En matbild

Guider

Matbloggat

Författare Ämne: Keramik  (läst 2235 gånger)

talismanen

  • Kökspraktikant
  • *
  • Antal inlägg: 2
    • Visa profil
Keramik
« skrivet: 2013-05-03 17:15 »
Är det någon som har keramiska knivar och vet hur dom ska slipas eller dom kanske inte behöver slipas ?

vilsjin

  • Kallskänka
  • ****
  • Antal inlägg: 298
    • Visa profil
SV: Keramik
« Svar #1 skrivet: 2014-02-11 09:35 »
Min erfarenhet är att de är tämligen slöa (med mina mått mätt) men de de behåller den relativa oskärpan väldigt länge.
Måste de slipas krävs det att man använder diamantbrynen (hårdare än keramiken).

Skogis

  • Kallskänka
  • ****
  • Antal inlägg: 420
    • Visa profil
SV: Keramik
« Svar #2 skrivet: 2014-02-11 10:06 »
En nackdel med keramik är att det är så skört. Man har snabbt en tandad kniv, varken man vill det eller ej.

Skogis

  • Kallskänka
  • ****
  • Antal inlägg: 420
    • Visa profil
SV: Keramik
« Svar #3 skrivet: 2014-11-25 22:27 »
Jag provade att bryna med ett diamantbryne. Har man kunskap att bryna vanliga stålknivar, fungerar det lika bra med keramiska och diamantbryne.
Kniven blev betydligt bättre men som Vilsjin skriver så blir keramik inte lika vasst som stål. Jag tycker också att det är lite obehagligt att dom inte väger lika mycket som vanliga knivar. Man får känslan av att man skär med en plastkniv, men en betydligt vassare sådan.

Karl Erik Schough

  • Gäst
SV: Keramik
« Svar #4 skrivet: 2015-10-29 17:31 »
Och tappar du den på ditt stengolv är det kört.

 

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator. Om du blir medlem hos Matforum visas det du skriver direkt.

Använd ditt riktiga namn eller smeknamn. Inlägg där namn är företags-, produkt-, hemside-, eller bloggnamn kommer inte att godkännas. Reklam är ej tillåtet. Formulera dig vänligt.

Namn: E-post:
Verifiering:
Write pancake in Swedish!:
Hur många laxar finns i en laxask? Skriv antalet med bokstäver!:

- Annonser -