En matbild

Guider

Matbloggat

Författare Ämne: Hur kärnar ni ur er chili?  (läst 20041 gånger)

Andreas

  • Forumvärd
  • *****
  • Antal inlägg: 6575
    • Visa profil
    • Matforum
SV: Hur kärnar ni ur er chili?
« Svar #20 skrivet: 2007-10-15 08:07 »
Ser mest ut som nåt slags provrörshållare!

I min affär kallar de en ganska avlång chilifrukt för spansk peppar. Den är grön eller röd och är ganska svag jämfört med andra sorter. Är det habanero, piri piri, jalapeno, chipotle, o.s.v. så kallar de den för vad de heter.

Fast det där är knepigt - tycker ofta det skiljer mycket i styrka på omärkt chili.

Om man inte är van att handskas med chili och ska kärna ur dem, så är tunna gummihandskar ett tips.

Typ diskhandskar eller nåt ännu tunnare? Vilka affärer säljer lämpliga gummihandskar för chiliurkärning?
Den som inte frågar får inga svar.

roffekock

  • Mästerkock
  • ******
  • Antal inlägg: 1269
  • Ta inget för givet !!!!!
    • Visa profil
SV: Hur kärnar ni ur er chili?
« Svar #21 skrivet: 2007-10-15 08:22 »
Fördelen med dessa provrörshållare är att om man ska fylla sina chili så rinner ingen fyllning ut. :D
Om du nu tvunget ska ha handskar så säljer Apoteket gummihandskar av engångstyp både sådana som är talkade och naturella inuti. Men det är överspel att tänka på det. Om du använder min metod kommer du aldrig i kontakt med kärnorna
Svenska Chilepepparföreningen här finns annars mycket att lära sig om chili.
och här har du en otroligt go länk till chili.
http://www.chilihead.se/
« Senast ändrad: 2007-10-15 08:38 av roffekock »
Matforum är bäst

 

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator. Om du blir medlem hos Matforum visas det du skriver direkt.

Använd ditt riktiga namn eller smeknamn. Inlägg där namn är företags-, produkt-, hemside-, eller bloggnamn kommer inte att godkännas. Reklam är ej tillåtet. Formulera dig vänligt.

Namn: E-post:
Verifiering:
Stava ordet kjaffägredde rätt!:
Write pancake in Swedish!:

- Annonser -