En matbild

Guider

Matbloggat


Skriv svar

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator. Om du blir medlem hos Matforum visas det du skriver direkt.

Använd ditt riktiga namn eller smeknamn. Inlägg där namn är företags-, produkt-, hemside-, eller bloggnamn kommer inte att godkännas. Reklam är ej tillåtet. Formulera dig vänligt.

Namn:
E-post:
Ämne:
Meddelandeikon:

Verifiering:
Allting har en ände, men vad har två?:
Bra vad reder sig själv:

kortkommandon: tryck alt+s för att skicka/posta eller alt+p för att förhandsgranska


Ämnessammanfattning

Skrivet av: Jonas
« skrivet: 2008-12-03 18:19 »

Att använda pepparspray utan "licens" är olagligt så var försiktig. Det är en fruktansvärd upplevelse för dom flesta att gå in i tex ett litet rum som är nysprejad med pepparspray. En del som tex mig själv känner nästan inte av sprayen alls. Kom ihåg att det kan bli fruktansvärda biverkningar av pepparspray så var försiktiga, man måste veta vad man pysslar med!
Skrivet av: crlhrv
« skrivet: 2008-12-02 18:18 »

600, kan det verkligen stämma? enligt http://en.wikipedia.org/wiki/Scoville_scale ligger rent capsaicin på runt 15´000´000 scoville units.
Skrivet av: Maskros
« skrivet: 2008-12-02 17:47 »Använder pepparspraysfabrikantern a riktig chilipeppar eller är det nåt slags konstgjord capsaicin som bara smakar starkt och inget annat?

Jag har provat rent Capsaicin med en nivå på 600 Scovillegrader. Färglöst och smaklöst, såg ut som vatten men kändes som att bli sparkad av en häst.
Skrivet av: kurt
« skrivet: 2008-12-02 08:40 »

De ämnen i peppar som vi uppfattar som starkt smakanade har ju ingen som helst konserverande funktion, i såser sänker man oftast pH som ett skydd se t ex http://roddelona.blogspot.com/
Skrivet av: Andreas
« skrivet: 2008-11-28 12:59 »

Drivgasen borde väl inte vara nåt problem, den far väl knappast in i maten utan istället ut i atmosfären och bidrar till härligt varma somrar.  ::)

Men är det alltså konserveringsmedel i pepparspray, varför behövs det, trodde inte det behövdes i riktigt starka saker, är det exempelvis konserveringsmedel i megadeathsauce?

Använder pepparspraysfabrikantern a riktig chilipeppar eller är det nåt slags konstgjord capsaicin som bara smakar starkt och inget annat?
Skrivet av: crlhrv
« skrivet: 2008-11-28 12:31 »

om du står ut med lite konserveringsmedel och drivgas så.. varför inte?
Skrivet av: Andreas
« skrivet: 2008-11-28 11:05 »

Frågan bara dök upp i mitt huvud, det är en knasig fråga ja, men jag vill ändå veta, går sån där pepparspray som används som vapen att använda för att krydda sin mat med, nån som vet?
- Annonser -