En matbild

Guider

Matbloggat

Författare Ämne: Kinna: Gästhuset  (läst 5051 gånger)

Svampen

  • Kökspraktikant
  • *
  • Antal inlägg: 5
    • Visa profil
Kinna: Gästhuset
« skrivet: 2007-11-23 17:59 »
Som reklam-makare på ortens enda lokaltidning får man ta del av alla ortens olika branscher. Naturligtvis även restaurangbranschen. I vår tidning har vi en sida som vi har valt att kalla för "välj rätt". Lite vitsigt tycker vi. Där annonserar nästan alla lunchrestauranger veckans menyer och det är en av de mest lästa sidorna i tidningen.

En helt vanlig stressig tisdag kommer en ny kund in som vill annonsera. Det är Farzin Forghani från det snart nyöppnade GÄSTHUSET i Kinna. Han går till Gullan som sitter precis bakom mig och jag hör honom förklara för henne vad budskapet i annonsen skall vara. Jag hör ord som fräscht, nytt, kvalité, ovanligt, gott o.s.v. o.s.v. "Jaha", tänker jag med automat-skepsisen påslagen. "Vi får väl se hur det går med det i längden". Maten på ortens lunchrestauranger är inte dålig, men det är inget man minns flera veckor efter, därav min lite tråkiga inställning. Förlåt Farzin och alla som jobbar på Gästhuset!!! Jag är en dålig människa! För numera är alla på jobbet heltokiga i Gästhusets mat!

De glåmiga och kalla lokalerna med korvmojs-käk förvandlades i ett slag till helt godkänd miljö (miljön får inte toppbetyg). Men maten får sju stjärnor av fem möjliga tisdag-fredag. På måndagar serveras tyvärr endast fyrstjärnig mat och jag har ingen aning om varför, men detta hysteriska toppbetyg får Gästhuset utifrån det faktum att man är en "simpel" lunchrestaurang. Som krog får de "bara" fyra och en halv stjärna.

Idag serverades följande meny:
--- Grillade kalvfärsbiffar med oregano, rödvinssky, och potatispuré smaksatt med örter
--- Italiensk kycklinggryta med sweetchili, limeblad & grönsaker, serveras med basmatiris
--- Grillad svärdfiskspett med vildris, citron och Taleggiosås


...inte så illa, eller hur?

Gästhuset har snabbt blivit kommunens populäraste matställe och man var för ett par månader sedan tvugna att bygga ut med fler platser eftersom det blev "matkrig" i salladskön och om platserna. Innan ombyggnaden fick vi ta lunch 20 minuter innan lunch för att få plats...men nu är det nästan samma trängsel igen.

Besök gärna deras hemsida:
www.gasthuset.com

ttt

« Senast ändrad: 2007-11-23 18:17 av Svampen »

crlhrv

  • Mästerkock
  • ******
  • Antal inlägg: 1290
    • Visa profil
    • Mina foton och allt annat
SV: Kinna: Gästhuset
« Svar #1 skrivet: 2007-11-28 15:11 »
Markbladet månne? ;) Den har man bläddrat i en och annan gång när man jobbade i Skene Skog. Dock testade jag aldrig Gästhuset, bara hotellets lunchrestaurang.
Tittar gärna på djur. Och äter dem också.

Svampen

  • Kökspraktikant
  • *
  • Antal inlägg: 5
    • Visa profil
SV: Kinna: Gästhuset
« Svar #2 skrivet: 2007-12-04 23:39 »
Markbladet månne? ;) Den har man bläddrat i en och annan gång när man jobbade i Skene Skog. Dock testade jag aldrig Gästhuset, bara hotellets lunchrestaurang.


Det var helt rätt tidning du gissade på! Gästhuset kanske inte fanns när du jobbade i Skene Skog :)

 

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator. Om du blir medlem hos Matforum visas det du skriver direkt.

Använd ditt riktiga namn eller smeknamn. Inlägg där namn är företags-, produkt-, hemside-, eller bloggnamn kommer inte att godkännas. Reklam är ej tillåtet. Formulera dig vänligt.

Namn: E-post:
Verifiering:
Om du hittar en tepåse har någon druckit?:
Om du har 5 äpplen och ger bort 2 hur många har du kvar?:

- Annonser -