En matbild

Guider

Matbloggat

Författare Ämne: Koka köttet innan grillning?  (läst 48717 gånger)

Hankki

  • Köksbiträde
  • ***
  • Antal inlägg: 177
    • Visa profil
SV: Koka köttet innan grillning?
« Svar #40 skrivet: 2013-08-06 21:15 »
Sous vide är ju lite annat än kokt kött, ska väl vara runt 100 grader beroende på lufttryck för att heta koka, och inte direkt var mans möjlighet men det behåller ju köttets allt utan att ersätta köttsmak med annat.

webguide

  • Mästerkock
  • ******
  • Antal inlägg: 1032
    • Visa profil
    • Vassaknivar.se
SV: Koka köttet innan grillning?
« Svar #41 skrivet: 2013-08-07 07:38 »
Sous vide är ju lite annat än kokt kött, ska väl vara runt 100 grader beroende på lufttryck för att heta koka, och inte direkt var mans möjlighet men det behåller ju köttets allt utan att ersätta köttsmak med annat.

Well, man kokar mycket sällan kött över huvud taget, normalt sjuder man ju köttet dvs. vattnet håller inte 100 grader.

Fördelen med att köra sous vide är att man kan köra köttet på en temperatur där det precis får den konsistens man önskar utan att koka sönder det. Nej det är inte var mans tillgång, men ett bra sätt att förbereda köttet för grillning.

Marita

  • Kökspraktikant
  • *
  • Antal inlägg: 3
    • Visa profil
SV: Koka köttet innan grillning?
« Svar #42 skrivet: 2013-08-11 20:00 »
Har fått rådet att koka vildsvinsrevben 1/2 timme före grillning, gäller nog tjocka revben. Det var för att de inte ska bli hårda vid benen. Men jag har inte provat ännu....

Hankki

  • Köksbiträde
  • ***
  • Antal inlägg: 177
    • Visa profil
SV: Koka köttet innan grillning?
« Svar #43 skrivet: 2013-08-11 20:48 »
Har fått rådet att koka vildsvinsrevben 1/2 timme före grillning, gäller nog tjocka revben. Det var för att de inte ska bli hårda vid benen. Men jag har inte provat ännu....
Dra bort hinnan på insidan, salta och rubba, linda in i plastfolie och låt ligga i kylskåpet 12 timmar.
Gasgrill med flera brännare: ena brännaren på lägsta effekt och revbenen i andra sidan tills köttet börjar dra undan från benen, linda in i folie och låt ligga en timme.
I ugn: temperatur 110-120 grader i övrigt lika som grill. Kan röra sig om 3-6 timmar beroende på tjocklek.
Ha en droppform under för fettet och använd rökspån på grillen om röksmak önskas.
Ingen kokning behövs :-)

 

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator. Om du blir medlem hos Matforum visas det du skriver direkt.

Använd ditt riktiga namn eller smeknamn. Inlägg där namn är företags-, produkt-, hemside-, eller bloggnamn kommer inte att godkännas. Reklam är ej tillåtet. Formulera dig vänligt.

Namn: E-post:
Verifiering:
Skriv ordet klöjm baklänges!:
Write pancake in Swedish!:

- Annonser -