En matbild

Guider

Matbloggat

Författare Ämne: Kan man frysa saltat kött som ska rökas?  (läst 4989 gånger)

agnetasch

  • Köksmästare
  • *******
  • Antal inlägg: 4468
    • Visa profil
Kan man frysa saltat kött som ska rökas?
« skrivet: 2008-12-03 11:26 »
Ibland blir man med kött som man vill röka men inte just på stubben.
Är det någon som vet om det är ok att salta köttet o sedan frysa det  i väntan på rökning. Eller är det bättre att frysa först o sedan salta o röka?
Fördelen med den första metoden är ju att det blir små mängder kött som ska saltas åt gången. Det är bra på sommaren när köttet ska stå kallt; det får plats i kylen. Men finns det någon nackdel?

helfgren

  • Kallskänka
  • ****
  • Antal inlägg: 271
    • Visa profil
SV: Kan man frysa saltat kött som ska rökas?
« Svar #1 skrivet: 2008-12-03 13:17 »
Jag brukar salta in kött och frysa in det som jag inte vill röka på en gång .
Det jag har märkt är att det har tappat lite i sältan , men inte så att det har blivit smaklöst . Dessutom känns det som att det blir jämnare salt och kanske därför det känns mindre salt totalt sett.
Det jag har hört är att har köttet varit fryst och saltas ska det inte frysas igen .

MVH// Henrik
Carpe diem

 

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator. Om du blir medlem hos Matforum visas det du skriver direkt.

Använd ditt riktiga namn eller smeknamn. Inlägg där namn är företags-, produkt-, hemside-, eller bloggnamn kommer inte att godkännas. Reklam är ej tillåtet. Formulera dig vänligt.

Namn: E-post:
Verifiering:
Write pancake in Swedish!:
Hur många laxar finns i en laxask? Skriv antalet med bokstäver!:

- Annonser -