En matbild

Guider

Matbloggat

Nyliga inlägg

Sidor: [1] 2 3 ... 10
1
Köksredskap, utrustning och maskiner / SV: Bruksanvisning/manual till Assistent
« Senaste inlägg av Hasse skrivet Igår kl. 17:07 »
Tyvärr inte. Utskriften på papper måste du ordna själv.
2
Köksredskap, utrustning och maskiner / SV: Bruksanvisning/manual till Assistent
« Senaste inlägg av Botilda skrivet Igår kl. 10:59 »
Tusen tack för den manualen! Men kan man få den "på papper" också? Jag har nämligen ingen skrivare...
3
Allt om knivar & skärbrädor / SV: Startkit för en nybörjare?
« Senaste inlägg av Andreas skrivet 2017-08-17 07:53 »
Vill man trasa sönder fibrerna i maten man hanterar är en sågtandad kniv (laserkniv) suverän!

Spelar det så stor roll alla gånger?
4
Maträtter, recept, tillagning / SV: Stekt lök
« Senaste inlägg av Andreas skrivet 2017-08-17 07:50 »
Delade upp löken i två halvor i stekpannan och duttade på en gnutta bakpulver på ena i förrgår när jag stekte lök. Tyvärr kan jag inte påstå att jag märkte nån skillnad.
5
Råvaror, halvfabrikat / SV: Färsk gurkmeja
« Senaste inlägg av Karin Söder skrivet 2017-08-16 21:54 »
Idag är jag lycklig - jag hittade färsk gurkmeja i byns lilla ICA-butik! Så i morgon när jag kommer hem från jobbet ska jag plantera. Har flera ingefärabitar som grönskar, samt avokado och citron, så roligt!
6
Kokte en saltrulle som nu har blivit pålägg.
Klart man ska ha pepparrotsvisp till det :)
Men att vispa grädde och blanda med creme fraiche orkade jag inte. Blev rätt gott med majjo blandat med riven färsk pepparrot.
7
Kom att tänka på caesarsallad bestående av romansallad och brödkrutonger, där dressingen är en tunn majonnäs smaksatt med vitlök, sardeller och parmesan.
8
Enkelt men gott till räkor om man vill undvika bröd: majonnäs, hackade hårdkokta ägg, dill o pressad citron.
9
Slängde ihop en kall bea igår med majjo som bas. Vill inte kalla den bearnaisesås men smaken blev rätt bra efter att jag ökat på dragon, vinäger och färgat med gurkmeja.
10
Allt om knivar & skärbrädor / SV: Startkit för en nybörjare?
« Senaste inlägg av webguide skrivet 2017-08-09 06:13 »
Victorinox har väldigt bra och prisvärda knivar! Du behöver egentligen bara EN kniv skulle jag säga - en inte alltför stor kockkniv. Den kan du använda till det allra mesta. Brödkniv är väl bra att komplettera med men där behövs inget särskilt imponerande.

Jag håller med, ett bra nybörjarkitt är en bra kniv, evntuellt ett skärpstål (som du skall lära dig hantera) så att kniven håller skärpan länge mellan slipningarna.
En bra kniv, bra=håller skärpan länge, men kanske framför allt en som du trivs med och som är välbalanserad och ligger bra i handen. Du kan skära i princip vad som helst med den, specialknivar kan du komplettera med senare.
En bra kniv är t.ex. Masahiro MV Kockkniv 18 cm
Om du köper en lite dyrare kniv så får du genomgående bättre kvalité och eftersom du bara behöver en kniv så kostar den ändå ungefär som att köra 3 billiga knivar...
Sidor: [1] 2 3 ... 10
- Annonser -