En matbild

Guider

Matbloggat

Författare Ämne: Vad gör induktionshällen så dyr?  (läst 2747 gånger)

Anna

  • Kökspraktikant
  • *
  • Antal inlägg: 34
    • Visa profil
Vad gör induktionshällen så dyr?
« skrivet: 2008-11-09 17:37 »
Vad är det egentligen som gör att det skiljer så mycket i pris mellan en vanlig glaskeramikhäll, och en induktionshäll? Är verkligen en amatör på området, skall villigt erkännas, men har funderat en del på detta och inte lyckats hitta något bra svar. Är tekniken verkligen så pass mycket mer avancerad än en vanlig häll? Dyra tillbehör eller dyra komponenter? Något annat? Någon som kan upplysa mig?

/Anna

ivanl

  • Kallskänka
  • ****
  • Antal inlägg: 329
    • Visa profil
SV: Vad gör induktionshällen så dyr?
« Svar #1 skrivet: 2008-12-28 03:01 »
Är nog egentligen mest en marknadsföringsfråga. Anses idag lite lyxigare och då kan man ta mer betalt, sen har säkert tillverkarna tjänat in investeringarna i vanliga glaskeramikhällar på mycket större volymer än så länge.
Du sparar några kronor på lägre elförbrukning, exakt hur mycket beror förstås på hur mycket du använder spisen, men induktionshällen är överlag 30 - 40 procent snålare.

Den stora fördelen med induktion är tid och precision - det kokar upp mycket snabbt och du kan styra värmen på sekunden. Även säkerheten är bra - att det inte blir varmt om man skulle råka lägga handen på plattan.

 

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator. Om du blir medlem hos Matforum visas det du skriver direkt.

Använd ditt riktiga namn eller smeknamn. Inlägg där namn är företags-, produkt-, hemside-, eller bloggnamn kommer inte att godkännas. Reklam är ej tillåtet. Formulera dig vänligt.

Namn: E-post:
Verifiering:
Stava ordet kjaffägredde rätt!:
Write pancake in Swedish!:

- Annonser -