En matbild

Guider

Matbloggat

Författare Ämne: Bayonneskinka  (läst 12465 gånger)

agnetasch

  • Köksmästare
  • *******
  • Antal inlägg: 4485
    • Visa profil
SV: Bayonneskinka
« Svar #20 skrivet: 2018-12-04 07:31 »
Jag tycker inte min frukostmacka är äcklig bara för att jag köper skinkan hos von Lidl ;D

webguide

  • Mästerkock
  • ******
  • Antal inlägg: 1035
    • Visa profil
    • Vassaknivar.se
SV: Bayonneskinka
« Svar #21 skrivet: 2018-12-04 10:25 »
Jag tycker inte min frukostmacka är äcklig bara för att jag köper skinkan hos von Lidl ;D

Men nu handlade det ju om att det var godare med en dyrare. Jag köper inte sämre kvalitet bara för att det är frukost det handlar om.

agnetasch

  • Köksmästare
  • *******
  • Antal inlägg: 4485
    • Visa profil
SV: Bayonneskinka
« Svar #22 skrivet: 2018-12-05 07:29 »
Men nu handlade det ju om att det var godare med en dyrare
Men är det så? Det verkar vi ju inte vara överens om. Du (och den italienska lobbyn) har bestämt att ju dyrare en skinka är desto godare är den. Vi andra dödliga är öppna för andra förslag och en dag hittar även en blind höna ett korn ;)

webguide

  • Mästerkock
  • ******
  • Antal inlägg: 1035
    • Visa profil
    • Vassaknivar.se
SV: Bayonneskinka
« Svar #23 skrivet: 2018-12-05 09:02 »
Men är det så? Det verkar vi ju inte vara överens om. Du (och den italienska lobbyn) har bestämt att ju dyrare en skinka är desto godare är den. Vi andra dödliga är öppna för andra förslag och en dag hittar även en blind höna ett korn ;)

Nej, jag föredrar Pata negra framför Parmaskinka så den italienska lobbyn kan intevara inblandad :)
Men du säger ju själv att den finare skinkan är bättre men att du tycker det är för dyrt att ha på frukostmackan.

Jag vet hur den färdigskivade och förpackade skinkan som utgjorde grudnen för testet som du hänvisar till smakar och det är väldigt, väldigt långt från smaken av en välproducerad skinka, svensk, italiensk, fransk, spansk eller var som helst ifrån.

agnetasch

  • Köksmästare
  • *******
  • Antal inlägg: 4485
    • Visa profil
SV: Bayonneskinka
« Svar #24 skrivet: 2018-12-06 07:10 »
Det är bara att konstatera att jag har defekta smaklökar :'(

Mat-Janne

  • Diskare
  • **
  • Antal inlägg: 85
    • Visa profil
SV: Bayonneskinka
« Svar #25 skrivet: 2018-12-09 18:57 »
Det är bara att konstatera att jag har defekta smaklökar :'(
Det har jag förstått att jag har sedan länge. En skinka från Lidl duger bra ... :). Billigt blir det också. Inga pärlor för svin på min tallrik ...
Mvh Mat-Janne (som egentligen heter något annat)

Zibi

  • Kökspraktikant
  • *
  • Antal inlägg: 11
    • Visa profil
SV: Bayonneskinka
« Svar #26 skrivet: 2018-12-10 08:44 »
Det har jag förstått att jag har sedan länge. En skinka från Lidl duger bra ... :). Billigt blir det också. Inga pärlor för svin på min tallrik ...

Haha, väl talat! Tidigare blev jag avundsjuk när någon beskrev vilka enorma skillnader de känner i mat och dryck. För mig finns det sällan stora skillnader mellan den dyra och billigare varianten. Idag ser jag det som en ekonomisk välsignelse :)

webguide

  • Mästerkock
  • ******
  • Antal inlägg: 1035
    • Visa profil
    • Vassaknivar.se
SV: Bayonneskinka
« Svar #27 skrivet: 2018-12-11 06:19 »
Det finns en tendens att fnysa åt dyr mat som om det är "fult" att vilja köpa något som är dyrt. Samma tendens finns bland människor som envisas med att kalla mousserande vin för Champagne, något som är en förolämpning inte bara mot Champagne men också mot alla andra sorters mousserande viner, Cava, Prosecco och så vidare som förtjänar att bedömmas utifrån vad de är för produkt.

De så förhatliga dyra produkterna är ofta dyra av en anledning och den anledningen är väldigt ofta hårt arbetande, passionerade små producenter som med små medel producerar produkter som håller hög kvalitet. Det blir ledsamt när storproducenter som mha mer eller mindre ohälsosamma tillsatser, tillverkningsmetoder och arbetsförhållanden. Kan producera stora mängder av en "liknande" produkt som de sedan marknadsför hårt som en högkvalitativ produkt genom att skapa ett marknadsföringsunderlag som bygger på att skapa samma kännsla för produkten som de tidigare nämnda små producenterna åstadkommer. Resultatet, de små producenterna som ofta jobbar med ekologiskt/biodynamiskt hållbart jordbruk slås ut eftersom de inte kan konkurrera med den storskaliga livsmedelsindustrin.

Självklart finns det undantag, men generellt anser jag att man skall dra öronen åt sig om något är billigt. Jag tycker också att det är ledsamt när de här producenterna beskrattas som någon slags fult snobberi. Det skulle adrig hända om det handlade om en liten metallindustri som riskerar att slås ut av en storskalig konkurrent (tvärtom, folk skulle demonstrera för den lilla industrin). Men det går uppenbarligen bra att bespotta någon som producerar livsmedel av hög kvalitet.

agnetasch

  • Köksmästare
  • *******
  • Antal inlägg: 4485
    • Visa profil
SV: Bayonneskinka
« Svar #28 skrivet: Igår kl. 06:48 »
Stackare, jag riktigt ser dig smyga fram till delikatessdisken när det är folktomt där. Jag ser tjejen i kassans hånfulla blick när du radar upp dina ekologiska varor på bandet. Livet är grymt sa grisen ;)

webguide

  • Mästerkock
  • ******
  • Antal inlägg: 1035
    • Visa profil
    • Vassaknivar.se
SV: Bayonneskinka
« Svar #29 skrivet: Idag kl. 06:01 »
Stackare, jag riktigt ser dig smyga fram till delikatessdisken när det är folktomt där. Jag ser tjejen i kassans hånfulla blick när du radar upp dina ekologiska varor på bandet. Livet är grymt sa grisen ;)

Deth änder aldrig faktiskt, varken det ena eller det andra av det där.

 

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator. Om du blir medlem hos Matforum visas det du skriver direkt.

Använd ditt riktiga namn eller smeknamn. Inlägg där namn är företags-, produkt-, hemside-, eller bloggnamn kommer inte att godkännas. Reklam är ej tillåtet. Formulera dig vänligt.

Namn: E-post:
Verifiering:
Skriv ordet klöjm baklänges!:
Stava ordet kjaffägredde rätt!:

- Annonser -