En matbild

Guider

Matbloggat

Författare Ämne: Vad använda för olja till träskärbräda?  (läst 78443 gånger)

vilsjin

  • Kallskänka
  • ****
  • Antal inlägg: 298
    • Visa profil
SV: Vad använda för olja till träskärbräda?
« Svar #20 skrivet: 2013-02-16 16:01 »
Jo det är fixat vid det här laget :) 100g bivax till 1 liter mineralolja blev rätt lagom. Tack för erbjudandet, PM skickas.

Johan_

  • Diskare
  • **
  • Antal inlägg: 63
    • Visa profil
SV: Vad använda för olja till träskärbräda?
« Svar #21 skrivet: 2013-02-19 15:44 »
Jag kör med ikeas variant
 http://www.ikea.com/se/sv/catalog/products/00046786/
Billig, enkel att använda och har funkat bra på mina brädor.

Harry Bergman

  • Kökspraktikant
  • *
  • Antal inlägg: 15
  • Arbetar med konst , men är intresserad av mat
    • Visa profil
    • Artnet
SV: Vad använda för olja till träskärbräda?
« Svar #22 skrivet: 2013-08-28 20:19 »
Vad använder ni när ni oljar in era träskärbrädor? En del råder till att använda matolja men har också hört dom som menar att den kan härskna..?

Har en skärbräda modell större ,använder endast rapsolja,det fungerar bra.

handola

  • Kökspraktikant
  • *
  • Antal inlägg: 8
    • Visa profil
SV: Vad använda för olja till träskärbräda?
« Svar #23 skrivet: 2014-04-28 10:36 »
Jag köra rapsolja om jag inte har något annat. Men linolja är väl ganska bra om har det hemma.


Andreas

  • Forumvärd
  • *****
  • Antal inlägg: 6535
    • Visa profil
    • Matforum
SV: Vad använda för olja till träskärbräda?
« Svar #25 skrivet: 2014-06-04 10:17 »
Så alltså "Skärbrädeolja Wood of Sweden ... Består av praffinolja, bivax och linfröolja"

250 ml för 179:- = 716 kronor / per liter = kriminellt dyr produkt!

Som jämförelse:
¤ Paraffinolja 500 ml för 39:90 = 79,80/liter http://www.biltema.se/sv/Bygg/Farg-och-Fog/Olja/Paraffinolja-100--361414/
¤ Bivax 1 kg 278:- http://www.skolgrossisten.com/bivaxochleror.html
¤ Linfröolja 0,5 l 34,95 = 69,90/liter http://www.mathem.se/varor/linfroolja/linfroolja-0-5l-zeta

Den som inte frågar får inga svar.

 

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator. Om du blir medlem hos Matforum visas det du skriver direkt.

Använd ditt riktiga namn eller smeknamn. Inlägg där namn är företags-, produkt-, hemside-, eller bloggnamn kommer inte att godkännas. Reklam är ej tillåtet. Formulera dig vänligt.

Namn: E-post:
Verifiering:
Skriv ordet klöjm baklänges!:
Stava ordet kjaffägredde rätt!:

- Annonser -