En matbild

Guider

Matbloggat

Författare Ämne: Julsill 2018  (läst 601 gånger)

Skogis

  • Kock
  • *****
  • Antal inlägg: 513
    • Visa profil
Julsill 2018
« skrivet: 2018-12-01 10:07 »
Idag blir det beredning och inläggning av första julsillen i år.
Är tidigt på det men Mannerströms fiskköttbullar som jag lägger i ättikslag med kryddpeppar och skivad lök blir bara godare om dom får ligga till sig ett tag.

Receptet på fiskköttbullarna hittar ni i kokboken Husmanskonst, min tvist är att jag använder 50/50 vitfisk och lax. Bullarna blir fastare och håller ihop bättre med hälften lax.

Skogis

  • Kock
  • *****
  • Antal inlägg: 513
    • Visa profil
SV: Julsill 2018
« Svar #1 skrivet: 2018-12-24 10:12 »
Fick en galen idé när jag var och handlade.
Undrar hur Abbas fiskbullar smakar om man lägger dom i ättikslag?
Inköpte därför en burk laxbullar i hummersås (fint ska de vara) Sköljde bort såsen och stekte bullarna lite lätt. För att få lite mer färg på bullarna använde jag farin istället för socker i lagen och så här blev resultatet.
Inte alls dumt :)



God jul på er

agnetasch

  • Köksmästare
  • *******
  • Antal inlägg: 4500
    • Visa profil
SV: Julsill 2018
« Svar #2 skrivet: 2018-12-25 07:05 »
God Jul till dig också! Vilken innovation! Måste jag prova, jag älskar fiskbullar :)

Skogis

  • Kock
  • *****
  • Antal inlägg: 513
    • Visa profil
SV: Julsill 2018
« Svar #3 skrivet: 2018-12-26 12:31 »
Jag fick nog lite mycket ättika i lagen, men annars är den över förväntan god.

 

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator. Om du blir medlem hos Matforum visas det du skriver direkt.

Använd ditt riktiga namn eller smeknamn. Inlägg där namn är företags-, produkt-, hemside-, eller bloggnamn kommer inte att godkännas. Reklam är ej tillåtet. Formulera dig vänligt.

Namn: E-post:
Verifiering:
Skriv ordet klöjm baklänges!:
Stava ordet kjaffägredde rätt!:

- Annonser -