En matbild
Guider
Matbloggat
|
Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.
Meddelanden - kurt
1
« skrivet: 2019-01-24 17:32 »
Precids som Hasse säger, lite på dina sinnen. Näsa och smaklökar är väldigt skickliga på att avgöra om något är dåligt.
Det finns redan märkningar med intelligens som gör ungefär det du tänker på. Man klistrar dem på förpacknigen och de analyserar livsmedlet. De sitter alltså på från början så man ser redan i butiken om något är fel.
Det har gjorts enskilda sensorer som reagerar på t ex etanol (jästsvampar som förstör frukt), H2S och lättflyktiga aminer (ej histamin!), men jag har aldrig sett dessa i bruk. De kostar endel och butiken ser inte nytta med ökat svinn
2
« skrivet: 2019-01-22 18:38 »
Det beror ju på vilken medicin, finns ju inga ämnen som generellt slår ut mediciner. Det är ju en enorm skillnad mellan olika mediciner.....
Ämen som ger sig på leverns P450 enzym och stör nedbrytnigen av varannat läkemedel slår just generellt på de flesta läkemedel https://fof.se/tidning/2003/8/artikel/johannesort-stor-varannan-medicin
3
« skrivet: 2018-05-02 18:44 »
Nä det stämmer att det är bra påslag... Men hutlöst vet jag inte, jag tycker inte att man kan säga hutlöst eftersom man inte måste köpa det. Det är ju fritt upp till vem som helst att sätta ett pris på något och om det finns kunder som är villiga att betala det priset så är det ju helt ok.
I Frankrike regleras brödpriset av staten (vet inte om det gäller allt bröd eller bara Baguetter) och det finns nog liknande regler i andra länder. Sen är bagerikulturen starkare i många länder än i Sverige och med mer konkurrens sjunker också priset.
"Bread prices in France have been deregulated since 1978." https://www.theguardian.com/world/2007/aug/31/france.angeliquechrisafis"The price of bread is not government imposed since 1978," https://www.frenchtoday.com/blog/french-culture/dont-buy-baguettes-in-france
4
« skrivet: 2018-03-25 07:53 »
Färska grönsaker och örter, inte hamster och kanin?
5
« skrivet: 2017-11-13 20:29 »
Gjorde sådan till förra julen, då med recept från webben, tänkte göra igen - men hittar inte receptet jag gick efter då :-O
Köpte den nyligen utgivna boken "Isterband, spickekorv och chorizo", för att hitta något bra, men där fanns bara en gotländsk variant som inte lät så spännande.
Någon som har lust att leta i någon gammal kokbok och se vad ni hittar, för att sedan berätta för mig? :-)
Minnet är kort, men jag har för mig att det skulle ligga i grovsalt tre dygn, och sedan hänga på tork i ett par veckor. Men andra varianter är såklart okej.
Hur som, den blev supergod!
Den boken gas ut första gången 1983, en ny utgåva 2011, oklart vilken av utgåvorna som anses vara nyligen utgiven?
6
« skrivet: 2017-11-11 14:49 »
Vad gjorde du konkret? Vände ut och in och skrapade med en slö kniv?
8
« skrivet: 2017-10-16 05:57 »
Just när det gäller frukt, så vore det ju bra om sockerhalten deklarerades!
9
« skrivet: 2017-10-04 13:31 »
11
« skrivet: 2017-09-05 18:31 »
Annars hade det ju fungerat bra med en vanlig avlång kakform också!
12
« skrivet: 2017-08-03 17:52 »
14
« skrivet: 2017-07-17 18:38 »
Varför skulle Etanol innehålla Metanol?
Har man inte kontroll på sin jäsprocess, så kan svampar eller bakterier som producerar en blandning av etanol och metanol växa där, det är en av de vanligaste orsakerna till metanol förekommer i etanol. Det är något man bör tänka på när man köper t ex ett naturvin och på köpet kanske blir blind DOI 10.1186/s40064-016-3303-1
15
« skrivet: 2017-07-11 11:59 »
Förutom kemikalier från tillverkningsprocessen så kan kan själva tanken också innehålla bakterie- och svampsporer (de konserveras pga nedfrysningen) , är den inte av livsmedelskvalitet så lär ju inte termosen rengöras som livsmedelsbehållare bör göras.
DOI: 10.1590/S1516-35982014000500004
Etanol är också bara etanol, ändå vill man ju inte dricka etanol som innehåller metanol!
16
« skrivet: 2017-06-30 19:55 »
I Engelsktalande länder talar man dessutom om flytande kväve av livsmedelskvalitet (food grade), det är ju destillerad luft. Jag vet inte om den annars kan innehålla eller förvarats i något olämpligt kärl ?
17
« skrivet: 2017-06-24 19:21 »
På bilden som jag ser så står det inte "Kållappshjärta" utan "Kållapphjärta".
18
« skrivet: 2017-05-11 19:02 »
19
« skrivet: 2017-05-10 19:36 »
Jag undrar fortfarande; HUR FÅR NI REDA PÅ VILKEN BLODGRUPP NI TILLHÖR?
De flesta som inte tillhör Jehova Vittnen är ju beredda att ta emot blodtransfusion om det skulle behövas (inklusive diverse läkemedel som tillverkas av blodkomponenter). Då måste man ju också ställa upp och ge blod/plasma (hur skulle det se ut annars?) och då får man också veta vilken blodgrupp man tillhör
20
« skrivet: 2017-04-13 15:15 »
|
|