En matbild

Guider

Matbloggat

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Visa inlägg - Kurtson

Sidor: [1]
1
Allt om grillning & BBQ / Grilla helt vildsvin
« skrivet: 2010-04-23 20:12 »
Fick frågan av en kompis häromdagen.
Vi pratar ungdjur.
Men hur går man tillväga, som med lamm?
Lämplig kryddning?
Hur lång tid kan det ta?
Förberedelser.

2
Allt om grillning & BBQ / Bra erbjudanden
« skrivet: 2009-05-09 18:14 »
Får se om tråden får vara kvar, men klipp in de annonser ni ser. Alla läser inte reklam och kan faktisk gå miste om ett bra erbjudande.
http://www.bygma.se/fileadmin/user_upload/pdf/Danderyd_6_maj.pdf
Gäller bara butiken i danderyd och tills lagret är slut.
Saldo på Spiriten var 3 stycken när dagen var slut, av 18.
Tror inte man hittar 67"an till bättre pris heller.


3
Allt om grillning & BBQ / Nyheter 2009
« skrivet: 2009-01-29 23:35 »
Lägg upp de nyheter ni ser för i år.

Jag har mest info om Weber:
Smokey Mountain Cooker , kommer med inbyggd termometer, i 47 och 57 cm storlek
One-touch gold kommer i 67 cm storlek (listpris 3995)
Nytt utförande av spirit-serien.

Dessutom kommer röklåda, stekplatta och förhoppningsvis rotserieserie till Genesis 2007 serien.

Vad har ni hittat?

4
Allt om grillning & BBQ / Grill- och BBQsåser
« skrivet: 2008-05-25 23:21 »
Här hemma ör vi av med massor på grillsåser... det vill jag sätta lite stopp på, si i hederlig kinesisk copyrightanda så vill jag här att vi försöker komma på hur man gör egna såser, minst lika goda som de färdigköpta.

Den jag skulle vilja göra främst litervis är Brossens 'Texas honey marinade' som är sååågod. tyvärr så måste tyudligen butikerna köpa alla såser i set, och då får de en massa andra såser över som inte blir köpte och då tar de inte hem mer av denna.
Men hur får man till den?

S:A Marias pineappleglace efterfrågas också.

men kom med era såse, glacer m.m. så fyller vi på.

5
Matbröd / Korv-/hamburgerbröd
« skrivet: 2007-05-26 14:59 »
Tips på recept önskas, blir dyrt att handla i längden....
Jag gillar de där lite större mjukare korvbröden... så något som är som de.
Antar att det egentligen bara är någon form av bulldeg, men ändå, det kanske finns tips där ute.

6
Så här års kommer många tiningar ut med grilltips.
Kom gärna med uppslag när ni ser dem.
Fick coops tidning Buffe igår och där var massa trevliga recept på marinader.
skall faktiskt testa några av glace och rubs som de hade förslag på.
lite senare skall hjag delge er som inte läser tiningen några.

7
Fast nu blir det igår:
Spareribs med grillkrydda, sedan penslade jag på CajP's honey och till det hade vi Jonas Borssens Texas Honey Marinade och ris.



8
Allt om grillning & BBQ / tips på grillsiter
« skrivet: 2007-05-15 20:16 »
Jag kan komma med många, men bara en i taget....

http://www.webernation.com/

visserligen så är det mycket weber, men det finns små videosnuttar med en kille som grilalr och klommer med tips, mycket trevligt och inspererande.

annars är
http://www.virtualweberbullet.com/ en fanatisk privat site för bbq älskare som har webers smokey mountain.

9
Allt om grillning & BBQ / Grillade efterrätter
« skrivet: 2007-05-14 21:08 »
Jag leker ofta med pizzasten i grillen, ett utmärkt redskap för att göra lite bra för ocg efterrätter.

Vi brukar baka in frukthalvor på bruk, eller hackade färska frukter (äpplen, bananer m.m.kanske lite kanel eller kummin beroende på frukt) i smördeg, lagom för en portion.
När man sedan har grillat det man skall till maten, då tar man och lägger in pizzastenen med de små knytena , penslade med vatten eller ägg och låter de stå på eftervärme medans man äter.
efter ca 20-25 minuter har du små smördegspaket att servera till lite vaniljglass. (beroende på tempen i grillen)
Slår MCD's pajer med hästlängder!



Sidor: [1]
- Annonser -