En matbild

Guider

Matbloggat

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Meddelanden - vilsjin

Sidor: [1] 2 3 ... 16
1
Allt om grillning & BBQ / SV: Termometer
« skrivet: 2014-04-26 11:22 »
Har också en Thermapen. Fullkomligt fantastisk termometer.

2
Varför inte socker eller redning som beurre manié?

3
Bakpulver tycks fungera mot tomatsåsen:
How To Clean Tomato Sauce Stains From Plastic Storage Containers
och
How to Clean Plastic Food Containers
Diskade nyss en hel binge plastbyttor och svor över fenomenet (och saknade bristen på diskmaskin i den nya lägenheten.
Får väl testa bakpulver nästa gång.

4
Råvaror, halvfabrikat / SV: Vad är pangasiusfilé?
« skrivet: 2014-02-12 13:23 »
Men odligen av pangasius orsakar en hel del miljöproblem. Lyssna på detta P1 reportage från 2011

5
Allt om knivar & skärbrädor / SV: Keramik
« skrivet: 2014-02-11 09:35 »
Min erfarenhet är att de är tämligen slöa (med mina mått mätt) men de de behåller den relativa oskärpan väldigt länge.
Måste de slipas krävs det att man använder diamantbrynen (hårdare än keramiken).

6
Allt om knivar & skärbrädor / SV: Nytt knivhandtag
« skrivet: 2014-02-10 22:57 »
Tack! Jag har lärt mig massor av detta experiment, nästa handtag blir förhoppningsvis ännu bättre.

7
Allt om knivar & skärbrädor / Nytt knivhandtag
« skrivet: 2014-02-09 18:45 »
Jag har aldrig gillat handtaget på min nakiri så jag beslutade mig för att göra ett eget


Materialet är hagtorn.
Resultatet är långt ifrån perfekt men det är det första handtag jag någonsin gjort så jag är rätt nöjd ändå :)
Nu återstår bara lite slipning för3att få bort de sista reporna.

8
Lite OT, men kolla in Bryggeri Fängelset som min bekant, Kevin Zelnio, öppnat i Västervik.

9
Oh, vad trevligt med riktiga skärbrädor från mitt kära Skåne.  Har tidigare köpt  mina skärbrädor från The Board smith i USA. Det blir kanske skånskt nästa gång?

10
Medieavdelning / SV: Svensk bok i stuk med Modernist Cuisine?
« skrivet: 2013-12-09 10:39 »
Matmolekyler av Lisa Förare Winbladh och Malin Sandström kan kanske passa?

11
Det kan vara så att du steker med för låg temperatur. Då tenderar allt att fastna.

13
Köksredskap, utrustning och maskiner / SV: De buyer skötsel
« skrivet: 2013-10-23 18:58 »
Tydligen kan man använda potatisskal för att filtrera bort koppar ur avloppsvatten http://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S092777650700433X

14
Köksredskap, utrustning och maskiner / SV: De buyer skötsel
« skrivet: 2013-10-23 18:52 »
Enligt vad jag kunnat så är syftet med dem att 'rengöra' pannan. När det gäller nya pannor så handlar det om att få bort skyddslagret av vax. Gamla pannor om svårt sittande matrester. Men riktigt hur potatisen skulle åstadkomma detta vet jag ej.
Kanske smutsen binder sig till stärkelsen i potatisen och blir lättare att hälla ut med vattnet?

17
Dieter, kostråd & hälsokost / SV: Älgkött ger lågt IQ
« skrivet: 2013-09-17 09:56 »
Inte mycket bly kvar i denna kula efter träff.
Sprider nog mer bly i djuret än hagel gör. Hagel penetrerar inte särskilt djupt och har mycket lägre fart vilket antagligen leder till att färre småpartiklar sprids i köttet.

18
Dieter, kostråd & hälsokost / SV: Älgkött ger lågt IQ
« skrivet: 2013-09-16 20:23 »
Läst på en del. Blykulor sprider Pb partiklar ganska vitt kring sårkanalen. För den tillfällige viltköttskonsumenten är det kanske inte något större problem, men äter man det ofta och framförallt i form av färs skulle jag iakttaga försiktighet. Gitter inte länka till alla studier men sök på  Google scholar och PubMed för lite mer information.

19
Definitivt INTE teflon. En rostfri är en gåva som håller hela livet. En teflonpanna håller några år om man vårdar den ömt men förr eller senare kommer den att slängas.

20
Dieter, kostråd & hälsokost / SV: Älgkött ger lågt IQ
« skrivet: 2013-09-07 09:50 »
Det finns all anledning att vara försiktig http://t.co/HQiaEBKOYO

Sidor: [1] 2 3 ... 16
- Annonser -