En matbild

Guider

Matbloggat

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Meddelanden - Retromannen

Sidor: [1]
1
Dum fråga kanske, men vore det inte tänkbart att dricka en halv 5% istället för en hel 3,5%?

Varför skulle 3.5% vara mer än 5%?

Det är ju bortkastat med pengar att bara dricka en halv och sedan hälla ut resten och det är ingen ide att spara resten i kylen eftersom smaken försämrar väldigt snabbt efter några dygn så fort man öppnat flaskan särskilt om man ska spara till nästa helg.

2
Well, det är ju en smaksak förstås, men som sagt om man späder ut något med vatten så kommer man att påverka den smak som bryggmästaren har tänkt sig när hen skapade ölen ifråga. Hur kan du få negativ hälsoeffekt av en 4.5:a?
Om du är så kännslig för alkohol så lär du inte kunna dricka en 3,5:a heller.

 Vad har bryggmästaren med tråden att göra och varför ska jag bry mig om vad han tycker?


Har druckit 3.5 och 2.8 flertals gånger utan att må dåligt ,röd ansikte eller få huvudvärk tills jag testade en del 4.5or och det var då jag mådde såligt och hade huvudvärk som varade i hela dan. Min läkare avråder mig att dricka alkoholhalt 4.5 eller högre eftersom min kropp inte tål det och hålla mig till 3.5 eller lägre. Detsutom så vet jag åt vilket håll mitt liv hade gott om jag ökar alkoholhalten då jag har vänner som gjort det


Känns som att du har något problem med att jag dricker låg alkoholhalt och är mer intresserad av att få mig att dricka högre alkoholhalt än att hålla till trådens ämne.

3
Du menar bäska? Det kommer inte från alkoholen, det kommer från vörten, smaken på ren alkohol kan väl närmast beskrivas som söt.

Beroende på hur tillverkar ölen så är risken att en öl med låg alkoholhalt är utspädd med vatten för att få ner alkoholstyrkan och då får du ju inte den smak du letar efter.

Jag förstår inte riktigt vad du menar med att jag inte får den smaken jag leter efter. De med 3.5 har ju den smaken jag letar efter och som jag tycker om som san miguel och falcon bayersk sen. Jag vill inte ha högre alkoholhalt på grund av min hälsa, jag har redan fått negativ effekt efter att jag testade en 4.5a.4
Råvaror, halvfabrikat / Bästa jasminriset i malmö?
« skrivet: 2018-01-02 13:00 »
Hej det är så att jag är på jakt efter riktigt importerat jasminris från Asien och jag undrar om det finns någon matbutik i malmö som säljer det? 
Vilken importerad jasminris brukar ni köpa?

5
Frågan är om du får rätt smak på ölen om den är svagare.

Förstår inte helt din fråga men Som jag sa innan så är jag inget vid alla grönsvansade isbjörnar av öl över 4.5% eftersom smaken blir för mycket bitter och jag gillar inte saker som är för mycket bitter. Väljer helst 3.5 eller 2.8 eftersom dem är mer smooth, fyllig och inte så bitter i smaken.

6
Det är så att jag har blivit intresserad av  den kroatiska ölen Karlovacko och skulle gärna vilja testa den men problemet är att den finns bara i 5% i systembolaget och det är för mycket för mig så jag undrar om man kan hitta den någonstans i en butik i malmö med 3.5 som är det högsta halten jag kan dricka eller åtminstone 2.8?
Hade varit mycket tacksam för hjälp.

7
Tack för alla svaren. Blev mycket till hjälp. Jag provade att göra cevapcici och det blev lyckad.

Tyvär så hade butiken inte lammfärs utan jag fick köpa 530g blandfärs bestående av nött och fläsk.

Här är listan på kryddorna jag testade att ha i.

en halv tesked salt ( ville ej ha i mer eftersom Vegeta kryddan redan innehåller en del salt)

1 tsk Vegeta

1 tsk paprikakrydda (ökade till 1 tsk extra eftersom paprika smaken var lite svag)

1 tsk bikarbonat

1 tsk vitlökspulver

1 dl vatten

Eftersom vissa recept säger att man ska ha i cayennepeppar medans andra säger man ska ha svartpeppar så provade jag att kombinera dessa två men jag vet inte om det är så smart. 1 halv tsk cayennepeppar och 1 halv tsk svartpeppar. Ska prova nästa gång att ha i bara det ena och se om det blir bättre nästa gång.

Efter att jag har kryddat färsen så la jag den inplastad i kylen för marinad i 30 minuter. därefter stekte jag dem på mellan värme.
Hade det varit bättre väder ute och inte blåsigt så hade det jag gärna grillat de men man får hoppas att vädret blir bättre senare i månaderna.

Men de blev annars goda, kanske inte i närheten av pappas men ändå bra för att vara första gången och vegeta kryddan gjorde susen.

8
Hej. Det är så att jag länge stått och letat efter en recept på hur man gör de vanliga cevapcici som man oftast ser på gatukök. Sarajevo kallas de om jag inte har fel. Vill gärna inte ha något försvenskad recept.

 Min pappa är kroat och när vi grillade så grillade han alltid cevapcici och dem var jätte goda. Vad jag minns så hade han i en krydda vid namn vegeta som har en kok på bilden och sen var det någon röd krydda, förmodligen nån form av paprika som jag inte fullt minns vad det hette.

Har dick för mig att vegeta används av många som gör cevapcici och är ett av de viktigaste kryddorna till rätten och det märks på de goda cevapcicin som min pappa gjorde Har för mig att vitlök spelar någon roll men jag kan ha fel.

Andleddningen till varför jag inte frågar min pappa direkt är för att han svarar sällan på vardagar och ofta på helger men eftersom han har fullt upp denna helg inom julen så vill jag helst inte störa honom. Detsutom hade jag tänkt göra rätten under helgen.


Är det bara vitlök, vegeta och den där röda kryddan som man ska ha eller ska man ha fler? Är det någon som vet vilken röd krydda det är som jag tänker på?

Sidor: [1]
- Annonser -