En matbild

Guider

Matbloggat

Författare Ämne: 160.000 kycklingar dör vid transport  (läst 1712 gånger)

Andreas

  • Forumvärd
  • *****
  • Antal inlägg: 6581
    • Visa profil
    • Matforum
160.000 kycklingar dör vid transport
« skrivet: 2012-10-10 08:42 »
Någon som tror att kycklingkonsumtionen kommer att påverkas efter en sån här nyhet, eller är detta sånt folk i allmänhet inte riktigt vill lyssna på och snabbt förtränger?

"Kycklingar är det djur som drabbas värst i djurtransporter. Varje år dör fler än 160.000 kycklingar i samband med transport. ... För kycklingar är lastningen till transporten ett kritiskt ögonblick. ... processen går till som så att kycklingarna sopas in i en maskin, ut på ett transportbrand och packas i lådor som ska in i containrar på långtradare. Det gäller att de som hanterar maskinerna vet vad de hålller på med. – Vi har sett exempel på när man haft maskiner som varit för snabbt inställda och då blir det nästan som en tennismaskin där kycklingarna flyger in i containrarna..."

http://www.svt.se/nyheter/sverige/tv-har-dammsugs-kycklingarna-upp-for
Den som inte frågar får inga svar.

 

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator. Om du blir medlem hos Matforum visas det du skriver direkt.

Använd ditt riktiga namn eller smeknamn. Inlägg där namn är företags-, produkt-, hemside-, eller bloggnamn kommer inte att godkännas. Reklam är ej tillåtet. Formulera dig vänligt.

Namn: E-post:
Verifiering:
Skriv ordet klöjm baklänges!:
Hur många laxar finns i en laxask? Skriv antalet med bokstäver!:

- Annonser -