En matbild

Guider

Matbloggat

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Meddelanden - Mat-Janne

Sidor: [1] 2 3 ... 6
1
Om du personligen gillar det så tycker jag du ska fortsätta så. Personligen fördrar jag vitt vin och kan mycket väl dricka det till oxfilé även om det oftast blir öl.
Det är mycket "inne" att tycka på ett visst sätt och det har inte ett dugg med smaksinnet att göra, snarare hur man får flest likes på Facebook mm. Att då anamma den gamla skolan kan ge några fler poäng. Strunta i "debatten" och gör vad du själv gillar.
Tycker jag.

2
Kött som fått fotogen på sig kan man skära till tändkuber. Släng inte!

3
Fotogen tar du bort med avfettning plus lite salt för att kompensera.

4
Maträtter, recept, tillagning / Kimchi
« skrivet: 2019-02-06 18:00 »
Någon som gjort Kimchi från grunden, dvs 7 dagars?
Blev det bra eller?

5
Råvaror, halvfabrikat / SV: Vattenhalt nötkött
« skrivet: 2019-02-06 16:16 »
Antar att Gröna Gårdar är ett västkustfenomen, eller?

6
Allt om sous vide / SV: Rostbiff i cirkulatorn
« skrivet: 2019-01-30 18:13 »
Tack för tips. Har tyvärr ingen termometer med 0.1 graders upplösning men som sagt, ska köra nästa gång i 6 timmar typ.

7
Allt om sous vide / SV: Rostbiff i cirkulatorn
« skrivet: 2019-01-29 15:48 »
Ok, ska prova med kortare tid nästa gång. Hur exakt cirkulatorn håller tempen vet jag inte men upplösningen är 0.1 grad. Den visar den aktuella temperaturen under uppvärmning men sedan kanske den växlar till bör-värdet så det står 59.0 hela tiden.
Ska testa även det nästa gång genom att hälla i lite kallare vatten och se om displayen visar en lägre temperatur då.

8
Allt om sous vide / Rostbiff i cirkulatorn
« skrivet: 2019-01-28 16:11 »
1 kg rostbiff. Klappade in den med vitlök, dragon, peppar mm. In i vakuumpåsen, sög ur luften och förslöt påsen 3 ggr för säkerhets skull. Ner i cirkulatorn i 16 timmar på 59 grader.
Biffen släppte ordentligt med vätska och smakade lite torrt. Jag har gjort precis samma sak tidigare och resultatet var betydligt bättre. Kan det bero på köttets kvalitét hur mycket vätska det släpper vid tillagning i cirkulator?

9
Förstår inte vad du menar Kurt:  butiken ser inte nytta med ökat svinn
Varför skulle de gilla ökat svinn? Smart bokföring?

10
Johannesört i spriten? Näh, Rosenrot är modellen ... http://www.rolv.no/urtemedisin/diverse/rosenrottinktur.htm

11
Tack för tips. Såg att om man äter någon form av medicin så ska man inte inmundiga denna ört. Tar bort effekten av medicinen stod det.
Om man nu vill dra detta ett varv längre och tar alkohol i medicinskt syfte, nyktrar man till snabbare om man intar johannesört? ...  ;D

12
Var hittar man Johannesört?

13
Råvaror, halvfabrikat / SV: Vattenhalt nötkött
« skrivet: 2019-01-10 16:38 »

Webguide skrev: Vanligt kött innehåller ca 30% vatten och det förloras vid stekning
priffe skrev: Och sen vägde jag det. Hade 850 gram kvar av paketet som var märkt 1460.
850 / 1460 = 58% kvar. Kött från ICA?


14
Råvaror, halvfabrikat / SV: Vattenhalt nötkött
« skrivet: 2019-01-09 20:25 »
Bra att du opponerar dig. Har länge valt mellan kyckling och kranvatten. Ingen större skillnad på ICA.
Min undulat blir knappt mätt på ICA's frön, kissar mest hela tiden ....


15
Är din termometer  tillverkad i plast och innehåller elektronik och ett batteri? I så fall kan du inte använda den i ugnen.

16
Det finns redan märkningar med intelligens som gör ungefär det du tänker på. Man klistrar dem på förpacknigen och de analyserar livsmedlet. De sitter alltså på från början så man ser redan i butiken om något är fel.

Intressant. Har du något exempel på hur de ser ut eller vad de kallas? Vilka butiker använder dessa?

17
Det kan bildas skadliga bakterier/mikroorganismer eller mögelgifter i livsmedlet.
Det verkar rimligt. Fick en idé som säkert är verklighet inom några år:
Så fort man öppnar en förpackning med t.ex mjölk, grädde, kött, juice eller vad som helst så sticker man ner en prob kopplad till en dator som analyserar och sparar resultatet. Man indikerar här att det är en ny produkt.
 Om man senare misstänker att varan har blivit dålig så sticker man ner proben och datorn analyserar innehållet igen. Har någon ny beståndsdel tillkommit eller om befintliga beståndsdelar är kraftigt förändrade så säger datorn till och du får både mer plats i kylen samt att sophämtningen tjänar en slant.
(spånar bara)
 

18
Allt om knivar & skärbrädor / SV: Minosharp plus 3
« skrivet: 2018-12-27 15:57 »
Kontakta kundservice där du köpte den

19
Varför inte dela skinkan i mindre bitar, lägg dem i en matberedare med vassa knivar och kör en kort stund först. Upprepa tills "färsen" är lagom grov.

20
En edamer i röd paraffin dvs typ smaklös hushållsost lagrades i ett år i en jordkällare.
En provsmakning nu i jul visade att den hade utvecklat en otroligt större smak är originalet för ett år sedan.
Rekommenderas!
 

Sidor: [1] 2 3 ... 6
- Annonser -