En matbild

Guider

Matbloggat

Nyliga inlägg

Sidor: [1] 2 3 ... 10
1
Köksredskap, utrustning och maskiner / SV: Tillbehör Electrolux assistent
« Senaste inlägg av Therese Forsberg skrivet 2019-09-10 06:55 »
Hej! Jag har fått en n10 av min mor och testade att göra äppelmos igår men det blev inte alls som tänkt, mamma va hit och tittade på den men hon blev inte heller klok så kanske nån här har ett tips!
Jag använde passertillsatsen och har alla delar enligt bild i början av denna tråd men det blir mest vätska som kommer ut. I stort sett bara pressade äpplen som om jag skulle göra saft.
Det jag tänkte först var att man behöver ställa in hur grovt den ska passera men hittar ingenstans att ställa in det. Eller att vi haft fel för blöta äpplen men det finns väl inga sådana?
Tar tacksamt emot råd!
2
Färdigmatsrecensioner / SV: Peppes nej Pelles Pizza
« Senaste inlägg av Micke i Märsta skrivet 2019-09-09 03:19 »
Uj,uj,uj...Sicken nostalgitripp !. "Pelles pizza" var för mig en klassiker !. Den fanns ALLTID i det fasta sortimentet i livsmedelsaffären där jag bor,ca mellan åren 1991-99. Den var en s.k. "mini-pizza" i såväl storlek,pris och smak,och ibland undrar jag om inte "Pelles" la grunden till just uttrycket "minipizza" ? (el. möjligen tillsammans med en handfull konkurrenter). "P P" såldes alltid i kyldisken,till skillnad från "de riktiga"/frysta pizzorna.Sålunda gick det alltid väldigt fort att tillreda en "P P"-kvällsmiddag,men att köpa i förväg och sedan själv frysa in för framtida bruk,gick naturligtvis dä mä. Priset var under hela nämnda period,alltid 10:-(å hade man RIKTIG TUR,så fanns även"Kort-datum-halva-priset"-alternativ att tillgå !),så den lille pizzan var tydligen extremt tålig mot inflationstryck tydligen.-Att bli mätt på en enda var nog emellertid omöjligt för de flesta,men även om två stycken var nödvändigt så tedde sig priset 20:- för en middag,också helt o k.

"Smaken" var ju ämnet här i spalten. -"Pellles pizza" fanns från början endast i "Capricciosa"-version,för att sedan ökas  ut med "Vesuvio",och mot slutet även "Kebab". De två första var (av naturliga skäl) väldigt snarlika. Den karaktäristiska botten var alltid rejält tjock,och ur det perspektivet så var "P.P." närbesläktad med en s.k. Pan pizza.-Men smaken då ?. Tja,det kom inte överdrivet mycket smak ifrån ingredienserna skinka/champinjoner/paprika (Kebab-varianten smakade bara gott om man var lite på fyllan,annars INTE !). Istället så hade tillverkaren valt att göra som,även många andra tillverkare av frysta budgetpizzor gjort/gör,nämligen att lägga på en sju sjuttsingens massa ost ovanpå anrättningen (jmfr tex "Billys"). Osten och den egna patenterade krydd/tomatsås-blandningen var bärande för "Pelles pizza",snarare än övriga ingredienser.MEN: DEN VAR RIKTIGT GOD,I ALL SIN ENKELHET !. Visst,den nådde aldrig upp till någon komplett pizzaupplevelse,jämfört med en nygräddad på pizzerian,det är sant.Jämfört med en "riktig" fryst pizza så stod den sig bättre,men ändå inte fullt ut. -Men om man utgår ifrån konceptet; "VARM MACKA PÅ  ACCENTUERAT PIZZA-TEMA",så blir mitt betyg: 12 BUKFETMOR AV 12 MÖJLIGA !! (+ 4 för det låga priset !). Min gamla matvaruaffär står nu nerklottrad och väntar på schaktmaskinerna (därför att "marken ju har blivit värd pengar" tydligen..) .-Men är det någon som kan säga mig:

VAD HÄNDE MED "PELLES PIZZA" ??... (jag vill minnas att tillverkaren hörde hemma i Värmland nå´nstans,men är inte säker).

