En matbild

Guider

Matbloggat

Nyliga inlägg

Sidor: [1] 2 3 ... 10
1
Råvaror, halvfabrikat / SV: Osvavlade kaliforniska russin
« Senaste inlägg av nirak neron skrivet Igår kl. 17:44 »
Urtekram/danskt, Änglamark och SunMaid Eko russinabsolut i topp vad gäller smak och frånvaro av bekämpningsmedel och mögelgifter, Änglamarks russin är Thomsondruvor. (tittat på Råd o Röns sidor).
2
Vetgirig, frågelåda / SV: Hjälp hur man flamberar!
« Senaste inlägg av webguide skrivet 2019-07-11 10:24 »
Flambering handlar mest om ett skådespel, att spriten brinner tifför ingen smak. Men det är effektfullt och roligt. Det går att flambera vad som helst. Hur du gör med havskräftor beror lite på hur du tänker tillaga dem. Men låt oss säga att du har råa havskräftor (inte kokta eller tillagade på annat sätt, utan helt råa, antingen levande eller frysta) som du tänker steka. Du steker dem som vanligt och det sista momentet är att du tillför spriten du skall flambera dem i, t.ex. Cognac, tillsätt den och antänd sedan med en tändare/tändsticka om du inte har gasspis. Ta först bort pannan från spisen så att du inte står under fläkten. Du kan ju testa först genom att fräsa smör i en panna och hälla i lite Cognac som antänder för att få en kännsla för det.

Hur har du tänkt tillaga dem?
3
Vetgirig, frågelåda / Hjälp hur man flamberar!
« Senaste inlägg av Jon_wachter skrivet 2019-07-10 21:15 »
Hejsan jag tänkte flamera kräftskjärtar, jag vet att det är möjligt för Leif Mannerström har gjort det. Tyvärr förklarar han inte hur. Jag vet att man behöver en stekpanna som inte är teflon och alkohol som är minst 40% men ingen aning hur mycket alkohol man ska ha i och hur man enklast får eld på den.

Tacksam för svar och tips på övrigt att tänka på!
4
Köksredskap, utrustning och maskiner / SV: Bruksanvisning/manual till Assistent
« Senaste inlägg av Birgitta Wiell skrivet 2019-07-07 09:41 »
Söker häfte till min Electrolux hushållsassistent den gula från 50-talet. Modell 4 S9019153 Tack på förhand
5
Råvaror, halvfabrikat / SV: Vattenhalt nötkött
« Senaste inlägg av kurt skrivet 2019-06-30 19:15 »
Jag brukar köpa köttfärs från Gröna Gårdar, när jag steker den blir det knappt någon vätska alls i stekpannan. När jag köper ICA:s köttfärs blir det mer som om färsen kokar i stekpannan på grund av all vätska som bildas. Så jag håller mig till den dyrare färsen från Gröna Gårdar. :-)

Det finns inga tillsatser av vatten eller något i mald köttfärs, det enda som varierar är fetthalten och vilken styckningsdetalj av djuret som malts ned.
6
Maträtter, recept, tillagning / SV: Matambre a la pizza
« Senaste inlägg av Skogis skrivet 2019-06-14 20:30 »
Imorgon blir det en repris på denna.
Enda skillnaden blir att jag har färsk jalapeno istället för inlagd. Eller så får det bli inlagd på köttbiten och ABT att tugga på innan maten :)
7
Råvaror, halvfabrikat / SV: Vattenhalt nötkött
« Senaste inlägg av webguide skrivet 2019-06-14 10:06 »
Jag undrar vad DU köper för kött då kött innehåller ca 70-80% vatten i rått tillstånd
http://matkalkyl.se/naringsamnen10.php

25-30% vatten mängd avser stekt kött, och torkat kött innehåller ca 10% vatten.

Fisk innehåller mer vatten än annat kött. Kött i bitar hittar du runt plats 650 i denna lista.

Stämmer, det jag menade (men det blev helt fel), eller snarare tänkte mena är att köttet förlorar ca 30% i vikt (vatten och fett) lite beroende på tillagning. Ju hårdare (högre temperatur) tillagning ju mer vatten kokar bort.
8
Kaffe, the, läsk, juice, saft, öl, vin, whisky / SV: Tabascosnaps
« Senaste inlägg av Skogis skrivet 2019-06-11 19:37 »
Inte när det är snaps  :)
9
Kaffe, the, läsk, juice, saft, öl, vin, whisky / SV: Tabascosnaps
« Senaste inlägg av Hasse skrivet 2019-06-11 17:50 »
Bloody Mary är ju gott, så varför inte. Men blir det inte lite väl starkt med 3 dl vodka och bara 1 dl tomatjuice?
10
Kaffe, the, läsk, juice, saft, öl, vin, whisky / SV: Tabascosnaps
« Senaste inlägg av Skogis skrivet 2019-06-11 07:51 »
Bildbevis!

Sidor: [1] 2 3 ... 10
- Annonser -