En matbild

Guider

Matbloggat

Författare Ämne: Rökt fläskkarré  (läst 8951 gånger)

Kari

  • Köksmästare
  • *******
  • Antal inlägg: 2142
    • Visa profil
Rökt fläskkarré
« skrivet: 2008-02-14 12:44 »
Fick förra veckan en nästan tre kilos fläskkarré av pappa med orden "undra hur det skulle bli om Du skulle röka en bit"..

Benfri karré delades på längden och på "höjden" så det blev fyra lika bitar som saltades med ca en halv dl grovsalt i lite drygt ett dygn.

Under tiden röken startades fick köttet sköljas ordentligt och torkas. Sen röktes hela härligheten på teflonnät i sex timmar med spån av al och alved i sådär 70-80grader.

Medans köttet var varmt lindades folie runt och fick ligga ute över natten.

Tunna skivor på mackan med en öl till... *mums*  ;D

Prova detta, ett strå godare än dito fläskfilé!!

Mimmi

  • Kallskänka
  • ****
  • Antal inlägg: 443
    • Visa profil
SV: Rökt fläskkarré
« Svar #1 skrivet: 2008-02-14 19:36 »
Det lät gott elka! Vad har du för rök? En kåta eller någon mindre rök.

Mimmi

  • Kallskänka
  • ****
  • Antal inlägg: 443
    • Visa profil
SV: Rökt fläskkarré
« Svar #2 skrivet: 2008-02-14 19:39 »
Det lät gott elka! Vad har du för rök? En kåta eller någon mindre rök.
Jag fortsatte att läsa vidare i trådarna och fick syn på din fina rök. Spännande !

 

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator. Om du blir medlem hos Matforum visas det du skriver direkt.

Använd ditt riktiga namn eller smeknamn. Inlägg där namn är företags-, produkt-, hemside-, eller bloggnamn kommer inte att godkännas. Reklam är ej tillåtet. Formulera dig vänligt.

Namn: E-post:
Verifiering:
Skriv ordet klöjm baklänges!:
Stava ordet kjaffägredde rätt!:

- Annonser -