En matbild

Guider

Matbloggat

Författare Ämne: Varför både grädde,vatten och mjöl ?  (läst 262 gånger)

rbiake

  • Kökspraktikant
  • *
  • Antal inlägg: 12
    • Visa profil
Varför både grädde,vatten och mjöl ?
« skrivet: 2018-06-20 18:50 »
Ibland ser man i recept grädde,vatten och mjöl. Jag antar att mjölet är för att kompensera konsistensen pga vattnet. Varför inte bara grädde och skippa mjölet och dess bismak?

Skogis

  • Kallskänka
  • ****
  • Antal inlägg: 471
    • Visa profil
SV: Varför både grädde,vatten och mjöl ?
« Svar #1 skrivet: 2018-06-21 11:05 »
Skulle gissa på att man använder mjöl för att hålla nere fetthalten men ändå få en redning.
Hardcore är väl att reducera grädden så man får en redningsliknande konsistens. Men då har man nog en fetthalt i såsen på +55%  :)

agnetasch

  • Köksmästare
  • *******
  • Antal inlägg: 4466
    • Visa profil
SV: Varför både grädde,vatten och mjöl ?
« Svar #2 skrivet: 2018-06-22 08:01 »
Det blir billigare att reda med mjöl än med grädde. Någon bismak behöver man inte få av mjölet om man kokar redningen länge.

 

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator. Om du blir medlem hos Matforum visas det du skriver direkt.

Använd ditt riktiga namn eller smeknamn. Inlägg där namn är företags-, produkt-, hemside-, eller bloggnamn kommer inte att godkännas. Reklam är ej tillåtet. Formulera dig vänligt.

Namn: E-post:
Verifiering:
Skriv ordet klöjm baklänges!:
Write pancake in Swedish!:

- Annonser -