En matbild

Guider

Matbloggat

Författare Ämne: Tryffel för nybörjare  (läst 69500 gånger)

crlhrv

  • Mästerkock
  • ******
  • Antal inlägg: 1301
    • Visa profil
    • Mina foton och allt annat
SV: Tryffel för nybörjare
« Svar #20 skrivet: 2010-06-04 09:32 »
petere:

varför inte koka sparris i vatten? igår hade vi matlagningskurs på Basement och där hade kocken inga problem med att koka sparrisen, dock skalade vi den innan. däremot fick jag lära mig att man _inte_ ska skala rabarber. dock oklart varför..
Tittar gärna på djur. Och äter dem också.

Helge

  • Köksbiträde
  • ***
  • Antal inlägg: 109
    • Visa profil
SV: Tryffel för nybörjare
« Svar #21 skrivet: 2010-06-04 11:12 »
Angående sparriskokning: Smakämnena är lösliga i vatten och därför är smör mycket bättre. Smakar mer sparris - definitivt - enligt mina smaklökar!

David

  • Köksbiträde
  • ***
  • Antal inlägg: 108
    • Visa profil
SV: Tryffel för nybörjare
« Svar #22 skrivet: 2010-06-04 18:54 »
petere:

varför inte koka sparris i vatten? igår hade vi matlagningskurs på Basement och där hade kocken inga problem med att koka sparrisen, dock skalade vi den innan. däremot fick jag lära mig att man _inte_ ska skala rabarber. dock oklart varför..

Skalar alltid vit, grön skalas aldrig. Jag kokar i 30sec och sen steker i olja för att ge lite bränd yta och grillkaraktär, sen vanligt salt.

On topic: Jag har bara ätit tryffel i pastejer och patéer, skulle vara kul att testa någon gång.

petere

  • Kökspraktikant
  • *
  • Antal inlägg: 17
    • Visa profil
    • Mat Stockholm
SV: Tryffel för nybörjare
« Svar #23 skrivet: 2010-06-05 15:17 »
Ja, precis. Smakämnena i sparris löses upp i vatten vilket gör dem smaklösa och vattniga, en skymf mot sparrisen som kämpat sig upp ur jorden. För tvärtomprblem kan man prova köka broccoli i olja, eftersom de smakämnen som finns i broccoli löses upp i olja och inte vatten.

Idag blir det tryffel här hemma, kommer lite bilder och tillagning på min blogg senare.
Detaljnogrann amatörmatentusiast

petere

  • Kökspraktikant
  • *
  • Antal inlägg: 17
    • Visa profil
    • Mat Stockholm
SV: Tryffel för nybörjare
« Svar #24 skrivet: 2010-06-06 21:53 »
Blev lite mycket den kvällen, men nu är mitt inlägg om tryffeln uppe:

http://mycketsmak.wordpress.com/2010/06/06/tagiatelle-med-tryffel-och-salsiccia/

Detaljnogrann amatörmatentusiast

Mickan

  • Mästerkock
  • ******
  • Antal inlägg: 1532
    • Visa profil
SV: Tryffel för nybörjare
« Svar #25 skrivet: 2010-09-04 17:16 »
Dagens inköp av gotlandstryffel gjorde ingen av oss besviken. Ca 40 kronor per knöl och då fick vi rejält med lövtunna skivor på vår risotto. Jag föredrar att använda den på enklast möjliga sätt.
Video meliora proboque deteriora sequor

Robert021

  • Köksbiträde
  • ***
  • Antal inlägg: 170
    • Visa profil
    • Husihelvete.se
SV: Tryffel för nybörjare
« Svar #26 skrivet: 2010-09-04 23:38 »
Får man fråga var du köpte tryffeln?

Dagens inköp av gotlandstryffel gjorde ingen av oss besviken. Ca 40 kronor per knöl och då fick vi rejält med lövtunna skivor på vår risotto. Jag föredrar att använda den på enklast möjliga sätt.
www.husihelvete.se - Nu över över 420.000 besökare.

johanbe

  • Kökspraktikant
  • *
  • Antal inlägg: 48
  • Ett recept är skriven musik
    • Visa profil
    • Matpolisen
SV: Tryffel för nybörjare
« Svar #27 skrivet: 2010-09-05 00:22 »
Östermalmshallen i Stockholm är alltid ett bra ställe att kolla på. Annars kan du beställa den online - http://www.gotlandstryffel.se/
Matpolisen Johan
http://matpolisen.wordpress.com

"The act of feeding someone is an act of beauty, whether it's a full Sunday roast or a jam sandwich, but only when done with love." - Matt Preston.

Mickan

  • Mästerkock
  • ******
  • Antal inlägg: 1532
    • Visa profil
SV: Tryffel för nybörjare
« Svar #28 skrivet: 2010-09-05 11:30 »
Jag köpte min i Jönköping på Matvarufabriken.
Video meliora proboque deteriora sequor

marisan

  • Kökspraktikant
  • *
  • Antal inlägg: 34
    • Visa profil
SV: Tryffel för nybörjare
« Svar #29 skrivet: 2010-09-21 21:42 »
Kom precis hem från Italien med en burk svart tryffel (Tuber aestivum), hyvlad i olivolja och salt. Funderar på att om smakämnena inte är fettlösliga så är kanske oljan bara till för att konservera? Har inte smakat än, håller fortfarande på att land, men jag återkommer...

Martina

  • Gäst
SV: Tryffel för nybörjare
« Svar #30 skrivet: 2014-08-06 10:40 »
Här kan du köpa ekologiska tryffel produkter:
http://www.ekoitalia.se/store/category/tryffel-195911

irene söderman

  • Gäst
SV: Tryffel för nybörjare
« Svar #31 skrivet: 2018-07-02 11:33 »
Hej
Jag tror jag har hittat vit tryffel på min tomt.
Vart vänder jag mig för att få den kontrollerad?
den är vit på utsidan och svart inuti
mvh
irene Söderman

webguide

  • Mästerkock
  • ******
  • Antal inlägg: 1021
    • Visa profil
    • Vassaknivar.se
SV: Tryffel för nybörjare
« Svar #32 skrivet: 2018-07-03 09:44 »
Hej
Jag tror jag har hittat vit tryffel på min tomt.
Vart vänder jag mig för att få den kontrollerad?
den är vit på utsidan och svart inuti
mvh
irene Söderman

Det kan nog vara en tryffel, men inte "vit tryffel" (som Albatryffel, den växer nog inte här och den är inte svart inuti), lukta på den så känenr du ju om den är bra.

 

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator. Om du blir medlem hos Matforum visas det du skriver direkt.

Använd ditt riktiga namn eller smeknamn. Inlägg där namn är företags-, produkt-, hemside-, eller bloggnamn kommer inte att godkännas. Reklam är ej tillåtet. Formulera dig vänligt.

Namn: E-post:
Verifiering:
Stava ordet kjaffägredde rätt!:
Hur många laxar finns i en laxask? Skriv antalet med bokstäver!:

- Annonser -