En matbild

Guider

Matbloggat

Författare Ämne: Vad rökte du senast ?  (läst 18391 gånger)

helfgren

  • Kallskänka
  • ****
  • Antal inlägg: 271
    • Visa profil
SV: Vad rökte du senast ?
« Svar #20 skrivet: 2009-06-14 10:53 »
Igår blev det strömming som åkte in i röken , blev riktigt gott faktiskt .
Blev lite tråkig färg på dem , men smaken var det inget fel på .

MVH// Henrik
Carpe diem

agnetasch

  • Köksmästare
  • *******
  • Antal inlägg: 4472
    • Visa profil
SV: Vad rökte du senast ?
« Svar #21 skrivet: 2009-06-14 11:21 »
Alldeles just nu håller vi på o varmröker lite inför sommarens behov. Hjorthjärtan (har en strykande åtgång nuförtiden) ungtuppslår,ungtuppsklubba o .....grisfötter.

helfgren

  • Kallskänka
  • ****
  • Antal inlägg: 271
    • Visa profil
SV: Vad rökte du senast ?
« Svar #22 skrivet: 2009-06-16 22:34 »
Har precis lagt en fläskfile i vitlöksmarinad , saltat 2 st regnbågar och lagt 4 kg räkor i chilimarinad . Allt detta ska rökas i morgon . Det är ju som sagt midsommar snart  ;D .

MVH// Henrik
Carpe diem

roffekock

  • Mästerkock
  • ******
  • Antal inlägg: 1269
  • Ta inget för givet !!!!!
    • Visa profil
SV: Vad rökte du senast ?
« Svar #23 skrivet: 2009-06-17 11:14 »
helfgren lite sockerbitar på fyren av slutet på rökningen sätter en trevlig färg!  :D

/rolf
Matforum är bäst

kryddburken

  • Kock
  • *****
  • Antal inlägg: 976
  • Li - Kryddburken
    • Visa profil
    • Kryddburken - matblogg
SV: Vad rökte du senast ?
« Svar #24 skrivet: 2009-06-17 20:16 »
I helgen rökte vi en himmelens massa gott! Räkor, rimmade skinksstekar, fläsk, älgkött, korvar mm... Det blev riktigt gott! På slutet la vi in en form med potatisgratäng vi skulle ha till grillmiddagen och det var första gången jag åt "rökt gratäng" men det blev himla gott det också, men kanske lite för mycket för rökt magen till slut... :-/

Tomas J

  • Diskare
  • **
  • Antal inlägg: 91
    • Visa profil
    • Smart Fritid
SV: Vad rökte du senast ?
« Svar #25 skrivet: 2009-06-17 23:02 »
I morgon blir det varmrökt laxfilé. 2 kg som nu ligger i kylen (torrsaltas). Brukar bli gott :)

agnetasch

  • Köksmästare
  • *******
  • Antal inlägg: 4472
    • Visa profil
SV: Vad rökte du senast ?
« Svar #26 skrivet: 2009-06-18 10:29 »
På Kreta åt vi något som kallades biffburgare på matsedeln. Jag tyckte dom påminde lite om isterband(!?) Genast började jag fundera på hur man ska kunna plagiera dom. Nötfärs, lite kokt kamutvete (inte korngryn,hatar det sen jag hade det i min hemlagade hundmat) lite salt o peppar,en gnutta timjan. Kanske en klick grekisk yoghurt för syrans skull.
Sen ljummen-röker man dom försiktigt innan man forslar dom vidare till grillen eller frysen.Låter nästan genomförbart ;D

milaja

  • Kökspraktikant
  • *
  • Antal inlägg: 41
    • Visa profil
SV: Vad rökte du senast ?
« Svar #27 skrivet: 2009-07-15 10:48 »
Oj, innan jag insåg vad det handlade om blev jag faktiskt lite chockerad av rubriken!  :o

Jag har inte rökt själv men jag har varit med när farmor rökte abborre ...  nu längtar jag efter rökutrustning och en bra fiskleverantör för det var gudomligt gott!

helfgren

  • Kallskänka
  • ****
  • Antal inlägg: 271
    • Visa profil
SV: Vad rökte du senast ?
« Svar #28 skrivet: 2009-07-22 22:31 »
Ikväll blev det rökta räkor och rökta kycklingklubbor , allt var chili marinerat. Mycket gott .

MVH// Henrik
Carpe diem

helfgren

  • Kallskänka
  • ****
  • Antal inlägg: 271
    • Visa profil
SV: Vad rökte du senast ?
« Svar #29 skrivet: 2009-07-27 21:37 »
Har precis tagit ut 2 älgstekar ur röken och ska nu stoppa in dem i ugnen att torka över natten . Hoppas att det ska bli gott , tänkte ha det med mig när vi ska till Norge och fiska i helgen .

MVH// Henrik
Carpe diem

helfgren

  • Kallskänka
  • ****
  • Antal inlägg: 271
    • Visa profil
SV: Vad rökte du senast ?
« Svar #30 skrivet: 2009-11-14 13:28 »
Har nu rökt 2 kg pepparlax och 20 kg sik , så nu blir det fisk i flera veckor :) .

MVH// Henrik
Carpe diem

Christine

  • Kökspraktikant
  • *
  • Antal inlägg: 6
    • Visa profil
SV: Vad rökte du senast ?
« Svar #31 skrivet: 2009-11-15 15:13 »
Ett rådjurslår.
Urbenat och delat i 2 samt nätat.

Precis klart och ska vara till dagens middag med painriche och potatissallad.

Mvh
Lennart
(Christines gubbe) ;)

 

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator. Om du blir medlem hos Matforum visas det du skriver direkt.

Använd ditt riktiga namn eller smeknamn. Inlägg där namn är företags-, produkt-, hemside-, eller bloggnamn kommer inte att godkännas. Reklam är ej tillåtet. Formulera dig vänligt.

Namn: E-post:
Verifiering:
Skriv ordet klöjm baklänges!:
Stava ordet kjaffägredde rätt!:

- Annonser -