En matbild

Guider

Matbloggat

Nyliga inlägg

Sidor: [1] 2 3 ... 10
1
Allt om rökt, torkat, saltat och gravat / SV: Egenrökt kassler.
« Senaste inlägg av Skogis skrivet 2017-02-19 18:04 »
Röker resterande bitar kassler nu och en av 5 bitar behövde att bli knuten, den var mer som en blöt trasa än en ytterfilé. Övriga bitar var betydligt fastare i strukturen.
Skojade till det med att krydda en med rosmarin och en med kummin. Tycker om kumminfläsk och varför skulle det inte funka med kumminkassler?

Det finns kanske anledning till att röka egen kassler ändå :)
2
Allt om rökt, torkat, saltat och gravat / SV: Egenrökt kassler.
« Senaste inlägg av agnetasch skrivet 2017-02-19 08:33 »
"Mycket skrik för lite ull som gumman sa när hon klippte grisen" ;D Bra försök, jag beundrar folk som provar att göra vad som far igenom huvudet på dom.
3
Råvaror, halvfabrikat / SV: Färsk gurkmeja
« Senaste inlägg av Margaretha skrivet 2017-02-18 13:00 »
Jag letar efter företag som säljer gurkmeja som fröer och /eller rötter.
Tipsa mig gärna. Jag bor i dalarna.
4
Allt om rökt, torkat, saltat och gravat / SV: Egenrökt kassler.
« Senaste inlägg av Skogis skrivet 2017-02-18 09:55 »
Hur det blev?

Rökte på en köttbit innan i veckan. Knöt den eftersom jag fegade ur men jag har fler så det lär bli någon som inte knyts.
Värmeplattan i röken är i minsta laget så jag fick inte upp temperaturen och fick lägga den i ugnen på 80° efter rökningen för att nå 68° inuti köttet. Det är förmodligen bristen på värme i röken som gjorde att den blev så blek.



Det smakar.............kassl er!
God kassler, men fortfarande bara kassler. Så det är tveksamt om jag kommer att göra detta igen, kan ju erkänna att jag inte är någon stor förbrukare av kassler. Sältan är balanserad så tiden i saltlaken har inte varit för lång. Lakade ur biten i 2 timmar innan rökningen och lät den hänga och lufttorka ytterligare en timme för att torka på ytan innan den hängdes in i röken.
5
Maträtter, recept, tillagning / SV: Era bästa kaninrecept!
« Senaste inlägg av kurt skrivet 2017-02-06 13:45 »
Vad hette den tidningen? Provade söka på kaninuppfödare och tidning, men denna känns inte riktigt som den skall innehålla recept: http://www.skaf.info/kaninuppfoumldaren.html

Sökte du i LIBRIS?

Den började inte ges ut förrän 1950!

http://libris.kb.se/bib/3679117

För de äldre tidskrifterna så gäller:

Tidskrift för kaninskötsel 1919-1920
Svenska kaninavelsföreningens tidskrift 1909-1921
Medlemsblad för Sveriges kaninavelsföreningars riksförbund 1930-1949
Medlemsblad för Sveriges kaninavelsföreningars centralförbund. 1923-1930
Kanintidningen : Skånska kaninavelsföreningens tidskrift 1909-1912

http://libris.kb.se/hitlist?q=AMNE%3A%28Kaniner+periodika%29&d=libris&m=10&p=1&hist=true
6
Maträtter, recept, tillagning / SV: Era bästa kaninrecept!
« Senaste inlägg av agnetasch skrivet 2017-02-06 07:27 »
Hmm, undrar just om det är någon 117-årig kaninuppfödare som fått släpa med sig alla sina gamla medlemstidningar till hemmet ;)
7
Övrigt om mat / SV: Frukostvanor och Kökutrustning
« Senaste inlägg av webguide skrivet 2017-02-06 06:33 »
Vad ger dig en wow-känsla hos en köksprodukt?
"Estetisk design.
En teknisk finess.
Lätt att förvara.
Prestanda"

Saknar alternativet "användbar". :)

Ja, frågorna känns inte så genomtänkta faktiskt.
Den här t.ex. "Vilken aspekt anser du vara viktigast utseendemässigt sätt på en köksprodukt?"
Följande alternativ saknas.
Funktion
hållbarhet

t.ex.
8
Övrigt om mat / SV: Frukostvanor och Kökutrustning
« Senaste inlägg av Andreas skrivet 2017-02-05 18:08 »
Vad ger dig en wow-känsla hos en köksprodukt?
"Estetisk design.
En teknisk finess.
Lätt att förvara.
Prestanda"

Saknar alternativet "användbar". :)
9
Maträtter, recept, tillagning / SV: Era bästa kaninrecept!
« Senaste inlägg av Andreas skrivet 2017-02-05 18:05 »
Vad hette den tidningen? Provade söka på kaninuppfödare och tidning, men denna känns inte riktigt som den skall innehålla recept: http://www.skaf.info/kaninuppfoumldaren.html
10
Allt om rökt, torkat, saltat och gravat / SV: Egenrökt kassler.
« Senaste inlägg av Andreas skrivet 2017-02-05 18:01 »
Bra fråga, det skulle jag också vilja veta! Kan det kanske vara så att man egentligen bara behöver näta såna bitar som inte är gedigna köttstycken, "hoprullade" bitar osv?
Sidor: [1] 2 3 ... 10
- Annonser -