En matbild

Guider

Matbloggat

Nyliga inlägg

Sidor: 1 [2] 3 4 ... 10
11
Allt om rökt, torkat, saltat och gravat / SV: Har tänkt att kallröka lite bacon
« Senaste inlägg av Zibi skrivet 2019-03-05 21:52 »
Jag fick mig ett gott skratt i alla fall :-D
12
Fåntrattar ;D ;D ;D
13
Kött som fått fotogen på sig kan man skära till tändkuber. Släng inte!
14
Du missade den glada gubben.

Gissar att kött som har fått fotogen på sig gör sig bäst i soporna.
Avfettning låter inte heller så gott.
15
Fotogen tar du bort med avfettning plus lite salt för att kompensera.
16
Nu är det provstekt.
Gott skit, smakar fotogen  :)

Röksmaken har en bitter ton men det lär nog både fördela sig och lägga sig med tiden.
17
Dom blev bleka, nog mest pga att jag inte fick upp tempen i röken mer än till 10-12°.
Men rejält med röklukt så jag bestämde mig för att det inte hjälpte med mer rök utan slog in dom i smörgåspapper och la dom på ett galler i kylen för att mogna några dagar. Har en kyl som jag kan behäfta med diverse lukter, allt från inlagda vitlökar till nyrökt fläsk/karré.

Återkommer med bildbevis när det är uppskivat.
18
Hur går det? ???
19
Idag ska det rökas, det är lite kallt så jag får nog ha värmen igång i röken. Det får ju vara någon måtta på hur kallt det är när man kallröker.
Har vattnat ur karrébitarna över natten och dom hänger nu över vasken för att torka. Siktar på 10-12 timmars rök, får se hur bitarna ser ut. Blir dom bleka får jag fortsätta imorgon.
20
Maträtter, recept, tillagning / Kimchi
« Senaste inlägg av Mat-Janne skrivet 2019-02-06 18:00 »
Någon som gjort Kimchi från grunden, dvs 7 dagars?
Blev det bra eller?
Sidor: 1 [2] 3 4 ... 10
- Annonser -