En matbild

Guider

Matbloggat

Nyliga inlägg

Sidor: 1 2 [3] 4 5 ... 10
21
Råvaror, halvfabrikat / SV: Vattenhalt nötkött
« Senaste inlägg av Mat-Janne skrivet 2019-02-06 16:16 »
Antar att Gröna Gårdar är ett västkustfenomen, eller?
22
Råvaror, halvfabrikat / SV: Vattenhalt nötkött
« Senaste inlägg av Göteborgaren skrivet 2019-02-05 10:21 »
Jag brukar köpa köttfärs från Gröna Gårdar, när jag steker den blir det knappt någon vätska alls i stekpannan. När jag köper ICA:s köttfärs blir det mer som om färsen kokar i stekpannan på grund av all vätska som bildas. Så jag håller mig till den dyrare färsen från Gröna Gårdar. :-)
23
Allt om sous vide / SV: Rostbiff i cirkulatorn
« Senaste inlägg av Mat-Janne skrivet 2019-01-30 18:13 »
Tack för tips. Har tyvärr ingen termometer med 0.1 graders upplösning men som sagt, ska köra nästa gång i 6 timmar typ.
24
Maträtter, recept, tillagning / SV: Chorizo kryddblandning
« Senaste inlägg av Skogis skrivet 2019-01-30 13:28 »
Chorizo är väl mer ett samlingsnamn för kryddig korv från Iberiska halvön?
Stoppar en del korv men har inte hittat en unik chorizokrydda, inte mer än paprika som ger den röda färgen.
Favoritkorvsajten salsus.se är inte så aktiv längre men det finns fortfarande gott om recept.

Här är iaf ett tjugotal recept att få inspiration av
http://www.salsus.se/recept/spanien
25
Maträtter, recept, tillagning / Chorizo kryddblandning
« Senaste inlägg av plisken skrivet 2019-01-30 10:37 »
Hejsan
Som ämnesraden  antyder vill jag ha ett recept på kryddblandningen till chorizo. Har sökt men hittar bara färdig korven eller hur man gör korven men inte själva receptet på kryddan.

Tacksam för några tips
Johnny
26
Allt om sous vide / SV: Rostbiff i cirkulatorn
« Senaste inlägg av webguide skrivet 2019-01-30 05:51 »
Ok, ska prova med kortare tid nästa gång. Hur exakt cirkulatorn håller tempen vet jag inte men upplösningen är 0.1 grad. Den visar den aktuella temperaturen under uppvärmning men sedan kanske den växlar till bör-värdet så det står 59.0 hela tiden.
Ska testa även det nästa gång genom att hälla i lite kallare vatten och se om displayen visar en lägre temperatur då.

Du kan provmäta temperaturen i vattnet (på några olika platser) med en vanlig termometer. Anledningen till at jag undrar är att om temperaturen är högre än 59 grader under tillräckligt många tillfälen så kommer ju köttet att bli lika mycket varmare. Särskilt när du kör det så länge.
27
Allt om sous vide / SV: Rostbiff i cirkulatorn
« Senaste inlägg av Mat-Janne skrivet 2019-01-29 15:48 »
Ok, ska prova med kortare tid nästa gång. Hur exakt cirkulatorn håller tempen vet jag inte men upplösningen är 0.1 grad. Den visar den aktuella temperaturen under uppvärmning men sedan kanske den växlar till bör-värdet så det står 59.0 hela tiden.
Ska testa även det nästa gång genom att hälla i lite kallare vatten och se om displayen visar en lägre temperatur då.
28
Allt om sous vide / SV: Rostbiff i cirkulatorn
« Senaste inlägg av webguide skrivet 2019-01-29 06:06 »
1 kg rostbiff. Klappade in den med vitlök, dragon, peppar mm. In i vakuumpåsen, sög ur luften och förslöt påsen 3 ggr för säkerhets skull. Ner i cirkulatorn i 16 timmar på 59 grader.
Biffen släppte ordentligt med vätska och smakade lite torrt. Jag har gjort precis samma sak tidigare och resultatet var betydligt bättre. Kan det bero på köttets kvalitét hur mycket vätska det släpper vid tillagning i cirkulator?

Nej, vätskemängden är ganska konstant, jag skulle inte köra en rostbiff så länge, 1 kg borde bli klart mycket snabbare kanske 5-6 timmar. Magert kött vinner generellt inte på lång tillagning i sous vide.
Hur exakt håller cirkulatorn temperaturen?
29
Allt om sous vide / Rostbiff i cirkulatorn
« Senaste inlägg av Mat-Janne skrivet 2019-01-28 16:11 »
1 kg rostbiff. Klappade in den med vitlök, dragon, peppar mm. In i vakuumpåsen, sög ur luften och förslöt påsen 3 ggr för säkerhets skull. Ner i cirkulatorn i 16 timmar på 59 grader.
Biffen släppte ordentligt med vätska och smakade lite torrt. Jag har gjort precis samma sak tidigare och resultatet var betydligt bättre. Kan det bero på köttets kvalitét hur mycket vätska det släpper vid tillagning i cirkulator?
30
Just den här veckan har Lidl extrapris på sidfläsk; 49.90 kilot. Bäst o hamstra lite ;D
Sidor: 1 2 [3] 4 5 ... 10
- Annonser -