En matbild

Guider

Matbloggat

Författare Ämne: Har du gjort okonventionella semlor nån gång?  (läst 3416 gånger)

Andreas

  • Forumvärd
  • *****
  • Antal inlägg: 6580
    • Visa profil
    • Matforum
På ett café här i stan brukar de sälja saffranssemlor efter nyår.

Och så såg jag precis i Nya wermlands-tidningen http://www.nwt.se/ArticlePages/200802/10/20080210192001_873/20080210192001_873.dbp.asp att de på Not Quite café http://www.notquite.se i Fengersfors även har:

¤ Wienersemla
¤ Skogshallonsemla
¤ Chokladmoussesemla
¤ Laktritssemla
¤ Semla italiano - oliver, soltorkade tomater, rödlök och keso i osötat bröd (Visst låter det mest som en bagel?)

Nån som provat baka någon av dessa semmelvarianter eller någon annan kul variant?
Den som inte frågar får inga svar.

Sweber

  • Kallskänka
  • ****
  • Antal inlägg: 415
    • Visa profil
SV: Har du gjort okonventionella semlor nån gång?
« Svar #1 skrivet: 2008-02-11 14:02 »
Räknas dessa?  ???



Weber One Touch Gold 22,5" lätt modifierad, samt Weber Go-Anywhere helt i orginal.

kryddburken

  • Kock
  • *****
  • Antal inlägg: 976
  • Li - Kryddburken
    • Visa profil
    • Kryddburken - matblogg
SV: Har du gjort okonventionella semlor nån gång?
« Svar #2 skrivet: 2008-02-12 18:40 »
Åh så tjudiga Sweber!!
Vad har du gjort dom av för deg? Fyllning etc?

Ser ju ut att passa till alla hjärtans dag, med ett litet utskuret härta i marsipan på toppen bara! *S*

Andreas

  • Forumvärd
  • *****
  • Antal inlägg: 6580
    • Visa profil
    • Matforum
SV: Har du gjort okonventionella semlor nån gång?
« Svar #3 skrivet: 2008-02-21 09:25 »
Ja såklart räknas de, jättefina Sweber, jag instämmer i Kryddburkens frågor!

Såg förresten en semmelbok i Bokias bokrealista, "Semlor" av den alltid sötsaksboksskrivande Mia Öhrn med ordinarie pris 248:- för 69:-, tänk en hel bok bara om semlor, den måste bestämmt innehålla en okonventionell semla eller två..?

Den som inte frågar får inga svar.

 

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator. Om du blir medlem hos Matforum visas det du skriver direkt.

Använd ditt riktiga namn eller smeknamn. Inlägg där namn är företags-, produkt-, hemside-, eller bloggnamn kommer inte att godkännas. Reklam är ej tillåtet. Formulera dig vänligt.

Namn: E-post:
Verifiering:
Skriv ordet klöjm baklänges!:
Stava ordet kjaffägredde rätt!:

- Annonser -