En matbild

Guider

Matbloggat

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Visa inlägg - marisan

Sidor: [1]
1
Råvaror, halvfabrikat / Krydda på sprayflaska!?
« skrivet: 2010-12-04 14:29 »
Det här var så dumt så vi var tvugna att köpa en - krydda på sprayflaska ???! En italiensk uppfinning. Vi köpte "karl johan-smak" men har ännu inte vågat prova. Det fanns andra kryddor också och salt!! Enligt tillverkaren inga konserveringsmedel, inga tillsatser, GMO-fritt osv. Har någon här provat?

2
Var kan jag köpa t ex Thassos-oliver och andra grekiska produkter, antingen på nätet eller i Skåne-regionen?

3
Maträtter, recept, tillagning / Frysa salami?
« skrivet: 2010-09-25 16:55 »
Sitter här med en massa salamikorvar som jag inser att jag inte kommer att kunna göra slut på innnan de blir dåliga. Kan man frysa dem utan att de tappar i smak? De innehåller ju en del fett.

4
Jag är sugen på att torka äppleskivor i min torkmaskin. Är det någon som har förslag på bra sorter som passar för torkning, dvs som både har god smak och bra konsistens?

5
Hej alla,
jag har köpt två stycken Hackmans Brownieform Kajsa med non-stick beläggning. I båda har non-stick beläggningen släppt och formen börjat rosta efter bara några gångers användning. Jag handdiskar den efter vad som rekommenderas av Hackman och är försiktig i övrigt dvs använder plastredskap etc. Har någon haft samma problem? Vad gör jag för fel om jag gör nåt? Har inte varit inne på forumet på länge och så börjar jag med att gnälla  :-[, hoppas det är OK. Ska skriva något roligare nästa gång.

6
Maträtter, recept, tillagning / Valnötsvinäger
« skrivet: 2009-07-31 11:01 »
Hej på er,
har precis gjort egen valnötsvinäger. Jag tog 75 g valnötter till 250 ml vitvinsvinäger. Jag funderar på att tillsätta lite socker för att "runda av". Är det någon här på forumet som har gjort själv - recept? Den jag fick (fabriksgjord) var fantastiskt god, men jag har inte lyckats hitta den igen.

7
Övrigt om mat / Var hittar jag Dutchy Organics?
« skrivet: 2009-06-30 00:05 »
Någon som smakat Dutchy Organics Lemon Bisquits? De är fantastiskt goda, jag är helt fast. Tidigare kunde jag köpa dem på COOP men de har dem inte längre. Var hittar jag Dutchy Organics produkter?

8
Råvaror, halvfabrikat / Frysa om kött?
« skrivet: 2009-05-24 13:55 »
Hej på er,
i helgen tog vi ut rådjur, vildsvin och Linderödsgris från frysen och gjorde korv. Roligt att göra något av de där bitarna som vi annars inte riktigt vet vad vi ska ha till. Det blev mycket korv och en del åkte in i frysen igen, råa. Är det OK att göra så eller skulle vi ha tillagat dem innan? Köttet var inte kylt hela tiden.

9
Allt om knivar & skärbrädor / Hur sköta kolstålsknivar?
« skrivet: 2009-02-21 14:52 »
Har en Sabatier kolstålskniv som ser alldeles förfärlig ut :-[. Jag skulle gärna vilja putsa upp den men funderar på om det bara är dumt. Ska jag låta den vara svart och vara nöjd med att den är j-t vass? Annars, finns det något bra trick? Jag läste på forumet att kniven kan ligga i ett "oljepapper" när den inte används. Det verkar ju förnuftigt och ska testas.

10
Köksredskap, utrustning och maskiner / Krups köksmaskin?
« skrivet: 2009-01-25 23:08 »
Hej alla,
alldeles färsk på detta forum. Går i köksmaskintankar och undrar om någon av er har erfarenhet av Krups KA940 och/eller KA950 (verkar vara samma maskin, men den senare med mixer som tillbehör)? Den fick bra betyg hos Smartson, men jag hittar inga användarrecensioner på nätet.

Sidor: [1]
- Annonser -