Show posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Messages - Mat-Janne

1
Bäst-före var från början en god idé men nu använder matbutikerna stämpeln som en signal att slänga och köpa nytt! Svenne har vare sig tankeförmåga, smak- eller luktsinne!
2
Har du en länk eller annan referens?
3
Har du en vacuumförpackare ("food sealer") kan många grönsaker vacuumförpackas och håller länge även i kylen. Praktiskt att ha gul lök i portionsförpackning som håller flera månader i kylen.
4
"Goda vegetariska (rätter)" är ju en oxymoron!
5
Vattenbrist leder till nya lösningar ...
6
Citat från: agnetasch skrivet 2021-08-16 08:28En tesked potatismjöl borde ge svar på den frågan ;D
Nja, det är inte samma sak förstår du väl. Tack för svar i alla fall.
7
Om man ska göra till exempel potatismos eller rårakor ska potatisen inte sköljas.
Man vill att stärkelsen i den ska klibba ihop rätten. 
Beträffande råstekt potatis sägs det att det inte spelar någon roll om man sköljer eller inte men hur påverkas smaken? Vad smakar stärkelse?
8
Citat från: Andreas skrivet 2020-11-25 19:48Hur är det med den där lång-hållbarhets-mjölken, förutsätter lång hållbarhet att den är oöppnad? I så fall kan det ändå bli knepigt om man inte gör av med så mkt mjölk.
Du kan frysa in mjölk. Typ en dl i taget. Sen är det bara att plocka från frysen så mycket du behöver.
10
Mandelmandolin?
11
Ungefär som surdeg då.
12
Hur orkar ni gå hungriga varje dag?
13
Jag skulle gjort en fet kantarellsås ...  8)
14
Körde 1 kg i 58 grader i 6 timmar. Perfekt!  ;D
15
Citat från: Skogis skrivet 2019-12-23 08:27Ja inte blev den bra iaf :'(
Torr som om den vore frystorkad, men det kan också bero på vad det var för styckningsdetalj.
Den här "skinkan" var väl 8x8x25cm men köttfibrerna låg på tvären så det fick bli att skära den på längs ??? 
Nä julen 2019 är inte den julen jag kommer att minnas som julskinkans jul.
Go jul på er
Fick svar från någon här angående koktider i Sous Vide: 
Skinka är en sådan detalj, om den går för länge så kommer fibrerna att brytas ner och anta en pastejliknande struktur och det är inte alls aptitligt.

Kan det vara orsaken?
Skinka är en sådan detalj, om den går för länge så kommer
fibrerna att brytas ner och anta en pastejliknande struktur
och det är inte alls aptitligt.
16
Citat från: Hasse skrivet 2020-01-20 19:21Helvegetariskt tycker jag, tyvärr, är tråkigt.
Inte bara tråkigt, man blir ju inte mätt.
17
61 < ska nog vara 61 > ...
18
Yamarin 79 DC, ja, OT men ser ut så här när vinterskruden faller av ...
19
Tack för tips. Degen blir alldeles utmärkt bedömt med min begränsade erfarenhet. Okladdig och har stuns.
Det är ju många parametrar nu men ska prova med Vetemjöl Special nästa gång. Om det blir någon. Båten kräver sin uppmärksamhet i denna tid ... :)
20
Ska prova en varmluftsugn utan varmluft nästa gång.

Annonser

Powered by EzPortal