En matbild

Guider

Matbloggat


Skriv svar

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator. Om du blir medlem hos Matforum visas det du skriver direkt.

Använd ditt riktiga namn eller smeknamn. Inlägg där namn är företags-, produkt-, hemside-, eller bloggnamn kommer inte att godkännas. Reklam är ej tillåtet. Formulera dig vänligt.

Namn:
E-post:
Ämne:
Meddelandeikon:

Verifiering:
Write pancake in Swedish!:
Hur många laxar finns i en laxask? Skriv antalet med bokstäver!:

kortkommandon: tryck alt+s för att skicka/posta eller alt+p för att förhandsgranska


Ämnessammanfattning

Skrivet av: Andreas
« skrivet: 2012-08-07 14:40 »

Kommer man till Danmark eller Tyskland ska man absolut köpa ett par påsar KIMs chips. ... Undrar om dom finns i Sverige någonstans?

Ser att danska KiMs ägs av finska Chips Group (gör egna chips i finland under namnet Taffel) som i sin tur ägs av norska Orkla. Orkla äger även OLW. Man tycker ju att med en gemensam ägare så borde recepten bli samma av rationaliseringsskäl, men de kanske inte hunnit dithän ännu?
Skrivet av: vilsjin
« skrivet: 2012-08-07 11:28 »

Chips, när det finns danska fläsksvålar?
Skrivet av: agnetasch
« skrivet: 2012-08-07 10:51 »

Kommer man till Danmark eller Tyskland ska man absolut köpa ett par påsar KIMs chips. Mumsiga. Speciellt den lite grövre modellen, narurchips, med havssalt eller sourcreme&onion. Eller deras Kanonkugler; majsbollar med cheddarsmak :P Undrar om dom finns i Sverige någonstans?
Skrivet av: webguide
« skrivet: 2012-08-07 07:23 »

Tack för svar. Vad menas med vickningschips? Tack för artikeln om Estrellas odlare. Känns ju som en hel vetenskap med potatisen till chips. Lay´s verkar vara bra chips men lite gammal tråd ju.

Vickninschips är en sort/variant/smak på Estrellas chips.
Jag gillar iofs Lays och den typen av chips men jag föredrar (trotts min fäbless för Champagne, gåslever och alldeles för dyra krogar) Estrellas klassiska chips, t.ex. dillchips.

i.e. Svaret på frågan är en smaksak och högst personlig :)
Skrivet av: johan_d
« skrivet: 2012-08-06 22:27 »

Bäst att dippa är nog vickningschips. Det mesta annat från OLW/ Estrella smakar rätt illa tycker jag.

Inte att förglömma, vinägerchips till en kall Strongbow.
Jag håller nog med angående vickningschips. Det finns en del goda lantchips också, men alla knasiga kryddningar som varma mackor, kebab mm faller bort. Minns svärfar gjorde egna chips ett tag dom var verkligen supergoda, men har inte provat själv.
Alla chips är väl inte gjorda av samma potatissort. De väljer ju potatis med extra lite enkla sockermolkekyler, så att inte chipsen blir alltför mörka vid friteringen. Men olika tillverkare kan ju ändå ha olika sorter:

http://www.ja.se/?p=36299&pt=110&m=3433

Numera måste ju dessutom både potatis, förvaring och tillagning anpassas så det genererar så lite akrylamid som möjligt också
Tipsar om den här gamla tråden som handlar om Lay's chips:

http://matforum.se/index.php?topic=36.0

Tack för svar. Vad menas med vickningschips? Tack för artikeln om Estrellas odlare. Känns ju som en hel vetenskap med potatisen till chips. Lay´s verkar vara bra chips men lite gammal tråd ju.
Skrivet av: Hasse
« skrivet: 2012-08-02 20:10 »

Tipsar om den här gamla tråden som handlar om Lay's chips:

http://matforum.se/index.php?topic=36.0
Skrivet av: kurt
« skrivet: 2012-08-02 18:05 »

Alla chips är väl inte gjorda av samma potatissort. De väljer ju potatis med extra lite enkla sockermolkekyler, så att inte chipsen blir alltför mörka vid friteringen. Men olika tillverkare kan ju ändå ha olika sorter:

http://www.ja.se/?p=36299&pt=110&m=3433

Numera måste ju dessutom både potatis, förvaring och tillagning anpassas så det genererar så lite akrylamid som möjligt också
Skrivet av: hobbykocken
« skrivet: 2012-08-02 17:42 »

Jag håller nog med angående vickningschips. Det finns en del goda lantchips också, men alla knasiga kryddningar som varma mackor, kebab mm faller bort. Minns svärfar gjorde egna chips ett tag dom var verkligen supergoda, men har inte provat själv.
Skrivet av: Psilander
« skrivet: 2012-08-02 15:18 »

Bäst att dippa är nog vickningschips. Det mesta annat från OLW/ Estrella smakar rätt illa tycker jag.

Inte att förglömma, vinägerchips till en kall Strongbow.
Skrivet av: johan_d
« skrivet: 2012-08-02 09:50 »

Vilka är egentligen bästa chipsen bland lant-, premiumchips? Någon som vet vilken tillverkningsmetod som är bäst och varför? Vill lära mig mer om chips och olika typer av tillverkningar. Vill att de ska vara så enkla och goda som möjligt utan tillsatser. Vad är bäst och varför? :-\
- Annonser -