En matbild

Guider

Matbloggat

Författare Ämne: skärpstål/minosharp till Global  (läst 2214 gånger)

MikaelS

  • Kökspraktikant
  • *
  • Antal inlägg: 4
    • Visa profil
skärpstål/minosharp till Global
« skrivet: 2013-01-05 16:41 »
Hej! Är tok-rookie ang. detta med skötsel av knivar. Fick en fin Global G2 och en minosharp plus 3 när jag fyllde år. Min fråga: räcker det att jag använder den finaste rullen på minosharpen emellanåt (istället för att används ett skärpstål (tror jag det heter)) eller bör jag skaffa något mer som komplement till minosharpen för att hålla kniven i trim och få den att hålla länge?

vilsjin

  • Kallskänka
  • ****
  • Antal inlägg: 298
    • Visa profil
SV: skärpstål/minosharp till Global
« Svar #1 skrivet: 2013-01-06 17:54 »
Ja det räcker. Du bör inte använda ett skärpstål på en Globalkniv om det inte är MYCKET finmönstrat (alt. keramiskt) och du vet precis hur du skall göra. Risken att skada eggen är för stor. Skärpstål används för att 'räta upp' eggen på knivar av mjukare stål.

Karl Erik Schough

  • Gäst
SV: skärpstål/minosharp till Global
« Svar #2 skrivet: 2015-10-29 17:47 »
Släng för Guds skull era "minosharps" åt Hälsingland. De fungerar som en rasp mot en nagel.

 

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator. Om du blir medlem hos Matforum visas det du skriver direkt.

Använd ditt riktiga namn eller smeknamn. Inlägg där namn är företags-, produkt-, hemside-, eller bloggnamn kommer inte att godkännas. Reklam är ej tillåtet. Formulera dig vänligt.

Namn: E-post:
Verifiering:
Write pancake in Swedish!:
Hur många laxar finns i en laxask? Skriv antalet med bokstäver!:

- Annonser -