En matbild

Guider

Matbloggat

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Meddelanden - Mat-Janne

Sidor: [1] 2 3 ... 7
1
61 < ska nog vara 61 > ...

2
Matbröd / SV: Provade att laga egna hamburgerbröd
« skrivet: 2019-04-24 16:43 »
Yamarin 79 DC, ja, OT men ser ut så här när vinterskruden faller av ...

3
Matbröd / SV: Provade att laga egna hamburgerbröd
« skrivet: 2019-04-23 18:17 »
Tack för tips. Degen blir alldeles utmärkt bedömt med min begränsade erfarenhet. Okladdig och har stuns.
Det är ju många parametrar nu men ska prova med Vetemjöl Special nästa gång. Om det blir någon. Båten kräver sin uppmärksamhet i denna tid ... :)

4
Matbröd / SV: Provade att laga egna hamburgerbröd
« skrivet: 2019-04-16 15:57 »
Ska prova en varmluftsugn utan varmluft nästa gång.

5
Matbröd / SV: Provade att laga egna hamburgerbröd
« skrivet: 2019-04-14 12:11 »
Provade med varmluftsugn. Mycket bättre om än inte så luftiga som jag ville ha dem.


6
Matbröd / SV: Provade att laga egna hamburgerbröd
« skrivet: 2019-04-08 17:01 »
Jag har också sett att med gasugn bör man ha en extra plåt under. Kommer att prova det.

7
Matbröd / SV: Provade att laga egna hamburgerbröd
« skrivet: 2019-04-05 08:34 »
Tyvärr nästan samma resultat. Brödet blir alldeles för kompakt. Men nu misstänker jag att det inte är fel på vare sig receptet eller tillagningen utan att jag har gasugn. Kan det vara orsaken?


Oberoende av det, vad blir det för skillnad om man istället använder:
a) Vetemjöl Special?
b) Durumvetemjöl?


8
Matbröd / SV: Provade att laga egna hamburgerbröd
« skrivet: 2019-04-04 10:12 »
Tack för svar! Ska prova det receptet. Återkommer med resultat.


9
Jo, jag kör en tjock gjutjärnspanna på gasspisen när jag steker biff och hamburgare. Temperaturen blir stabilare än med tunna plåtpannor.
Dessutom får man lite workout när den förflyttas och lyfts ...  ;D

10
Matbröd / Provade att laga egna hamburgerbröd
« skrivet: 2019-04-03 18:19 »

Följde detta recepthttps://www.koket.se/myllymakis-hembakade-hamburgerbrod


Degen kördes i maskin enligt anvisning. Jästiden respekterades och degen jäste vid båda tillfällena. Men resultatet
blev degigt och kompakt, inte alls den luftiga känsla man vill ha i ett sådant bröd.


Vad kan ha gått fel?



11
Allt om grillning & BBQ / SV: Atomic Buffalo Turds
« skrivet: 2019-03-26 18:04 »
Kul! Det testar vi i båten i sommar! Funkar ju lika bra med paprika

12
Om forumet / SV: Går det att ha länk i sin signatur?
« skrivet: 2019-03-26 15:57 »
Länk fungerar. Hur skriver du din signatur?

13
Allt om grillning & BBQ / SV: Fläskkött 63 grader
« skrivet: 2019-03-26 15:40 »
dessutom kan man ju sejfa genom att köra köttet längre.


"sejfa". Till och med värre än SAOL och "roue"  :-\ ;D :-\ ;D
https://svenska.se/tre/?sok=roue&pz=1


14
Allt om grillning & BBQ / SV: Atomic Buffalo Turds
« skrivet: 2019-03-26 15:36 »
Verkar intressant. Vill du utveckla receptet för alla som aldrig gjort det förut?

15
Om du personligen gillar det så tycker jag du ska fortsätta så. Personligen fördrar jag vitt vin och kan mycket väl dricka det till oxfilé även om det oftast blir öl.
Det är mycket "inne" att tycka på ett visst sätt och det har inte ett dugg med smaksinnet att göra, snarare hur man får flest likes på Facebook mm. Att då anamma den gamla skolan kan ge några fler poäng. Strunta i "debatten" och gör vad du själv gillar.
Tycker jag.

16
Kött som fått fotogen på sig kan man skära till tändkuber. Släng inte!

17
Fotogen tar du bort med avfettning plus lite salt för att kompensera.

18
Maträtter, recept, tillagning / Kimchi
« skrivet: 2019-02-06 18:00 »
Någon som gjort Kimchi från grunden, dvs 7 dagars?
Blev det bra eller?

19
Råvaror, halvfabrikat / SV: Vattenhalt nötkött
« skrivet: 2019-02-06 16:16 »
Antar att Gröna Gårdar är ett västkustfenomen, eller?

20
Allt om sous vide / SV: Rostbiff i cirkulatorn
« skrivet: 2019-01-30 18:13 »
Tack för tips. Har tyvärr ingen termometer med 0.1 graders upplösning men som sagt, ska köra nästa gång i 6 timmar typ.

Sidor: [1] 2 3 ... 7
- Annonser -