En matbild

Guider

Matbloggat

Författare Ämne: Professor Bengmark: abnorma proteiner i pizza, ost, stek & coca-cola ger sjukdom  (läst 4035 gånger)

Andreas

  • Forumvärd
  • *****
  • Antal inlägg: 6573
    • Visa profil
    • Matforum
I dagens Helsinborgs dagblad intervjuas professor emeritus i kirurgi Stig Bengmark "med bostadsadress London och Höganäs". Han har sin teori om vad som kan vara en orsak till bland annat diabetes, stroke, allergier, tandlossning och alzheimer - AGE (Advanced Glycation End Products) och ALE (Advanced Lipoxidation End Products) - abnorma proteiner som "nästan ingen känner till", "Inte ens läkarna".

När födoämnen blandas och utsätts för hög temperatur bildas abnorma proteiner som sen lagras i kroppen i flera decennier. "—Sådan mat är ofta brunbränd eller svart som sot och sot är egentligen också vad det handlar om. Att äta den maten är som att röka med magen, säger Stig Bengmark."

Livsmedel som uppges innehålla höga AGE/ALE-halter: Soja, Coca-cola, balsamvinäger, mörkrostat kaffe, alkoholdrycker, rostat eller mörkgräddat bröd, stekt kött och fisk.

Professor Bengmark är förresten både initiativtagare till hälsodrycken ProViva och stenålderskostsanhängare, hur nu det går ihop. http://hd.se/halsa/2008/02/04/laett-att-aeta-sig-sjuk
Den som inte frågar får inga svar.

 

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator. Om du blir medlem hos Matforum visas det du skriver direkt.

Använd ditt riktiga namn eller smeknamn. Inlägg där namn är företags-, produkt-, hemside-, eller bloggnamn kommer inte att godkännas. Reklam är ej tillåtet. Formulera dig vänligt.

Namn: E-post:
Verifiering:
Stava ordet kjaffägredde rätt!:
Hur många laxar finns i en laxask? Skriv antalet med bokstäver!:

- Annonser -