En matbild

Guider

Matbloggat

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Meddelanden - kurt

Sidor: 1 2 [3] 4 5 ... 23
41
Hur länge håller inkokt lax i kylen från det att man har tillagat den?

Det är vinäger och inte ättika, så pH är inte så lågt. Mer än en vecka bör man inte ha det i kylen

42
I klar ättikslag så håller den nog utan problem i 5 månader

"Sill i klar lag

En öppnad glasburk med sill kan hålla sig i flera månader om den förvaras i kyl och om lagen täcker sillen helt."

http://www.falkeskog.se/sillinlaggningar

43
Och ändå vill folk ha tillbaka lokal malning av kött i butiken, i stället för central malning och packning under modifierad atmosfär! Folk menar att den som ibland maler kött lokalkt i butiken är bättre än den som varje dag maler kött

44
Nu består ju mjölk också av mjölksocker (laktos) och proteiner också, så formellt så borde inte grädden spädas med vatten utan med fettfri mjölk, annars späder man inte bara ut fettet utan också mjölkens andra komponenter

45
Övrigt om mat / SV: Livsmedelsförpackningar
« skrivet: 2016-04-01 16:13 »
Du bör säkert leta i andra länder, dessa producenter köper upp alla små företag, antingen för att komma över innovativa uppfinningar eller för att stoppa konkurrenter! Men läs på de förpackningar du kan finna i butiker, det står väl i allmänhet vem som producerat?

46
Dels kan det handla om vilket skick de var när de plockades, och hur de förvarades innan de torkades. Men det spelar också roll hur man torkar, temperatur och tid.

http://taffel.se/blog/ett-forsok-att-svara-pa-den-alltfor-sallan-stallda-fragan-hur-torkar-man-egentligen-svamp

47
Konsumentfrågor / Ica basic
« skrivet: 2016-03-06 19:14 »
För den som undrat vad  Ica basic  blandfärs och Ica basic nötfärs är för något, så är det uppenbarligen s.k. EU-färs, d v s kött från hela Europa blandat:

http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=83&artikel=6383920

48
Matbröd / SV: Mejeribolaget surdegskultur
« skrivet: 2016-03-06 05:34 »
Ostlabbet har bra beskrivning, det viktiga är att värma mjölken till 90 grader, sedan kyla till 42 innan man tillsätter yoghurtkulturen

http://blogg.ostlabbet.se/2014/11/09/yoghurttillverkning/

Man kan tillsätta köt frystorkad kultur, men det går lika bra att tillsätta en skätt köpt yoghurt. Man får mera krämig yoghurt (typ Turkisk yoghurt) om man tillsätter skummjölkspulver + grädde

http://www.kvalimad.dk/opskrifter/hjemmelavet-yoghurt


Din maskin håller 42 grader, det bör ta ca 6h eller över natt. Mattermos eller termos fungerar också

49
Maträtter, recept, tillagning / SV: Tillaga hjärna
« skrivet: 2016-02-20 18:34 »
Här brukar den ju nästan alltid stekas. Men i andra delar av världen kan man t ex göra soppa

https://en.wikipedia.org/wiki/Khash_(dish)

50
Vetgirig, frågelåda / SV: Pastavulkan
« skrivet: 2016-02-05 12:45 »
Såg du bunken och sleven, eller förutsätter du att de gjorde den i en bunken med slev?

51
Vetgirig, frågelåda / SV: Pastavulkan
« skrivet: 2016-02-04 12:12 »
Eftersom " It's almost impossible to over-knead a dough" så borde man lika gärna kunna köra i mixer

http://www.seriouseats.com/2015/01/best-easy-all-purpose-fresh-pasta-dough-recipe-instructions.html

52
Använd blötlagda men inte kokade kikärtor

T ex http://alltomfalafel.se/2015/09/06/recept-med-falafel/

De veganburgare jag sett som haft bäst hållbarhet var:

http://www.svt.se/recept/rustika-vegoburgare

Jag tror att var kombinationen mixade solroskärnor och mixad kokt hirs (fungerar med ris också) som ger så bra hållbarhet.

53
Vad säger Electrolux testfunktion där du skriver in produktnumret på maskinen för att få veta om den passar?

54
Hälleflundra kan man hitta kallrökt. Kanske man kunde lägga in den kallrökta sillen i typisk sillinläggning och bara ha rökningen som en smakkomponent?

55
Varför måste det gå? Går det att göra spagetti med bara kött? eller mannagrynsgröt med bara kött?

56
Är du säker på att det var gjutjärn? Man brukar ofta rekommendera emaljerade grytor, just för att gjutjärn kan ge oönskad
smak till endel livsmedel,

Skall man smaksätta olja med räkskal, så bör den sedan förvaras kallt

http://www.highgroundorganics.com/recipes/shrimp-shell-oil/

57
Råvaror, halvfabrikat / SV: Torkad Majs
« skrivet: 2015-12-07 17:21 »
Om du är orolig över att äta djurfoder, så kommer du nog inte äta majs som du behandlat med lut!

58
Råvaror, halvfabrikat / SV: Torkad Majs
« skrivet: 2015-12-06 17:05 »
Om det är icke nixtamaliserat majsmjöl du söker, så är det ju mycket lättare att du skriver det! Dt mesta av majsmjölet man finner i butiken är väl icke nixtamaliserat, det finns väl ingen anledning att mala själv?

59
Det Norska mejeriet Tine säljer olika sorter smör t ex Tine Ekte Smør, Kvitseidsmør, Tine Setersmør. Men i praktiken visar det sig vara precis samma smör, bara olika salthalt (och ibland extra färgämne)!

http://e24.no/naeringsliv/maaemo-kokk-mener-tine-farer-med-smoer-lureri/23261588

60
Råvaror, halvfabrikat / SV: Svenskt kött
« skrivet: 2015-10-27 04:02 »
Inget svar kanske också är ett svar!

Sidor: 1 2 [3] 4 5 ... 23
- Annonser -