En matbild

Guider

Matbloggat

Nyliga inlägg

Sidor: [1] 2 3 ... 10
1
Råvaror, halvfabrikat / SV: Natriumcitrat i Sverige
« Senaste inlägg av Skogis skrivet Igår kl. 12:47 »
Jag beställde 100gr för 85:- på http://www.kitchenlab.se/kategori/ovrigt/ingredienser/molekylara-ingredienser/ igår.
Nu ska det göras mjukost :)

Bor man i Stockholm kan man tydligen köpa det över disk i deras butik
2
Övrigt om mat / Marknadsundersökning
« Senaste inlägg av FilippaS skrivet Igår kl. 11:45 »
Hej!
Hejsan!
Vi är en grupp på fyra elever som går Teknik- design och produktutveckling i tvåan på Hagströmska gymnasiet. I ett projekt ska vi konstruera en ny förpackning för mejeriprodukter som ska minska matsvinnet och därmed bli både mer ekonomisk och miljövänlig.

Vi vore väldigt tacksamma om ni kunde svara på vår enkät, där svaren kommer hjälpa oss att utveckla vår produkt.

Länk till enkäten: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScKMa17DY3ZJnaqlRpwL4X8bKdZlcyW1dwigYytPHs9sur08g/viewform

Tack på förhand
3
Jag fick smaka en cheddar, som "gömts undan" på ett ostlager som lagrats där i trettiofem månader. Den var himmelsk. Det var en vanlig Kvibille.
4
Färdigmat - från kyl/frysdisken i matvarubutiken / SV: Ernst prinskorvar 2016
« Senaste inlägg av Andreas skrivet 2017-01-16 13:25 »
Ja nä, handknuten gör den ju knappast godare, men "hand" låter ju onekligen mer hantverksmässigt och exklusivt.
5
OK, men på deras sajt så har jag för mig att det står att stekpannan är för all typ av mat. Menar du att den endast är för kött? Jag tycker nämligen även att annat fastnar ganska lätt. Utveckla gärna lite grann.

Testa som Andreas säger att använda mycket fett, se till att fettet är ordentligt varmt innan du tillsätter äggen.
6
Färdigmat - från kyl/frysdisken i matvarubutiken / SV: Ernst prinskorvar 2016
« Senaste inlägg av Skogis skrivet 2017-01-16 08:36 »
Just att det skulle vara handknutna korvar lockade mig, det jag funderade på var varför det skulle höja värdet på korven.



Köpte hans julkorv också men den smakade mest stjärnanis. Innovativt och kanske ett försök till en smak av jul, blev väl sådär. Den slängdes också, så mitt Ernstäventyr avslutas nu.
7
Det är inte så enkelt som att du är för snål med fettet, har du provat använda REJÄLT med fett?
8
Färdigmat - från kyl/frysdisken i matvarubutiken / SV: Ernst prinskorvar 2016
« Senaste inlägg av Andreas skrivet 2017-01-15 18:59 »
Aha. Finns det ingen mailadress på Ernstkorven dit man kan fråga vad de egentligen menar med handknuten..?  :)

Tack för pedagogisk film!
9
Köksredskap, utrustning och maskiner / SV: Tillbehör Electrolux assistent
« Senaste inlägg av Annika_B skrivet 2017-01-13 18:08 »
Ännu mer intressant nu :)  Hoppas någon vet vad man skall ha den till...
10
Färdigmat - från kyl/frysdisken i matvarubutiken / SV: Ernst prinskorvar 2016
« Senaste inlägg av Skogis skrivet 2017-01-13 17:44 »
Handknutna är flätade från en lång korv, Ernst/Jojjes är 3st korvar som bara är tvinnade parallellt. Kan ta en bild, dom var inte så goda tydligen, Ernst korvar ligger fortfarande i en påse i kylen och blir nog slängda i helgen.

Ca 1:40 in i filmen treflätas/handknyts korv på samma sätt som jag gör. Det krävde lite tankeverksamhet i början, jag stoppar ju bara korv vid behov så det blir ju inte var vecka. Men nu har jag gjort det tillräckligt ofta så jag inte behöver fundera på hur man ska börja. Normalsatsen är 270st/5kg prinskorvar men innan jul stoppades det 15kg  :)
https://www.youtube.com/watch?v=Gpke8_VczxY


Korv e gott!
Sidor: [1] 2 3 ... 10
- Annonser -