En matbild

Guider

Matbloggat

Nyliga inlägg

Sidor: 1 ... 8 9 [10]
91
Köksredskap, utrustning och maskiner / SV: Skärbräda - vilket material?
« Senaste inlägg av Jensl skrivet 2018-01-26 11:19 »
Tack för tipsen om vad man ska satsa på, nu känner jag mig trygg i att köra på enbart träskärbrädor! :-)

Bör man ha en för kött/kyckling och en för fisk? Eller kan man ha en och samma för kött, kyckling och fisk?
92
Köksredskap, utrustning och maskiner / SV: Skärbräda - vilket material?
« Senaste inlägg av Jensl skrivet 2018-01-26 11:16 »
Förstår inte vad en ny fräsch skärbräda skulle skada. Du köper ju nya disktrasor och entrémattor. Vad är det som gör att en simpel skärbräda inte kan ersättas? Kan du utveckla?

Det handlar om att jag överlag försöker minska min egen konsumtion (både för ekonomin och miljön) och skärbrädor råkar vara ett sätt där man faktiskt kan köpa en gång och sedan aldrig mer, förutsätt att man sköter dom förstås. :-)
93
Köksredskap, utrustning och maskiner / SV: Skärbräda - vilket material?
« Senaste inlägg av Gastrofysik skrivet 2018-01-25 21:46 »
Den stora frågan är vad jag ska ha för material till skärbrädan som är tänkt att skära kött, fisk och kyckling på. Om man väljer en träskärbräda även till det, hur ska man då diska och ta hand om den för att vara säker på att den inte blir en bakteriehärd?

...glömde svara på din viktigaste fråga ;-) Det finns ingen anledning att avstå från träskärbräda för kött, fågel o fisk. Trä har för övrigt antiseptiska egenskaper förutom att en ändträbräda "stänger" jacken på ett sätt plastbrädan inte kan. Så förutom att träbrädan inte tål maskindisk finns det bara fördelar...
94
Köksredskap, utrustning och maskiner / SV: Skärbräda - vilket material?
« Senaste inlägg av Mat-Janne skrivet 2018-01-25 18:53 »
Jag vill därför gå över till ett material som gör att jag aldrig behöver köpa en ny skärbräda igen
Förstår inte vad en ny fräsch skärbräda skulle skada. Du köper ju nya disktrasor och entrémattor. Vad är det som gör att en simpel skärbräda inte kan ersättas? Kan du utveckla?
95
Köksredskap, utrustning och maskiner / SV: Skärbräda - vilket material?
« Senaste inlägg av Gastrofysik skrivet 2018-01-25 14:22 »
Ask är ett bra material för en skärbräda. Köp gärna en som är limmad av ändträ. Det finns många leverantörer, en lokal o liten fabrik är http://www.asbjornsbildhuggeri.se/cutboards.php.

Diska av direkt med vatten o lite diskmedel. Smörj in då och då med en paraffinolja. Matoljor kan som du skriver härskna och linolja för möbler kan vara giftig. Har också hört att det finns dom som blandar in några procent bivax i paraffinet för att få härdigare yta (jo, det finns skärbrädsgeekar också  ;) ), jag har inte provat (än).
96
Köksredskap, utrustning och maskiner / Skärbräda - vilket material?
« Senaste inlägg av Jensl skrivet 2018-01-25 13:55 »
Det är möjligt att den här frågan har varit uppe förut, men jag ställer den ändå.

Jag är trött på plastskärbrädor som håller i några år innan man måste köpa nya. Jag vill därför gå över till ett material som gör att jag aldrig behöver köpa en ny skärbräda igen. För grönsaker använder jag redan träskärbrädor och gillar detta skarpt. Jag använder olivolja för att smörja in dessa, men läste någonstans att det kanske inte är optimalt eftersom olivolja faktiskt kan härskna. Stämmer det??

Den stora frågan är vad jag ska ha för material till skärbrädan som är tänkt att skära kött, fisk och kyckling på. Om man väljer en träskärbräda även till det, hur ska man då diska och ta hand om den för att vara säker på att den inte blir en bakteriehärd?

Tar tacksamt emot tips och förslag! :-)
97
Företagsavdelning / SV: Presentation av Minegenkokbok.se
« Senaste inlägg av webguide skrivet 2018-01-25 13:32 »
Tack för de bra kommentarerna. Nu har jag kryddat info-sidan med lite skärmbilder.

http://www.minegenkokbok.se/om

Frågetecknet nu känns som hur många bilder man vill ha. Eftersom Min egen kokbok fungerar på de flesta enheter skulle man kanske vilja ha mobil/platta/dator-versioner av alla skärmbilder, men det blir samtidigt lite mycket...

Du kan ju lägga till funktionalitet för att skicka shoppinglistor (beställningar) till onlinebutiker, typ mathem och köra som affiliate = en intäktsmodell.

Om du tänker SEO så är det superviktigt att den mobila versionen är snabb och lättnavigerad/använd eftersom Google from i år kommer att ha en mobile-first-aproach = att de utgår från den mobila versionen av en site för att avgära hur den skall ranka. Dessutom tillför de laddningshastighet som en rankingfaktor i juli i år. Lägg gärna till en amp-version av delar eller hela siten också.

Förutom det så är mobilt viktigt eftersom mer än 50% av alla webbtrafik görs via mobiler.
98
Företagsavdelning / SV: Presentation av Minegenkokbok.se
« Senaste inlägg av Mek-Thomas skrivet 2018-01-25 08:19 »
Tack för de bra kommentarerna. Nu har jag kryddat info-sidan med lite skärmbilder.

http://www.minegenkokbok.se/om

Frågetecknet nu känns som hur många bilder man vill ha. Eftersom Min egen kokbok fungerar på de flesta enheter skulle man kanske vilja ha mobil/platta/dator-versioner av alla skärmbilder, men det blir samtidigt lite mycket...
99
Allt om knivar & skärbrädor / SV: Slipa en Globalkniv
« Senaste inlägg av Mat-Janne skrivet 2018-01-23 11:11 »
Trissorna ska absolut snurra

Jo, nu släppte de. Inte inkörda  ;D
100
Allt om knivar & skärbrädor / SV: Slipa en Globalkniv
« Senaste inlägg av Gastrofysik skrivet 2018-01-23 07:04 »
Idag anlände min Minosharp. Fyllde i vatten och provslipade några knivar och visst blev de vassare men inte speciellt mycket mer än innan.
Ska trissorna snurra när man drar kniven fram och tillbaka? Har en gammal Ikea-slip med samma grundkonstruktion, där snurrar trissan men inte i Minosharpen.


Trissorna ska absolut snurra. Konstigt! Kolla att du kan snurra runt dom med tummen när du tagit loss locket av klarplast. Hjulen kan sitta snett i den svarta bottenplattan alternativt inte vara ordentligt nedtryckta. De ska liksom "knäppa" fast och sedan snurra rätt fritt.
Sidor: 1 ... 8 9 [10]
- Annonser -