En matbild

Guider

Matbloggat

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Visa inlägg - kzmonova

Sidor: [1]
1


Ett måste till varje traditionellt svenskt påskfirande. Kräver dämpad belysning, en jukebox i bakgrunden, pilsner och whisky. Lämpligt att starta upp med på skärtorsdagskvällen för att komma i rätt stämning. Förstår att alla nu kräver ett recept och jag ska inte göra er besvikna. Dock krävs viss framförhållning då de ska gotta till sig i 10 dagar. Glad påsk!

-Ägg 2 dussin
-Brun farin 1/2 dl
-Rödlökar 2 st
-Salt 1/4 dl
-Liquid smoke 1 msk
-Gula senapskorn 1 msk
-Vitpepparkorn 1 msk
-Svartpepparkorn 1 msk
-Kryddpeppar 1 tsk
-Nejlika 1 tsk
-Lagerblad 3 st
-Torkad Chipotle 1/2
-Vitvinsvinäger

Tillvägagångssättet hittar ni här: https://www.youtube.com/watch?v=rG0NrjsX_EI&list=FLn6Y0xWLaWUQRiWVQk7f-uQ&index=2

2
Har beställt en Biltong-tork från England. Tar 5 kg kött som blir klart på 3-5 dagar. 2 000:- inkl frakt. Helt ok tycker jag. Tänkte sälja torkat kött till bekantskapskretsen för att dryga ut studielånet lite när jag lärt mig att producera fina varor

Har dock lite funderingar som jag gärna vill ventilera här och hoppas få lite hjälp med:
  • Ska man skära med eller mot muskelfiberna? Långa "korvar" som man själv skivar eller mumsbitar?
  • Storleken på köttet, har kommit fram till 1-2 cm tjocka skivor/korvar?
  • Val av kött? Fransyska/rosbiff?
Jag har tänkt att prova följande recept som jag tror kan passa våra svenska smaklökar. De afrikanska hoppar jag. http://cf-sasquatch.blogspot.se/2010/11/vila-och-receptdags-torkat-kott.html

3
Köksredskap, utrustning och maskiner / Hackman Matador
« skrivet: 2013-10-24 23:23 »
Har beställt en  Hackman Matador stekpanna 28cm idag. 399:- tycker jag var ett riktigt fynd. Körde på en ICA-panna teflon innan men den jävlen slog sig. Ska bli spännande att prova keramiken. Har dock en gjutjärn i reserv om det skulle skita sig men hoppas stenhårt på Hackman. Så bekvämt att slänga pannan i diskmaskinen :)

4
Allt om knivar & skärbrädor / Köttkniv....
« skrivet: 2013-10-24 22:53 »

Har länge önskat mig köttknivar av Laguiole. Slogs om ett gäng knivar med buffelhornsskaft på Tradera men det blev för dyrt...
Är även en lat jävel så jag blev glad när jag hitta dessa godingar i rostfritt, 6 st. (diskmaskinsvänliga) för 599:- Tycker jag gjort ett riktigt kap  :D

Sidor: [1]
- Annonser -