En matbild

Guider

Matbloggat


Skriv svar

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator. Om du blir medlem hos Matforum visas det du skriver direkt.

Använd ditt riktiga namn eller smeknamn. Inlägg där namn är företags-, produkt-, hemside-, eller bloggnamn kommer inte att godkännas. Reklam är ej tillåtet. Formulera dig vänligt.

Namn:
E-post:
Ämne:
Meddelandeikon:

Verifiering:
Stava ordet kjaffägredde rätt!:
Write pancake in Swedish!:

kortkommandon: tryck alt+s för att skicka/posta eller alt+p för att förhandsgranska


Ämnessammanfattning

Skrivet av: Johnny
« skrivet: 2012-01-05 15:37 »

Hej
Såg att någon efterlyste var man kan köpa korvskinn.
Jag brukar köpa hos en grossist som även säljer till privatpersoner. Dom har alla typer av skinn.
Kolla här:
http://www.kalundgren.se/system/visa.asp?HID=35&FID=31&HSID=662
Smaklig korv
Johnny
Skrivet av: danielstahl
« skrivet: 2010-08-05 21:36 »

Tommy, tack för salsus. Jag har läst och använt den mycket. Dom bästa salsiccia-receptet tycker jag är salsiccia Toscana, http://copparules.wordpress.com/2009/11/16/salsiccia-toscana/, och Salsiccia Fresca från Salsus. Salsiccia Toscana är ett väldigt enkelt recept men den ska hänga och mogna ungefär en vecka och under den tiden blir den väldigt bra.
Skrivet av: Bertil
« skrivet: 2010-08-05 09:07 »

Tillbehör som fjälster, nitritsalt mm finns att köpa per postorder på www.carnivor.se
Skrivet av: MiGa
« skrivet: 2009-01-25 19:36 »

Gårdagens korvprojekt blev Chorizo Clàsicos ;D

Dagens korvprojekt blev Chorizo Argentino

Recept från salsus.se
Skrivet av: MiGa
« skrivet: 2009-01-25 19:16 »

Man kan ha den i pastasås eller pålägg kanske till en god böngryta :)
Skrivet av: Andreas
« skrivet: 2008-12-18 15:00 »

Snyggt! Salciccia från "Solens Smak" alltså, i vilket sammanhang äter man den och vad har man till?
Skrivet av: MiGa
« skrivet: 2008-12-18 12:17 »

Här är en bild på min salsicciakorv som jag gjorde för en tid sen.
Skrivet av: ena
« skrivet: 2008-12-09 13:33 »

Eftersom stället jag jobbar på ligger så gott som granne med Tockafarmaren har vi total tillgång till deras produkter :D och den rökta ungtuppen är verkligen gudomlig ;)
Skrivet av: agnetasch
« skrivet: 2008-12-09 11:07 »

Gåskorv o tuppkorv! Lyckan är fullständig :D

Tockafarmen försökte jag klämma in i vår skånska resa förra året, men tyvärr hann vi inte. Men nästa gång.....Tills dess kan jag ju drägla över deras hemsida; rökt ungtupp o flädercreme-sås, låter gott.

http://www.tockafarmaren.se/default.asp?pid=63
Skrivet av: ena
« skrivet: 2008-12-08 21:15 »

lite mer OT...utanför Lund finns Tockafarmaren som gör helt gudomliga tuppkorvar :)
Skrivet av: Tommy
« skrivet: 2008-12-08 19:34 »

Jag får be mina vänner i Lund att kolla upp gåskorven.

Tack för tipset!

/Tommy
Skrivet av: Hasse
« skrivet: 2008-12-08 17:31 »

Är det inte så, att man bör vara återhållsam med salpeter eftersom det faktiskt är giftigt? Och att man absolut inte ska överdosera?

Jag skippade salpetern till min korv.
Skrivet av: agnetasch
« skrivet: 2008-12-08 17:24 »

Tommy; jag såg att du skrev om "lundaknaken" på din hemsida. Har du provat gåskorven från samma firma? Jag köpte den i Lunds saluhall innan Mårten i fjol; lös leverkorv med lite krås i. Gudomlig! Du har inga funderingar på att göra något liknande?
Det är långt mellan Göteborg o Lund bara för att köpa leverkorv. Hade jag hittat ett liknande recept hade jag gjort den själv ;)
Skrivet av: Tommy
« skrivet: 2008-12-08 16:03 »

Hej!

Salpeter håller borta bakterier och gör att köttet behåller sin rosa ton vid tillagning.
Om du bara ska ha till ingnidningen av korven tar du ett par tsk vanligt salt och en knapp halv tsk salpeter.
Normalt i korv ligger saltmängden på ca 20-25 gr/kg kött och 1/2 tsk salpeter/kg.

Köp vanliga "Krokfjälster" som finns i många affärer just nu inför jul. Det är tarm av oxe.
Dessa är lämplig dimension till julkorv.

Jag hoppas du lyckas och korven blir god.
Om du är osäker på ditt recept finns det flera julkorvsrecept på min hemsida www.salsus.se

/Tommy
Skrivet av: annamaria
« skrivet: 2008-12-08 14:54 »

Jag har hittat ett julkorvsrecept som jag har planer på att göra. Receptet innehåller ej salpeter till "ingnidningen", varför använder man det eller inte?

En annan fråga: hur vet man om man ska använda ko eller gris tarmar? Det står inte i mitt recept vilka det ska vara.
- Annonser -