En matbild

Guider

Matbloggat

Författare Ämne: Decembertävling 08 - fota och vinn  (läst 3646 gånger)

Andreas

  • Forumvärd
  • *****
  • Antal inlägg: 6581
    • Visa profil
    • Matforum
Decembertävling 08 - fota och vinn
« skrivet: 2008-12-01 18:30 »
Vecka 49, 50, 51 och 52, det vill säga från 1/12 till och med 28/12 kan alla medlemmar i Matforum tävla i att ta matbilder med jultema. Är du inte medlem kan du bli det genom att klicka "registrera" under matforumloggan överst här på sidan, det går fort, kostar givetvis ingenting och du förbinder dig inte till något.

Priserna i denna tävling kommer från Svangren Of Sweden, stort tack till dem!

Varje vecka vinner veckans bästa bild en redig stekvante specialdesignad av Jenny Jurnelius. Men inte nog med det.De fyra som tagit respektive veckas bästa bild har även chans att vinna priset för månadens bästa bild som denna gång är ett stekbord för hemmabruk. Stekbordet fungerar som en jättestor stekpanna som ställs över två spisplattor på din vanliga hemmaspis. Jättestor? Ja det är en rejäl pjäls, yttermåttet är 51,5 x 27 cm, botten 11 mm tjock och vikten 3,7 kilo. Förutom att man kan steka sånt som inte får plats i en vanlig panna samt att man slipper använda flera pannor för lite större omgångar gissar jag att bordet också är trevligt till att baka tunnbröd eller flatbröd på spisen.Att tävla är enkelt. Ta fram din digitalkamera och ta ett fotografi som har med mat eller dryck och julen att göra. Skriv sen ett meddelande i rätt avdelning i Matforum där du berättar nåt om eller diskuterar det som finns på din bild, avsluta ditt meddelande med "ttt" (tre stycken t i rad) samt bifoga själva bilden.

Hur bifogar man då en bild? Läs här. Och vad är rätt avdelning? Har du en bild som visar smaskigt julgodis du gjort passar det i avdelningen Fikabröd, efterrätter och godis, gäller det julmat passar avdelningen Maträtter, recept, tillagning och handlar det om nån julråvara eller julhalvfabrikat så välj avdelningen Råvaror, halvfabrikat.

Regler
¤ Bilden skall vara 500 pixlar på höjden eller bredden och ingen sida får vara större än 500 pixlar.
¤ Bilden skall vara nytagen denna månad.
¤ Du skall ha tagit bilden själv.
¤ Bilden skall postas i Matforum med "bifoga", det är inte tillåtet att använda externa bildtjänster som exempelvis Flickr.
¤ Bilden skall inte postas i denna tråd, bilden ska ha ett sammanhang i forumet (mer om det ett par stycken högre upp).
¤ Bilden får inte ha varit publicerad förut. Efter du publicerat den i forumet kan du dock publicera den var du vill, även om det så bara är sekunden efter.
¤ Du behåller givetvis äganderätten till din egen bild, men vi får tillåtelse att visa den på nätet i samband med Matforum (exempelvis i "en matbild" rutan).
¤ Tävlingsbidraget skall märkas - för att vi skall veta vilka bilder som är med i tävlingen och inte så måste ni markera alla inlägg som är med och tävlar genom att avsluta inlägget med "ttt" (utan citattecken) - klicka på bilden nedan för exempel.
¤ Du måste vara bosatt i Sverige för att tävla.
¤ Det går bra att delta med hur många bilder du vill så länge de bara postas i rätt avdelning och du skriver något kring dem som passar in i forumet.

Enväldig jury är jag och Ena, vi turas om att utse veckovinnare som presenteras varje måndag "veckan efter", jag tar vecka 49 och 51 och Ena 50 och 52. Sen utser vi tillsammans december månads bästa bild som presenteras i början av januari.

Har du frågor om tävlingen, ställ då gärna dem här i denna tråd eller via personligt meddelande till mig eller Ena.

Skulle det vara så att ingen har tagit nån i vårt tycke tillräckligt bra bild en vecka går den veckans grytvante och stekhällsvinstchans vidare till nästa vecka så att två då har chansen att få sig en vante osv. Undantagna från tävlingen: Matforums grundare Andreas och Urban, Ena som är moderator, vår familj, släkt och nära vänner får inte delta. Men vi får förstås skicka in bilder som har med jul och mat att göra ändå om vi vill.
Den som inte frågar får inga svar.

 

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator. Om du blir medlem hos Matforum visas det du skriver direkt.

Använd ditt riktiga namn eller smeknamn. Inlägg där namn är företags-, produkt-, hemside-, eller bloggnamn kommer inte att godkännas. Reklam är ej tillåtet. Formulera dig vänligt.

Namn: E-post:
Verifiering:
Stava ordet kjaffägredde rätt!:
Write pancake in Swedish!:

- Annonser -