En matbild

Guider

Matbloggat

Författare Ämne: Julskinka kan innehålla Kloramfenikol?  (läst 1718 gånger)

Andreas

  • Forumvärd
  • *****
  • Antal inlägg: 6581
    • Visa profil
    • Matforum
Julskinka kan innehålla Kloramfenikol?
« skrivet: 2012-12-21 14:09 »
"Livsmedelsverket har hittat låga halter av kloramfenikol i grisar på en gård i Skåne. Substansen är förbjuden i EU och får inte finnas i livsmedel. Med nuvarande kunskap om halterna bedömer Livsmedelsverket sannolikheten för att det skulle vara hälsofarligt att äta grisköttet som mycket låg. ... Ett skäl till att substansen är förbjuden är att den kan ge blodskadande effekter. ...  Köttet från grisar som levererats innan gården spärrades har sålts i butik. Det är oklart om det köttet innehåller kloramfenikol."

http://www.slv.se/sv/grupp3/Pressrum/Nyheter/Pressmeddelanden/Kloramfenikol-hittat-i-gris/

Mycket låg sannolikhet för att det skulle vara hälsofarligt alltså, men inte känns det ju direkt roligt äta något man vet kanske är hälsofarligt även om risken är ytterst låg. Undrar just vilket charkfabrikat som kan vara i riskzonen?
Den som inte frågar får inga svar.

 

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator. Om du blir medlem hos Matforum visas det du skriver direkt.

Använd ditt riktiga namn eller smeknamn. Inlägg där namn är företags-, produkt-, hemside-, eller bloggnamn kommer inte att godkännas. Reklam är ej tillåtet. Formulera dig vänligt.

Namn: E-post:
Verifiering:
Skriv ordet klöjm baklänges!:
Write pancake in Swedish!:

- Annonser -