En matbild

Guider

Matbloggat

Författare Ämne: Hemlagad majonnäs  (läst 50775 gånger)

Kapten

  • Diskare
  • **
  • Antal inlägg: 77
  • Att laga mat är kul
    • Visa profil
SV: Hemlagad majonnäs
« Svar #60 skrivet: 2009-05-06 12:19 »
Om du vill få en mindre känsla av olja i munnen så tillsätt någon matsked vatten. Det innebär dock att du kan få i mer olja i majonnäsen också men det minskar smaken av olja. ;)

StefeV

  • Gäst
SV: Hemlagad majonnäs
« Svar #61 skrivet: 2016-03-22 15:31 »
Märkligt att ingen nämt lite rivet citronskal i Citron majonäsen.. det ger en betydligt angenämare citronsmak tillsammans med saften frånb en citron.. Lime fungerar även det kanon..

Skogis

  • Kallskänka
  • ****
  • Antal inlägg: 476
    • Visa profil
SV: Hemlagad majonnäs
« Svar #62 skrivet: 2016-03-23 21:27 »
Konstigt att jag missat den här tråden.

1 helt ägg
1 msk äppelcidervinäger
1/2 tsk dijonsenap
1 krm salt

Kör i mixern och stråla ner 4 dl neutral olja.

Vit som snö, lagom fast och helt makalöst god.
Vill man kunna skära kuber av majonnäsen tar man 5dl olja istället för 4.

Har kommit fram till att det inte går att dubbla receptet, utan man får köra 2 satser om man vill fylla den stora burken. Vatten är absolut tabu, majjon sätter sig inte om det är ens en gnutta vatten i mixern.

Har provat med balsamicovinäger men majjon blir ljust chokladbrun så det var inte så tilltalande, har även testat med risvinsvinäger, det gick ann men äppelcidervinäger är klar godast!

Antipotatis

  • Kökspraktikant
  • *
  • Antal inlägg: 8
    • Visa profil
SV: Hemlagad majonnäs
« Svar #63 skrivet: 2016-03-24 21:43 »
Har provat med balsamicovinäger men majjon blir ljust chokladbrun så det var inte så tilltalande, har även testat med risvinsvinäger, det gick ann men äppelcidervinäger är klar godast!

Prova med vit balsamvinäger, det blir perfekt.

Skogis

  • Kallskänka
  • ****
  • Antal inlägg: 476
    • Visa profil
SV: Hemlagad majonnäs
« Svar #64 skrivet: 2016-03-26 11:09 »
Jodå, vit balsamicovinäger har också provats.

för egen del är det äppelcidervinäger som gäller.

 

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator. Om du blir medlem hos Matforum visas det du skriver direkt.

Använd ditt riktiga namn eller smeknamn. Inlägg där namn är företags-, produkt-, hemside-, eller bloggnamn kommer inte att godkännas. Reklam är ej tillåtet. Formulera dig vänligt.

Namn: E-post:
Verifiering:
Stava ordet kjaffägredde rätt!:
Write pancake in Swedish!:

- Annonser -