En matbild

Guider

Matbloggat

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Meddelanden - Proffsköket

Sidor: [1]
1
Allt om knivar & skärbrädor / Masahiro
« skrivet: 2009-04-14 21:44 »
Jag kan nog hålla med om att Masahiro är riktigt bra grejer. Dom har flera hundra knivar i sin ”portfölj” så det finns nog knivar som är längre än 180mm också. Knivarna blev uppmärksammade för att tidningen Gourmet hyllade dom som ”top of the line”. Vi kommer göra ett riktigt prov av dom knivarna så småningom på proffsköket. Vi återkommer när den är färdig.

2
Allt om knivar & skärbrädor / SV: Vilken kniv?
« skrivet: 2009-01-13 20:18 »
Någon som vet vad detta är för kniv?
Är det nåt att ha?
"arvegods"
längd 30 cm, är inte vass överhuvudtaget, ej använd.

Den är väldigt lik Agora knivarna. Jag har inte sett dom sen 90 talet då dom var väldigt populära i olika restaurang kök. Jag vet inte vart det finns bilder. Dom kostade ca 500kr (vilket var dyrare än Global på den tiden).

3
I dagstidningen idag annonserar en kökskedja om batteridrivna skalare á 129:- "..toppen till ex kiwi och tomater..."

Kan det verkligen fungera? Och kan man skala potatis med en sån?

Hehehe...den fungerar lika bra som rakhyvlarnas motsvarighet "Gillettes elektriska rakhyvel" enda skillnaden är bara att Gillettes rakhyvel har fått en annan uppgift i duscharna runt om i Sverige.

4
Har man inte råd med Demeyere så är det nog Patinas kokkärl som gäller. Dom är helt klart mest prisvärda när det gäller proffskastruller och återfinns i dom flesta restaurang kök. Jag tror konsument kan köpa dom numera genom Verner och Verner.

5
Köksredskap, utrustning och maskiner / SV: Crock Pot
« skrivet: 2008-12-22 20:05 »
Vilket märke? Vilken katalog kan jag se den i; RIAB? Heselius?

Jag tror inte den är med i någon av deras kataloger. Däremot var den med i Cashens reklamblad för november. Som jag letade fram i min pappersinsammling så jag kunde delge dig följande:

Artikel nummer 93017 Multipanna el 3,5liter. Idealisk för varmhållning, kokning och stekning. Non-stick beläggning och steglös termostat. Diameter 290 mm, innermått 260 mm. Tillfälligt parti. 395kr.

Det är inte exakt samma panna som jag har. Så jag kan inte garantera att det är bra grejer. Bildtexten föll bort när jag klippte ut bilden.
6
Köksredskap, utrustning och maskiner / SV: Crock Pot
« skrivet: 2008-12-22 08:59 »
Den jag har är i tungt stengods, ganska enkel utan termostat och 3 olika inställningar av temp. Vill inte riktigt jämföra detta med att laga i tryckkokare, olika metoder för olika rätter.

/gilius

Okej, Gilius har helt rätt, det är två olika redskap. Det var kanske fel av mig att rekomendera en tryckkokare istället för en crockpot bara för att det är så för mig.

7
Köksredskap, utrustning och maskiner / SV: Crock Pot
« skrivet: 2008-12-21 18:37 »
Jag tror att en riktig Crock pot ska vara gjord av emaljerat stengods eller gjutjärn. Jag har variant av Crock pot som jag använder ibland. Den är gjord av teflon och där insatsen inte är uttagbar (så det är väl ingen riktig crock pot?) men den fungerar likadant.

Hela konceptet bygger på slowfood alltså långsam tillganing av ex köttgryta. I USA har många hushåll en sådan. Man fyller den ex med kött, någon vätska och lite mirepoix, sedan sätter man på den och går till jobbet. När man kommer hem har man en färdig gryta. Bra är att följa något av dom tusentals recepten som finns på Internet.

Den varianten som jag har finns på Martin Olsson Cashar, dom brukar även ha sådana saker i campingaffärer. Har du mycket plats i köket är det en bra grej att plocka fram ibland, annars borde du nog avstå från den.  Jag skulle nog rekommendera en tryckkokare om du gillar ”Slowfood” den använder iaf jag mycket oftare.

8
Själva grejen med att värma tallrikarna i micron är ju att dom snabbt blir varma utan att man behöver torka dom rena efteråt. Ska man ha lite vatten på tallrikarna innan så kan man ju lika gärna spola dom under kranen i 20sek.

Saken är den att det framförallt är något som man gör i ett restaurang kök, i dom fall man inte har några varma tallrikar kvar (då handlar det om sekunder). Hemma har man inte samma stress och kan lika gärna värma upp tallrikarna under varmvattnet från kranen eller i ugnen.

Sidor: [1]
- Annonser -