En matbild

Guider

Matbloggat

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Meddelanden - dentapprerivaren

Sidor: [1]
1
Till en början kan vi reda ut mitt intresse för matlagning, erfarenhet och kunskap inom ämnet och därefter fortsätter vi med problemlösningen.

Jag hatar att laga mat.

Det mest avancerade jag ens försökt att göra är pasta och köttfärssås. Eller korvstroganoff. Tror nästan det senare är bökigare då det krävs lite hackande i korven, vilket inte är fallet med köttfärsen.

För att tjäna pengar till att köpa mat så jobbar jag med att fälla träd. Ett kalasjobb som jag älskar. Tidigare jobbade jag inom byggbranschen och där fanns det så gott som alltid mikrovågsugn någonstans på arbetsplatserna, vilket gjorde det smidigt att ha med sig en liten matlåda till lunch. I den här branschen är det totalt tvärtom. Det är inte riggade arbetsplatser på samma sätt, många dagar kan man vara på tre-fyra olika arbetsplatser och det är väldigt oregelbundna lunchtider. De flesta käkar ute, det vill säga på lunchrestauranger, pizzerior eller om man köper något ätbart i närmaste ICA-butik. Så även jag. Men det har jag ledsnat på, av ekonomiska skäl. När jag var ny i branschen så köpte jag en mattermos på 1,5 liter för ändamålet, men maten kallnade allt som oftast i denna så den hamnade på diskbänken och har stått där sedan dess. Har dock en liten dröm om att börja använda den igen. Jag är gräsligt morgontrött så att laga mat dagen innan och sen värma på den innan jag knölar ner den i termosen är inte värt ett försök ens. Det kommer hålla en dag på sin höjd, sen sitter jag där och käkar pizza vid lunchtid likt förbannat. Men jag har en idé...

Om jag kunde komma på en lättlagad maträtt som går att fylla upp termosen med, som man på morgonen värmer upp genom att hälla i 1-2 dl kokande vatten som inte förstör maten. Den måste vara kolhydrats- och kaloririk då jag har ett fysiskt krävande jobb. På fritiden tränar jag brottning 4-5 gånger i veckan om jag inte skolkar något pass, vilket också kräver lite kalorier. Soppor och liknande känns ju som en galant idé, problemet är att de brukar vara kolhydratsfattiga och pasta kan inte ligga i vätska över natten för då är den helt oätlig dagen efter. Men jag tror även på olika såser såsom köttfärssås, kalops och annat. Kruxet är ju då att fylla upp det med varmvatten dagen efter utan att ändra på maträtten.

Så, kära forumläsare och skribenter, har ni några idéer på vad jag kan hitta på? Ös på bara. Ju mindre matlagning = desto bättre idé!

Sidor: [1]
- Annonser -