En matbild

Guider

Matbloggat

Nyliga inlägg

Sidor: 1 [2] 3 4 ... 10
11
Allt om rökt, torkat, saltat och gravat / SV: Kallrökta ägg och grönsaker
« Senaste inlägg av Skogis skrivet 2018-12-08 12:31 »
Det är lugnt, jag skulle aldrig få för mig att röka i varken ugnen eller köket.

Som vanligt går jag all in!
Nu ligger det ett gäng råa oskalade morötter och potatisar i röken tillsammans med några oskalade kokta potatisar som ska bli pommes vad det lider.
kokte även 4st ägg som jag skalade, tydligen tar äggen inte smak om skalet är kvar så skalet är ett bra skydd.
Provar nog att röka allt i 3-4 timmar vilket är den vanliga tiden för kallrökt lax när jag röker den.

Det blir inte Najadlax, men det ska provas någon gång.
Det skulle kanske gå att grava några kallrökta bitar lax, men kalla det grava vet jag inte. Det får väl bli att man smaksätter laxen med socker, dill och krossad vitpeppar, saltet finns ju redan. Får nog testa :)
12
Allt om rökt, torkat, saltat och gravat / SV: Kallrökta ägg och grönsaker
« Senaste inlägg av agnetasch skrivet 2018-12-08 06:54 »
Du gör väl Najadlax (gravad o kallrökt) av någon av laxsidorna? Det är ett måste till julbordet :)

Något som är syndigt gott är kallrökt färskost; https://www.smartfritid.se/roka-ost-farskost

Rök INTE inomhus, då blir hela julen förstörd!
13
Allt om rökt, torkat, saltat och gravat / Kallrökta ägg och grönsaker
« Senaste inlägg av Skogis skrivet 2018-12-07 11:56 »
I helgen blir det kallrökning av några laxsidor och jag tänker passa på att röka lite annat samtidigt. Kommer att röka med alspån så röksmaken blir nog inte så påträngande och jag har hittat lite olika saker som jag vill testa.

Rökta ägg ska provas, kokta skalade ägg som röks någon timme och sen används till devil egg låter både gott och spännande.
En annan sak är morötter, Paul Svensson rökte oskalade morötter i maträddarna så det måste ju också provas, dessa koktes sen och serverades i korvbröd :)
Är dock lite tveksam till att röka i ugnen inomhus, ugnen lär lukta rök ett bra tag efteråt.

Sen funderar jag på att kallröka oskalad potatis som kan användas till gratäng eller klyftpotatis, skulle det funka?
Hittade att man kan kallröka smör som också låter intressant, om det blir den här gången vet jag inte men det lär hända.

Något som kommer att rökas igen är gräddsås, det är syndigt gott. Har t o m fått en beställning på detsamma till jul  :)
14
Råvaror, halvfabrikat / SV: Bayonneskinka
« Senaste inlägg av agnetasch skrivet 2018-12-06 07:10 »
Det är bara att konstatera att jag har defekta smaklökar :'(
15
Råvaror, halvfabrikat / SV: Bayonneskinka
« Senaste inlägg av webguide skrivet 2018-12-05 09:02 »
Men är det så? Det verkar vi ju inte vara överens om. Du (och den italienska lobbyn) har bestämt att ju dyrare en skinka är desto godare är den. Vi andra dödliga är öppna för andra förslag och en dag hittar även en blind höna ett korn ;)

Nej, jag föredrar Pata negra framför Parmaskinka så den italienska lobbyn kan intevara inblandad :)
Men du säger ju själv att den finare skinkan är bättre men att du tycker det är för dyrt att ha på frukostmackan.

Jag vet hur den färdigskivade och förpackade skinkan som utgjorde grudnen för testet som du hänvisar till smakar och det är väldigt, väldigt långt från smaken av en välproducerad skinka, svensk, italiensk, fransk, spansk eller var som helst ifrån.
16
Råvaror, halvfabrikat / SV: Bayonneskinka
« Senaste inlägg av agnetasch skrivet 2018-12-05 07:29 »
Men nu handlade det ju om att det var godare med en dyrare
Men är det så? Det verkar vi ju inte vara överens om. Du (och den italienska lobbyn) har bestämt att ju dyrare en skinka är desto godare är den. Vi andra dödliga är öppna för andra förslag och en dag hittar även en blind höna ett korn ;)
17
Råvaror, halvfabrikat / SV: Bayonneskinka
« Senaste inlägg av webguide skrivet 2018-12-04 10:25 »
Jag tycker inte min frukostmacka är äcklig bara för att jag köper skinkan hos von Lidl ;D

Men nu handlade det ju om att det var godare med en dyrare. Jag köper inte sämre kvalitet bara för att det är frukost det handlar om.
18
Råvaror, halvfabrikat / SV: Bayonneskinka
« Senaste inlägg av agnetasch skrivet 2018-12-04 07:31 »
Jag tycker inte min frukostmacka är äcklig bara för att jag köper skinkan hos von Lidl ;D
19
Råvaror, halvfabrikat / SV: Bayonneskinka
« Senaste inlägg av webguide skrivet 2018-12-04 06:15 »
Hur mycket man är villig att betala beror väl också på vad man ska ha skinkan till. Tapas till matnördiga vänner kräver väl en dyrare variant än vad man har på frukostmackan.

Det tycker inte jag, mat skall vara gott. Frukostmackan blir ju lika god som sitt pålägg.
20
Råvaror, halvfabrikat / SV: Bayonneskinka
« Senaste inlägg av agnetasch skrivet 2018-12-03 09:01 »
Hur mycket man är villig att betala beror väl också på vad man ska ha skinkan till. Tapas till matnördiga vänner kräver väl en dyrare variant än vad man har på frukostmackan.
Sidor: 1 [2] 3 4 ... 10
- Annonser -