En matbild

Guider

Matbloggat

Nyliga inlägg

Sidor: 1 2 [3] 4 5 ... 10
21
Allt om grillning & BBQ / SV: Fläskkött 63 grader
« Senaste inlägg av webguide skrivet 2018-08-24 11:54 »
Var kan man läsa om 60 grader och fläskkött hos livsmedelsverket?

Det man bör tänka på är att ju lägre i temperatur man går, desto viktigare blir det att termometern verkligen visar rätt och att man mäter på rätt ställe...

De har ändrat om på siten så jag hittar det inte.
Det är ingen fara, så exakt är det inte och dessutom kan man ju sejfa genom att köra köttet längre.

Här är tabeller från Australiens motsvarighet, tjockleken på köttet avgör tiden.
Kolla sidorna 10, 11 och 12
http://www.foodauthority.nsw.gov.au/_Documents/scienceandtechnical/sous_vide_food_safey_precautions.pdf
22
Allt om grillning & BBQ / SV: Fläskkött 63 grader
« Senaste inlägg av Andreas skrivet 2018-08-23 19:28 »
Var kan man läsa om 60 grader och fläskkött hos livsmedelsverket?

Det man bör tänka på är att ju lägre i temperatur man går, desto viktigare blir det att termometern verkligen visar rätt och att man mäter på rätt ställe...
23
Allt om grillning & BBQ / SV: Fläskkött 63 grader
« Senaste inlägg av webguide skrivet 2018-08-23 10:25 »
Om du kör fläsk i 60 grader i 1 timma så räknas det som sterilt. Det är godkännt av livsmedelsverket.
24
Restauranger / SV: Jamie Oliver Vienna
« Senaste inlägg av Skogis skrivet 2018-08-22 20:36 »
Icke en aning, men jag gissar att han inte är så intresserad av att dom gör ett dåligt jobb.
25
Restauranger / SV: Jamie Oliver Vienna
« Senaste inlägg av Hasse skrivet 2018-08-22 18:34 »
Äger Jamie Oliver restaurangerna, eller lånar han bara ut sitt namn?
26
Allt om grillning & BBQ / Fläskkött 63 grader
« Senaste inlägg av jan18 skrivet 2018-08-22 18:20 »
Hade en diskussion med en bekant om vilken innertemperatur fläskkött ska och om det är OK med lite rosa i fläskkött. Efter lite Googlande såg jag att det amerikanska livsmedelsverket har sänkt den rekommenderade temperaturen till 63 grader. Detta var helt nytt för mig! Så fram för lite rosa fläskkött!

Läs mer här:
https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/qnvXog/rosa-flask--helt-okej
27
Restauranger / Jamie Oliver Vienna
« Senaste inlägg av Skogis skrivet 2018-08-20 20:07 »
Har varit en sväng till Wien och på flygplatsen fanns det bara Jamie Oliver att välja på om man inte ville ha mackor.
Har inte ätit på någon av hans restauranger innan men så speciellt fantastiskt var det inte.
Sambon tog en hamburgare och jag tog en Carbonara. Hamburgaren var rejält genomstekt så den var rätt torr. Carbonaran hade samma konsistens som pastan i lunchlådan efter någon minut i mikron. Pastan görs färsk i restaurangen var dag enligt reklamen.
Trodde inte att jag lyckades med att få al dente i mina lunchlådor :)

40 Euro blev notan med en vatten och en liten öl, men med tanke på att det var på en flygplats får man väl vara nöjd med det priset.
28
Restauranger / SV: Max hamburgare ätbara?
« Senaste inlägg av Mat-Janne skrivet 2018-08-17 17:14 »
Mycket socker i såsen gör att det smakar "godare", en sockerfälla. Max vet vad han gör.
29
Allt om grillning & BBQ / SV: Ska grilla och behöver lite råd om tillbehör.
« Senaste inlägg av agnetasch skrivet 2018-08-17 08:07 »
Grattis till succén! Visst är det roligt att laga mat, tur att man får göra det varje dag ;D
30
Allt om grillning & BBQ / SV: Ska grilla och behöver lite råd om tillbehör.
« Senaste inlägg av Skogis skrivet 2018-08-16 16:46 »
Hur det gick?
Jo, sketabra.
Kallskurna revben, coleslaw, kall fondsås, wokad hel småpotatis och pain riche med smör och ost stod det på menyn.
7kg småpotatis stektes i min wok på gaslåga i ett stilla regn på själva festen. Övrigt serverades kallt. Hade nog kunna halvera mängden kött men både potatis och sås (2,5liter cream fraiche smaksatt med kalvfond och liquide smoke) gick åt.
Fick stående ovationer för såsen vilket förvånar mig lite beroende på dess enkelhet. Skulle gissa att man över lag är rätt trött på vitlök, ört eller kall grillsås och tyckte det var roligt med något nytt.

Tack för tipsen.
Det är roligt att laga mat, mer mat är ännu roligare  :)
Sidor: 1 2 [3] 4 5 ... 10
- Annonser -