En matbild

Guider

Matbloggat


Skriv svar

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator. Om du blir medlem hos Matforum visas det du skriver direkt.

Använd ditt riktiga namn eller smeknamn. Inlägg där namn är företags-, produkt-, hemside-, eller bloggnamn kommer inte att godkännas. Reklam är ej tillåtet. Formulera dig vänligt.

Namn:
E-post:
Ämne:
Meddelandeikon:

Verifiering:
Segt som?:
Allting har en ände, men vad har två?:

kortkommandon: tryck alt+s för att skicka/posta eller alt+p för att förhandsgranska


Ämnessammanfattning

Skrivet av: agnetasch
« skrivet: 2012-08-26 17:19 »

Willys brukar ha den.
Skrivet av: Lars Bergström
« skrivet: 2012-08-25 15:06 »

Antar att du köpte den lilla "svarta" burken? Det är i den stora konservburken som är blå/gul/röd dom GODA ligger! Fast den finns nog inte i mindre sort än 40 dessvärre...

Vart i Skåne (Malmö, Ystad) hittar jag Bullens Varmkorv på burk, blågula burken med 40 st?
Skrivet av: Rune
« skrivet: 2011-09-15 21:08 »

Nyhlens Hugosons ska det vara,dom produseras i norr :)
Skrivet av: Rune
« skrivet: 2011-09-15 20:56 »

hej,jag tycker at dom besta varmkorven er nylen hugosons,det er 56%køtt.
Små ock stora burkar.
Mycke bettre en Bullens!
Skrivet av: kryddburken
« skrivet: 2007-09-20 20:41 »

Jag tycker det är stor skillnad på dessa två burkar, både i utseende & smak! Den svarta burken, smakar salt & rökt & korven är kraftigare i smaken. Bullens Varmkorv är mer som en riktigt varmkorv ska vara, det är den "lilla svarta" som utmärker sig....
Skrivet av: agnetasch
« skrivet: 2007-09-20 10:06 »

Receptet kanske är samma men tillverkningen annorlunda. Själva korvsmeten (ja ,den är smetig) verkar att vara likadan, det är skinnet som skiljer de olika korvarna åt; Pilsnerkorven har ett skörare mer rökt skinn (gissar jag eftersom det är mörkare, det smakar inte så mycket mer rökt) Eller nåt ???
Skrivet av: Andreas
« skrivet: 2007-09-20 09:00 »

Hur kan korven vara ljusare i färgen om det är exakt samma recept? ??? Var smak och konsistens på pricken lik pilsnerkorven?
Skrivet av: agnetasch
« skrivet: 2007-09-18 10:26 »

Nu har jag provat även Bullens Varmkorv (o fått frysen full med korvar på kuppen) Den var som den Bullens jag minns; längre, tjockare, ljusare i färgen än Pilsnerkorven. Skinnet var kraftigare(segare) o sprack inte vid kokning. Men smaken..? Dom skryter med att dom alltid använt samma recept. Det vore kanske på tiden att byta? ;)
Skrivet av: Fredrik Goldhahn
« skrivet: 2007-09-17 10:20 »

Hehe...vad gömmer sig i korven egentligen? Det enda man kan säga om Bullens är att den har på tok för lite köttmängd.

Från den kokta till den stekta...Vi gjorde en "salsiccia" på kalvfärs, späck, kryddor...riktigt fjälster och allt det där och jag skulle byta ut 22 pkt hotdogs mot en av dessa godsaker utan att tveka en sekund.
Skrivet av: agnetasch
« skrivet: 2007-09-17 09:34 »

Urk,innehållsdeklarationen såg äcklig ut tyckte jag. Men sen kom jag att tänka på vad jag själv har i korv (de få gånger jag gör korv) Kött,visst,men också hjärta,fett o svål. "Så gott" säger folk"o så härligt med en korv som man vet vad det är i" (Trodde ni ja) ;D
Skrivet av: roffekock
« skrivet: 2007-09-17 08:55 »

Innehåll
Gris- och nötkött, vatten, potatismjöl, nöthjärta, nötlunga, fett från gris, bindväv från gris, mjölkprotein, koksalt, blodprotein av nöt och gris, potatisfiber, druvsocker, kryddor, arom, antioxidationsmedel E300, konserveringsmedel E250.

Köttmängd
Köttmängd 33 %
 

Näringsvärde per 100g
Energivärde 750kJ (190kcal)
Protein 12g.
Kolhydrat 3g.
Fett 14g.

Allergiinformation
Gluten -
Komjölkprotein / Laktos Ja
Sojaprotein -
Äggprotein -
Ärtprotein -

Här är bullens recept på den sk korven. Som all annan skit blodplasma,lungor.bindväv från gris ( i fackspråk sk svålpulver ett pulver som tillverkas av svål och som har förmågan att svälla 7 ggr sin egen vikt och ett utmärkt bindemedel) Denna korv reprecenterari dag en modern charkprodukt som inte borde få kallas korv med dagens mått mätt, inte när det finns korvar som innehåller kött och inget annat. Men ni som gillar sådant livsmedel varsé go det är valfritt i detta land.

Hasse: Nostalgitripp är rätt uttryck men inte gott. Jag håller med du. :D :D
Skrivet av: agnetasch
« skrivet: 2007-09-17 07:27 »

Mot Hemköp!
Skrivet av: kryddburken
« skrivet: 2007-09-16 21:29 »

Men om man nu skulle vara riktigt snäll o prova även den stora burken (Bullens Varmkorv?) var köper man den? Vilken affärskedja för denna jätteburk?

Den finns nog i de flesta affären, vi har den här på Hemköp & ICA. Den är ju lite skrymmande så man får leta lite, men hos oss på Hemköp står dom på hyllor ovanför påläggsdisken!
Skrivet av: agnetasch
« skrivet: 2007-09-16 16:10 »

Men om man nu skulle vara riktigt snäll o prova även den stora burken (Bullens Varmkorv?) var köper man den? Vilken affärskedja för denna jätteburk?
Skrivet av: Hasse
« skrivet: 2007-09-16 15:01 »

Även jag köpte en burk Bullens Pilsnerkorv för att ge den en ärlig andra chans. När jag öppnade locket kunde jag inte låta bli att le, för den omisskännliga doften fick mig att omedelbart associera till regn och fuktig sovsäck. Tycker att korven smakar mest salt, men nu värmde jag korven i sitt eget spad. Det blir kanske bättre om man tar nytt vatten och värmer i. Tuggmotståndet är minimalt, vilket är ett minus enligt min smak.

Nja, med all respekt för alla pilsnerkorvfans, men detta är inte något jag skulle välja som varmkorv. Bullens är en klassiker och ett stycke kulturhistoria, men god är den inte.
- Annonser -