Mvh

/Micke i Märsta     
3
Hej alla, idag är det torsdag och höstkänsla, vad passar inte bättre än ärtsoppa?  :D

Spana in klippet här:

https://m.youtube.com/watch?v=hbL29SEPTCs
4
Jag använder mig av en injektionsspruta då jag marinerar kött, oftast är det då jag gör pulled pork och det är mer en fråga om att få in smaker i köttet än att göra det mörare. För mört blir det hur du än gör med pulled pork.
5
Köksredskap, utrustning och maskiner / SV: Skärbräda - vilket material?
« Senaste inlägg av Dennis skrivet 2019-08-29 09:50 »
Furu, denna skärbräda i ändträ tillverkades mot slutet av 1990 talet av min svåger och var min farmors. Efter hon tog fick jag den, den används än idag.Ek och valnöt har jag också, jag har tillverkat den i valnöt själv. Ekbrädan var från IKEA.Oljor man ska använda är mineralolja, eller en mineralolja+bivax blandning. Rå linolja fungerar också (ej kokt linolja, farligt).

Denna tillverkade jag åt min syster till julklapp en gång, det är valnöt men jag har glömt bort vad det ljusare träet var, trodde det var ask men tycker det ser mer ut som björk.6
Köksredskap, utrustning och maskiner / SV: Tillbehör Electrolux assistent
« Senaste inlägg av Dennis skrivet 2019-08-29 09:35 »
Jag har just köpt en N21a från 80 talet tror jag och ska totalrenovera den.

Polerat skålen och "armen".

Degrullen var åt skogen jag köpte en ny online, jag hoppas den passar, den såg likadan ut iallafall.
7
Köksredskap, utrustning och maskiner / SV: Var köpa diskställ i trä?
« Senaste inlägg av Dennis skrivet 2019-08-29 09:13 »
Kanske blir att köpa ett diskställ för oss, trodde aldrig jag skulle behöva ett, vi bor ju i Finland och har torkskåp! Men i vårt hus är torkskåpet och diskhon så litet, skulle behöva vara dubbelt större. Förvisso har vi diskmaskin också, men kastruller och sånt saknar vi något bra ställe att torka på.
8
Fikabröd, efterrätter och godis / Efterlysning
« Senaste inlägg av Evaeva skrivet 2019-08-28 18:39 »
Hej alla!

Jag söker ett halvgammalt recept på chokladrutor/kärleksmumms.

Det jag kan minnas (förutom att det var jättegott) är att det var grädde i glasyren som kokades och receptet var på ett brunt lösblad i A5 storlek som antagligen publicerades på 1980-talet...

Jag förstår att det inte mycket att gå på men jag hoppas att någon har just detta recept liggandes i någon receptsamling  :D

Ha en fortsatt härlig dag!
9
Maträtter, recept, tillagning / SV: Tillbehör till kräftor
« Senaste inlägg av Skogis skrivet 2019-08-21 07:48 »
Visste väl att det skulle lösa sig.
Tackar!
10
Maträtter, recept, tillagning / SV: Tillbehör till kräftor
« Senaste inlägg av agnetasch skrivet 2019-08-20 07:45 »
Vi brukar ha kräftor, bröd, smör och lagrad ost som huvudrätt. Eftersom alla äter i olika takt (en del är ihärdigare, en del lessnar snabbare) så sätter jag redan från början ut tallriksstora ostbrickor (dessertost, paprika, druvor och kex) Då kan alla pilla med nåt och man slipper springa ifrån och värma mat. Kräftskiva betyder kräftor inte smörgåsbord ;)

På tal om snaps provade jag sake som någon slags "lättsnaps" Uuuurk säger jag bara!
Sidor: [1] 2 3 ... 10
- Annonser -