röka den sen.
Det var länge sedan jag hade ynnesten att få köpa en halv gris, så det får bli att jag letar vidare efter sidfläsk.

16
Men hittar inte något sidfläsk till rimligt pris, varken färskt eller rimmat. Det börjat tryta i frysen på bacon och köpebacon är inte min favorit, så i ren desperation har jag därför börjat fundera på att använda karré istället. Resultatet borde bli liknande, får väl salta och röka köttet lite längre bara.

Agnetasch, du har gjort mycket i dina dagar. Har du lockat din man till att kallröka karré någon gång?

17
Det är väl rätt enkelt att sortera ut det som är dålig, smaka och lukta på en liten bit och ta ställning med det som underlag.
Tror att beroende på ens matvanor så kan man äta både det ena och det andra som andra inte hade klarat av utan illamående. det är nog mycket psykologi inblandat också.

Givetvis ska man inte dricka mjölk som skurit sig, man blir nog lite orolig i magen efter några klunkar. Men hjärnan har nog mycket att säga till om i detta, tycker man att det luktar äckligt lär man inte ens smaka på det.

18
Spännande!

Jag har aldrig funderat på att mala kokt kött i köttkvarnen och har ingen aning om hur resultatet skulle bli. Men det låter som något jag skulle få för mig. Vad skulle ni laga med det malda köttet?

Mitt råd är nog att prova med några bitar och se vad det blir för konsistens på det som kommer ur kvarnen. Färs lär det inte bli, proteinerna i köttet förändras vid kokning och tappar klistrigheten som finns i rått kött så min förväntan är nog att det blir mer köttgröt än färs.

Kokt rimmat kött är svårt att använda till annat än pajer, pizzor, pastasåser, pålägg och just pytt (många P blev det :) ) och 2 kg kan bli lite övermäktigt.
Köpte en rimmad rå julskinka för några år sedan och malde ner till korv, men resultatet blev inte tillräckligt bra för att jag ska göra om det.

19
Maträtter, recept, tillagning / SV: Julsill 2018
« skrivet: 2018-12-26 12:31 »
Jag fick nog lite mycket ättika i lagen, men annars är den över förväntan god.

20
Klicka på länken nedan så kan du höra hur Plånboken i P1 avhandlar just detta ämne.

https://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=2778&artikel=7119748&start=1831

11 år gamla havreflarn och 1 år gammal rökt kalkon avsmakas.

Sidor: [1] 2 3 ... 26
- Annonser -