En matbild

Guider

Matbloggat

Författare Ämne: Bröd med skinka och ost  (läst 5012 gånger)

Johanna

  • Kökspraktikant
  • *
  • Antal inlägg: 3
    • Visa profil
Bröd med skinka och ost
« skrivet: 2008-01-11 09:03 »
Hej! Jag har en kort fråga, det finns ett portionsbröd som ser ut som en croissant, men den är inte gjord av smördeg, som är fylld med skinka och parmesan eller annan ost. Är det någon som har recept på detta bröd eller vet vad det heter?

Tacksam för snabbt svar, Johanna  :)

Andreas

  • Forumvärd
  • *****
  • Antal inlägg: 6575
    • Visa profil
    • Matforum
SV: Bröd med skinka och ost
« Svar #1 skrivet: 2008-01-11 16:03 »
Välkommen till Matforum Johanna!

Vad är definitionen på smördeg enligt dig?

Här är ett croissantdegsrecept med 100g smör på 5 dl mjöl: http://www.gafvelin.com/mats/recept/croiss.html

Och här beskrivs hur man kan lägga skinka och ost på degtrianglarna innan de rullas ihop: http://www.curious.nu/mat/456/serranocroissanter
Den som inte frågar får inga svar.

Johanna

  • Kökspraktikant
  • *
  • Antal inlägg: 3
    • Visa profil
SV: Bröd med skinka och ost
« Svar #2 skrivet: 2008-01-11 16:54 »
Tack för tipset! Jag ska prova det!

agnetasch

  • Köksmästare
  • *******
  • Antal inlägg: 4465
    • Visa profil
SV: Bröd med skinka och ost
« Svar #3 skrivet: 2008-01-11 17:42 »
Fast nu fick vi inte vår nyfikenhet stillad.
Johanna: Kan du inte beskriva det här brödet lite närmare? Är det "vanlig" deg eller är bullen någon typ av muffins eller scones?

Johanna

  • Kökspraktikant
  • *
  • Antal inlägg: 3
    • Visa profil
SV: Bröd med skinka och ost
« Svar #4 skrivet: 2008-01-13 10:50 »
Jag har egentligen bara smakat bullen en gång, jättegod :D, men degen är inte riktigt en croissant-deg utan mer som en vanlig "vit-bröd"-deg. Jag ska kolla runt lite i mina receptböcker och se om jag kan hitta något som liknar det jag är ute efter, sen provbaka, och sen kan jag lägga ut receptet här :-)

agnetasch

  • Köksmästare
  • *******
  • Antal inlägg: 4465
    • Visa profil
SV: Bröd med skinka och ost
« Svar #5 skrivet: 2008-01-13 11:23 »
Låter bra, jag brinner av nyfikenhet.

 

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator. Om du blir medlem hos Matforum visas det du skriver direkt.

Använd ditt riktiga namn eller smeknamn. Inlägg där namn är företags-, produkt-, hemside-, eller bloggnamn kommer inte att godkännas. Reklam är ej tillåtet. Formulera dig vänligt.

Namn: E-post:
Verifiering:
Stava ordet kjaffägredde rätt!:
Hur många laxar finns i en laxask? Skriv antalet med bokstäver!:

- Annonser -