En matbild

Guider

Matbloggat

Hjälp

Matforum är ett gratis och oberoende forum för dig som vill ha svar på matfrågor, dela med dig av tips och råd, låta dig inspireras, eller i största allmänhet diskutera mat. Det spelar ingen roll hur duktig du är i köket. På Matforum finns alla från rena nybörjare till köksproffs, och har du bara ett gott humör och en nypa matintresse, kommer du att trivas här.

Forumvärdar

Vi som är forumvärdar heter Andreas och Hasse. Vår uppift är att svara på frågor och hjälpa till. Vi läser också de diskussioner som pågår och kan gripa in om något skulle gå överstyr. Känner du dig osäker och vill fråga om något, så tveka inte att kontakta någon av oss!

Är du medlem kommer du enklast i kontakt med oss genom att skicka PM (personligt meddelande):
¤ Klicka här för att skicka PM till Andreas
¤ Klicka här för att skicka PM till Hasse

Är du inte medlem kan du istället använda e-post:


Regler

För att alla ska trivas har vi några regler som du läser innan du börjar skriva i forumet. Det är inga konstigheter, utan reglerna handlar till stor del om att respektera andra och att hålla en trevlig samtalston. Om  du skulle råka göra fel någon gång är det inte hela världen. Vi hjälper gärna nykomlingar till rätta, men lägg märke till att all form av reklam är förbjudet. Om du är företagare och vill informera om dina produkter och tjänster, finns möjlighet att göra detta i en särskild avdelning. Du kan läsa mer om detta här.

Hur det går till att skriva i forumet

Att skriva i forumet är enkelt. Det är inte svårare än att skriva ett e-postmeddelande, men vi kallar det för ”inlägg”. Så snart du postat ditt inlägg, kan alla forumets besökare läsa det och besvara det.

För att det ska vara lätt att hitta i forumet, är det indelat i olika avdelningar som du når från forumets startsida. Det finns till exempel en avdelning för maträtter, recept och tillagning, och en annan för matbröd. Om du exempelvis vill diskutera varför dina limpor jäser dåligt, ska ditt inlägg placeras i avdelningen för matbröd. Det finns också en särskild avdelning för test och experiment. Där kan du fritt experimentera med forumfunktionerna utan att störa andra diskussioner.

I varje avdelning finns ”trådar”. Detta är diskussioner om specifika ämnen, där inläggen följer efter varandra i den ordning de skrevs. En tråd kan till exempel börja med en fråga, och därefter följer inlägg av andra medlemmar som försöker att besvara frågan.

Varje tråd har en rubrik. Det kan till exempel vara ”Varför jäser inte mina råglimpor?” och diskussionen i denna tråd handlar då om just detta. För att inte forumet ska bli rörigt, är det viktigt att du håller dig inom trådens ämne under diskussionen. Om diskussionen skulle leda till ett annat ämne, ska du starta en ny tråd som handlar om detta.

Forumet har en innehållsförteckning och en sökfunktion som nås via knappar överst på sidan. Använd dessa innan du startar en ny tråd, eftersom det redan kan finnas en tråd som handlar om just det du vill diskutera. Fortsätt då diskussionen i den tråd som redan finns.

Självklart ska dina inlägg vara intressanta att läsa för andra. Därför ska du inte skriva ett inlägg som inte tillför något till diskussionen. Exempelvis är det inte lämpligt att endast skriva ”Jag håller med.” eller ”Du har fel.” utan du ska argumentera för din åsikt och på så vis främja diskussionen.

Klicka här för att bli medlem. Medlemsskap är givetvis gratis.

Det går även att diskutera utan att bli medlem. Det gör du genom att klicka "Svara" i valfritt ämne eller genom att klicka "Nytt ämne" i valfri avdelning. Notera dock att sådant som skrivs av icke-medlemmar inte syns förrän det godkänts av en forumvärd.

Slutligen önskar vi dig mycket nöje på Matforum!
- Annonser -