En matbild

Guider

Matbloggat

Nyliga inlägg

Sidor: [1] 2 3 ... 10
1
Maträtter, recept, tillagning / SV: Sous vide light
« Senaste inlägg av Skogis skrivet Idag kl. 09:09 »
Hittar inte tråden så jag kan inte dementera med säkerhet vad som är skrivet, men jag har ingen crock pot gryta. Har stått och klämt på en i butik men har inte kommit till skott.

Lånade ut min sous vide potta till min son dagarna innan jag själv skulle sous vidda oxkind :-\ Det var då jag provade om min varmluftsugn kunde klara att hålla tempen med tillräcklig precision. inuti grytan med vatten låg tempen som gjuten på önskad nivå, men när jag mätte i ugnen for tempen upp och ner oroväckande mycket.

Jag hittade påsar som ska vara godkända för uppvärmning (dom används egentligen för att koka julskinkor i) hos min fjälsterleverantör, lite väl stora men det har inte varit några problem att dela till lagom storlek. Sen om dom är bättre vet inte jag, finns säkert något gott i den plasten också.

Är väl mest brydd för plasten om den ska hållas varm i 24-48 timmar, eventuella gifter lakas nog ur då. Men jag har tillagat ankbröst med gott resultat i vanliga vakuumpåsar innan jag fick tag på dom jag har nu.

Har startat med varmt vatten om det bara är någon timmes tillagning annars har jag inte brytt mig.

Man får sålla rätt friskt bland föreslagna temperaturer och tider som finns att hitta.
Ankbröst ska ha 1,5timme i 58° på ett ställe men 3 timmar i 62° på ett annat och 1 timme vid 57° på en tredje plats. Har använt mig av den sistnämnda med gott resultat.

2
Maträtter, recept, tillagning / SV: Sous vide light
« Senaste inlägg av agnetasch skrivet Idag kl. 07:46 »
Jag läste nyss crock pot-tråden o såg att du Skogis använde pottan till sous vide. Hur gör du då? Om du tillagar t.ex högrev kör du på varmhållning=65° eller på låg=80° Lägger du i köttet i kallt vatten eller förvärmer du det. Vad för slag påse använder du? Andra tips?
3
Maträtter, recept, tillagning / SV: Sous vide light
« Senaste inlägg av agnetasch skrivet Igår kl. 07:35 »
Är nöjd med resultatet men senaste funderingen är om man ska bryna köttet i stekpanna innan eller bränna det med gas efter sousviddandet? Har bränt efteråt hitintills
En av kockarna i Svensk Jakt brynte först o sous vidade sedan. Jag tror det var fasanlår han använde (sous vide måste vara det perfekta tillagningssättet för dom sega påkarna på kapplöpningshöns ;D)

För oss blev det inget köp, Jag gillade det och tyckte det var en kul grej men min fru var inte lika imponerad och då hade det inte blivit så mycket använt
Har en känsla av att det skulle bli samma sak hemma hos oss  ;)
4
Maträtter, recept, tillagning / SV: Sous vide light
« Senaste inlägg av Skogis skrivet 2017-04-26 15:27 »
En lös värmare är nog bättre än den grytan jag har, och man får nog samma funktion eller bättre för mindre pengarna än vad jag betalade.
Jag har en Sous vide supreme potta som används då och då. Är nöjd med resultatet men senaste funderingen är om man ska bryna köttet i stekpanna innan eller bränna det med gas efter sousviddandet? Har bränt efteråt hitintills.
Högrev i 58° och 48timmar smälter i munnen, mums! lite salt och peppar bara.

Sen fungerar det lika bra i en varmluftsugn utan några speciella attiraljer. Har en vanlig ugn som håller tempen förvånansvärt bra inom en grad. Fyll bara en gryta med vatten och sänk påsen i den.

Är dock lite tveksam till att använda zippåsar, det är PET plast. Har det inte varit skriverier om att man inte ska värma upp det?
matlådan från Ikea är gjord i PP och den har ju alla möjliga symboler för uppvärmning och bestick.
5
Maträtter, recept, tillagning / SV: Sous vide light
« Senaste inlägg av Johan_ skrivet 2017-04-26 14:38 »
Jag har provat fast ett annat fabrikat. Tror det var Anova. Lånade den av en bekant och körde ett par dagar för att testa. blev väldigt nöjd med vissa saker, har för mig högreven blev väldigt bra när jag körde den o sen vände på grillen för att få lite yta. Kyckling däremot var ingen favorit här hemma då den kändes lite för rå trots att temperaturen var tillräcklig, men hade nog kunnat bli bra om man laborerat lite med temperaturer och hittat vad som passade oss. Lax blev oxå bra har jag för mig. Fördelen är ju att du kan få "rätt" temperatur rakt igenom det du tillagar istället för att steka en köttbit som blir väldigt väl tillagad ytterst men knappt färdig inuti. Vi körde den i en vanlig kastrull kommer inte ihåg hur stor volym. maskinen är väl stor som en normal mans underarm ungefär. Tror dock inte man ska använda vanliga zippåsar utan ska ha vakuummaskin så man får ur luften. För oss blev det inget köp, Jag gillade det och tyckte det var en kul grej men min fru var inte lika imponerad och då hade det inte blivit så mycket använt
6
Maträtter, recept, tillagning / Sous vide light
« Senaste inlägg av agnetasch skrivet 2017-04-26 08:02 »
Jag läste i Svensk Jakt att nu har sous vide tagit steget "från restaurangen till köket" Med ett enkelt köksredskap + en zippåse är det nu möjligt för alla att tillaga sitt kött med sous vide.
Är det någon som provat denna apparat? Fördelar (Pris?Storlek?) Nackdelar?
https://www.coolstuff.se/KitchPro-Epicure-Sous-Vide-Maskin/13001?LGWCODE=13001;133249;7887&gclid=CN7_xsS3wdMCFVXPsgodvRYM6w
7
Råvaror, halvfabrikat / SV: Färsk gurkmeja
« Senaste inlägg av webguide skrivet 2017-04-17 14:10 »
8
Råvaror, halvfabrikat / SV: Färsk gurkmeja
« Senaste inlägg av Mickan skrivet 2017-04-16 15:13 »
Biologiläraren älskar vilken riktning tråden tagit  8) ;D
9
Vetgirig, frågelåda / SV: Varför blir vissa ägg svårskalade?
« Senaste inlägg av Slowhead skrivet 2017-04-14 16:20 »
Lägg ägga i kallvattne ,ställ timern på 5 å 30, låt kok upp, slåpå timern när de börj å kok. häll ur hetvattne i me kallvattne. ju snabbare de gå desto bättre..
Sidor: [1] 2 3 ... 10
- Annonser -