En matbild

Guider

Matbloggat

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Visa inlägg - SimonH

Sidor: [1]
1
Någon som provat andra örter än basilika till pesto?

Jag har ganska mycket mynta i landet så jag funderar på att slänga i lite mynta. Eller bara mynta kanske är bättre.


2
IKEA har lanserat två nya serier (vet inte när, nya för mig i alla fall): Senior och sensuell (börjar dom få slut på namn?).

Senior är emaljerade gjutjärnspannor. 249:- för en 28cm. Finns också två stekgrytor.

Sensuell är av rostfritt stål + mellanskikt av aluminium. 349:- för 28cm. Finns också gryta och sauteuse.

Både är snygga i min mening, och verkar väldigt prisvärda, men är det någon som provat eller klämt på dem? Vad är fördelar och nackdelar med emaljerat gjutjärn allmänt?

http://www.ikea.com/se/sv/catalog/categories/series/25110/
http://www.ikea.com/se/sv/catalog/categories/series/14887/

3
Är lätta gjutjärnspannor något att ha? Någon som provat? Är dom lika bra som vanliga? Risk att de slår sig?

Jag tänker på Ronneby Bruks serie, men tipsa gärna om det finns andra.

http://ronnebybruk.blogspot.se/2012/10/latta-gjutjarnsstekpannor.html
http://www.prisjakt.nu/produkt.php?o=1814885
http://www.culina.se/gjutjarn/gjutjarnspannor/stekpanna-latt-gjutjarn-28-cm

4
Råvaror, halvfabrikat / portobello vs champinjon
« skrivet: 2013-03-20 21:13 »
Såg precis på Sveriges mästerkock i fyran.

I ett tävlingsmoment skulle tre deltagare gissa ingredienser i en gryta. Alla trodde det var champinjoner i, men det var portabello.

Nu undrar jag, kan man verkligen känna skillnad?

Enligt wikipedia: "Portabello, Agaricus bisporus var. avellaneus,[1] är odlad brun trädgårdschampinjon, kastanjechampinjon, som har fått växa sig större"

Vad tror ni? Skulle ni klara ett blindtest?

--
http://sv.wikipedia.org/wiki/Portabello

5
Maträtter, recept, tillagning / Koka pasta i buljong?
« skrivet: 2012-09-13 10:33 »
Vad tycker ni på matforum om att koka pasta  i buljong?

Finns en tråd på ett annat forum, det verkar vara delade meningar.

I salladsbuffer brukar det finnas någon slags örtpasta, är det bara typ italiensk salladskrydda och olja, eller hur gör dom den?

6
Maträtter, recept, tillagning / Tillagas bäst fryst?
« skrivet: 2012-09-11 20:40 »
En del halvfabrikat ska man enligt instruktionen tillaga utan att tina. Hur kan det komma sig? Det är väl enklare att få saker genomstekta och med bra yta om de är tinade?

Jag trodde det var främst (vegetariska?) halvfabrikat, men jag hittade också det här när jag googlade:

"Ja, Findus djupfrysta produkter blir alltid bäst om de tillagas direkt från frysen."

http://www.findus.se/Page.aspx?id=812

Så hur gör ni? Tinar ni saker (om dom inte bara ska slängas ned i en gryta)?

7
Råvaror, halvfabrikat / Lagerblad?
« skrivet: 2012-01-11 21:02 »
Vad smakar egentligen lagerblad? Använder ni det flitigt? Jag brukar ha i det om det står i receptet, men det är svårt att säga vad/om det tillför (något).

I den här tråden rekommenderas färska, nån som har erfarenheter? http://www.finewines.se/mat-dryck-restaurangbesok/lagerblad-varfor!/

Enligt http://en.wikipedia.org/wiki/Bay_leaf smakar det skarpt och bittert och luktar liknande oregano och timjan.

Finns väl med i mat från hela världen, så nått måste det väl göra.

8
Nu när frosten börjar komma tänkte jag använda min mynta till någon efterätt med hemmagjord glass. Färsk mynta med vaniljglass tycker jag är gott. Kanske bara hacka riktigt mycket och lägga ett täcke över glassen, och servera med ex. hallon, eller kanske choklad.

Eller har ni några andra idéer?

Blir det gott med mintglass på färsk mynta, eller brukar man använda pepparmintsdroppar då?

Sidor: [1]
- Annonser -